Nikon AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Pressemelding fra Nikon 19. oktober 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ta et steg opp med AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikon gjør proffotografenes populære telezoom i FX-format raskere, lettere og allsidigere enn noen gang. Nye AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR gir alle fotografer som bruker Nikons speilreflekskameraer et fortrinn.

Det nye objektivet har en rekke forbedringer som utgjør en forskjell, være seg om det er snakk om sports-, action-, nyhets- eller reportasjebilder. Kombinasjonen av forbedret AF-følgefokus og eksponeringskontroll, samt VR SPORT-innstillingen, sikres gode serieopptak. Sammenlignet med forgjengeren leverer den nye utgaven forbedret skarphet og redusert lysavfall over hele bildeflaten. Den nærmeste fokusavstanden er nå på imponerende 1,1 meter, og det maksimale gjengivelsesforholdet har økt fra 0,11x til 0,21x. Konfigurerbare knapper på objektivet gjør betjeningen enklere, og zoomringen og fokuseringsringen har byttet plass for bedre balanse. Takket være nytt objektivhus i magnesiumlegering, samt HRI- og fluorittelementer, er objektivet lettere og mer robust.

Dirk Jasper, Product Marketing Manager hos Nikon Europe, sier det nye objektivet er stort fremskritt når det gjelder bildekvalitet, og at det generelt gir en ”raskere” fotoopplevelse.

– SPORT VR og ergonomien fra Nikons nyeste 400 mm, 500 mm og 600 mm teleobjektiver vil ha stor betydning for fotografer som bruker profesjonelle speilreflekskameraer, f.eks. D5, til å ta bilder av motiver som beveger seg raskt og uforutsigbart, sier han.

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Forbedret bildestabilisator (VR) og objektiv-til-kamera-presisjon

Den siste generasjonen av Nikons VR-teknologi gjør det mulig å ta bilder med lukkertider som er opptil fire trinn langsommere enn uten VR¹, og funksjonen aktiveres med en gang utløseren trykkes halvveis ned. SPORT VR-innstillingen gir et mer stabilt søkerbilde ved opptak av motiver som beveger seg svært raskt. Forbedret AF-følgefokus gjør at fotografer kan reagere raskere og mer presist på autofokusendringer. En elektromagnetisk blenderåpningsmekanisme muliggjør svært stabil AE-kontroll – selv under raske serieopptak.

Fantastisk kvalitet: optisk presisjon til kanten av bildefeltet

En helt ny optisk konstruksjon gir suveren skarphet fra kant til kant. Den nye optiske utformingen omfatter seks ED-glasselementer, ett fluorittelement og ett element med høy brytningsindeks (HRI-element). Et nanokrystallbelegg reduserer effektivt skyggebilder og lysflekker for å gi klarere bilder, og fargespredning, kromatisk aberrasjon og fortegning kontrolleres over hele zoomområdet.

AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR er tilgjengelig fra 10. november 2016 til en veiledende pris på 31.490,-.

Powered by Labrador CMS