Nikon AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR

Pressemelding fra Nikon 29. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer objektiv skreddersydd for natur- og pressefotografer

Nikon lanserer i dag et nytt superteleobjektiv og tilpasset telekonverter. AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR med AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED har avanserte komponenter og teknologi som gir lavere vekt, enklere håndtering og bedre bildekvalitet.

AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR er det første NIKKOR-objektivet som har teknologi og materiale som elektromagnetisk blenderstyring og fluorittlinseelementer. I tillegg har det velutprøvde funksjoner som bildestabilisering og nanokrystallbelegg.

Superteleobjektiv

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier det nye objektivet har den lengste brennvidden i NIKKOR-sortimentet.

– AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR er perfekt for natur- og pressefotografer. Når fotografen selv ikke kan gå nærmere gir objektivet den ekstra rekkevidden som kreves. Nikon annonserte utviklingen av AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR sommeren 2012. Prototyper ble vist frem på Photokina i Köln, og er blitt testet på store sportsarrangementer hvor det ble svært godt mottatt, sier han.

Objektiv med fluorittlelementer

Til å være et objektiv med ekstrem brennvidde er det både lett og velbalansert. Dette skyldes blant annet at det er produsert i lett og robust magnesiumlegering og har en optisk konstruksjon med to fluorittelementer. Det optiske systemet har til sammen 20 elementer i 13 grupper med to fluorittelementer og to ED-elementer. Ved å bruke fluoritt i frontelementene blir fremre del av objektivet lettere. Slik blir tyngdepunktet forskjøvet bakover for å gi enkel håndtering og god stabilitet.

Fluorittelementene gir også en høy optisk ytelse med minimal kromatisk aberrasjon og mye mindre lysbrytningsfeil enn selv super ED-linseelementer. Nanokrystallbelegg benyttes for å sikre skarpe bilder med et minimum av motlysreflekser, interne refleksjoner og lystap. Objektivet har et konkavkonveks element og beskyttende glass i fronten, og er utstyrt med 52 mm NC-filter.

Elektromagnetisk blenderstyring med høy presisjon

Den elektromagnetiske blenderen gir pålitelig og nøyaktig blenderåpningsstyring med svært lav feilfrekvens. Mekanismen gir også forbedret stabilitet og nøyaktighet ved automatisk eksponering under serieopptak. Spesielt gjelder dette når objektivet brukes med telekonverteren, noe som krever dobbel forbindelse mellom kamera og blenderåpning.

Bildestabilisatoren (VR) sikrer bedre stabilitet og kompenserer tilsvarende en lukkertid på ca. fire stopp raskere. Normal og aktiv VR-funksjon gir skarpe opptak ved ulike mengder og typer kamerabevegelser. Automatisk gjenkjenning av vibrasjoner i kamerastativet reduserer vibrasjon fra lukkerutløseren.  AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR har også en integrert stativfot for bedre balanse.

Silent Wave Motor

Objektivet har SWM (Silent Wave Motor) for rask og presis fokus. Fokusfunksjonene A/M (autofokus med manuell overstyring, AF-prioritet), M/A (veksle fra autofokus til manuell bruk i hvilken som helst AF-funksjon umiddelbart) og M (manuell) benyttes.

Skreddersydd telekonverter

AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR leveres med AF-S TELEKONVERTER TC800-1.25E ED – og den første telekonverteren som benytter ED-glasselement til å korrigere kromatisk abberasjon. Telekonverteren er utviklet for å brukes sammen med AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR (selges ikke separat). Dette sikrer god optisk ytelse når brennvidden på objektivet økes til 1000 mm.

Objektivet som leveres med telekonverteren og en bæreveske (CT-801), er tilgjengelig fra 4. april 2013 til en veiledende pris på 138 390,-.

Spesifikasjoner

ü  Brennvidde: 800 mm

ü  Maks blenderåpning: f/5,6

ü  Min. blenderåpning: f/32

ü  Objektivkonstruksjon: 20 elementer i 13 grupper (pluss et beskyttelsesglass)

ü  Antall blader i blender: 9 (avrundet)

ü  Nærgrense: 5,9 m (19,4ft) i AF-modus; 5,8 m (19.0 ft) i MF-modus

ü  Filter-/fatningsstørrelse: 52mm

ü  Diameter/lengde: Ca. 160 ganger 461 mm (6.3 x 18.1 in)

ü  Vekt: ca. 4590 gram eller 4725 gram montert med telekonverter

Powered by Labrador CMS