Nikon AW1

Pressemelding fra Nikon 19. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer verdens første vanntette og støtsikre kamera med utskiftbart objektiv – det kompakte systemkameraet Nikon AW1

Nikon har i dag gleden av å avduke verdens første vanntette og støtsikre kamera med utskiftbart objektiv1. Det kompakte systemkameraet Nikon 1 AW1.

Nikon 1 AW1 er vanntett ned til 15 meter2 og tåler fall fra hele to meter3. I tillegg er kameraet frostsikkert ned til 10 minusgrader og fullstendig støvsikkert4 – med andre ord et kamera til å stole på uavhengig av værforhold. Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at kameraet lanseres sammen med to vanntette, støtsikre og frostsikre 1 NIKKOR AW-objektiver.

– Det er lite nok til at det kan tas med overalt, raskt nok til å være klart på et øyeblikk og så tiltalende at det garantert vekker oppsikt. Nikon 1 AW1 er perfekt for kvalitets- og stilbevisste fotoentusiaster som ønsker å ta bilder og ta opp film i høy kvalitet, hvor som helst og når som helst, sier han.

Ikke gå glipp av noe

Det raske, nøyaktige og avanserte hybride autofokussystemet i Nikon 1 sikrer kvalitetsbilder, samt at filmer blir skarpe og naturlige. CMOS-bildebrikken i CX-format har oppløsning på 14,2 megapiksler og et ISO-område som går helt opp til 6400 – hvilket er synonymt med at vakre detaljer kommer tydelig frem selv i svakt lys.

– Robust konstruksjon og kontinuerlig opptak på opptil 60 bilder i sekunder og 15 bilder i sekundet med autofokus. Du får med deg alt som skjer uten å måtte bekymre deg over at kameraet blir støvete, vått eller for at du mister det i bakken, sier Jon Aasen.

Robust og minimalistisk

Kameraet sin robuste funksjonalitet, klassisk minimalistiske design og raske ytelse gjør at du ikke trenger å gå på akkord med hverken bilde- eller filmkvalitet.

– Den vanntette, støtsikre og frostsikre konstruksjonen gir deg kvalitetsbilder uavhengig av hvor du måtte befinne deg. Du kan bytte objektiver for å få et annet perspektiv og ha kontroll over det som skjer når du er under vann, på fjellet eller i byen. Dette er det perfekte kameraet for alle som ønsker at utstyret skal fungere feilfritt i alle omgivelser, sier Jon Aasen.

Undervannseventyr med Nikon

Som verdens første vanntette, støtsikre og frostsikre kamerasystem, er Nikon 1 AW1 det siste tilskuddet i selskapets sortiment bestående av vanntette produkter. Andre undervannsprodukter er WP-N2 – et kompakt undervannshus for Nikon 1-kameraer som gjør at du kan ta bilder helt ned på 40 meters dybde10. COOLPIX S31 er et morsomt familiekamera med brukervennlige funksjoner. COOLPIX AW110 er et robust digitalkamera som er utviklet for at du skal kunne fotografere og dele ekstreme opplevelser.

Undervannsblits tilgjengelig våren 2014

Våren 2014 planlegger Nikon å lansere den kraftige eksterne undervannsblitsen SB-N10. Blitsen som kan brukes med Nikon 1 AW1 er utviklet for å belyse mørke undervannsmiljøer. SB-N10 til være kompatibel med Nikon 1 undervannshus, slik at den også kan brukes med andre kameraer i Nikon 1-serien.

Robust og minimalistisk: Kameraet kombinerer robust funksjonalitet med minimalistisk design. Fronten i rustfritt stål gir de rene og minimalistiske linjene til kameraet et eksklusivt preg. Nikon 1 AW1 er tilgjengelig i fargene sort, hvitt og sølv.

1 NIKKOR AW-objektiver: Sammen med kameraet lanseres zoomobjektivet 1 NIKKOR AW 11-27,5 mm og vidvinkelobjektivet 1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8 som er like tiltalende og robuste som kameraet. Objektivene er vanntette, støtsikre og frostsikre.

Hurtig: Med Nikons EXPEED 3A doble bildeprosessor kan du ta serieopptak med 15 bilder i sekundet med autofokus, og opptil 60 bilder i sekundet med låst fokus 5. Dette gjør det mulig å ta bilder med høy kvalitet – til og med av motiver  i rask bevegelse.

Fang øyeblikket: Takket være et avansert hybrid AF-autofokussystem kommer motivene i fokus på et øyeblikk. Systemet har lynrask fasesøkende AF for hurtige bevegelser og kontrastsøkende AF for å ta bilder av detaljer selv under dårlige lysforhold.

Høy bildekvalitet: En CMOS-bildebrikke i CX-format med oppløsning på 14,2 megapiksler og ISO-område opp til hele 6400 sikrer at vakre detaljer i svakt lys kommer godt frem selv ved fotografering i hastigheter opptil 60 bilder i sekundet.

Fullstendig beskyttet: Gummitetninger på utsatte steder på kameraet, samt en O-ring for objektivfatningen, sørger for at vann ikke trenger inn i kameraet. Batteri- og USB/HDMI-kontaktene har et deksel med dobbel låsmekanisme for å hindre at de åpnes utilsiktet. Antiskligrepet sørger for godt grep.

Øyeblikkelig deling: Med den trådløse mobiladapteren WU-1b kan du sende bilder direkte til en smarttelefon eller et nettbrett6.

Omgivelsesregistrering: Få informasjon fra omgivelsene med støtte for GPS og GLONASS i kameraet, samt en kombinert høyde- og dybdemåler7, elektronisk kompass8 og virtuell horisont.

Enkel fotografering: Med funksjonen ”Bevegelseskontroll” er det lett å få skarpe bilder. Funksjonen ”Utendørsvisning” gjør det enklere å lese menyen når det tas bilder under vann.

Vanntett innebygd blits: Blitsen er vanntett ned til 15 meter og er perfekt for nærbilder under vann. Den kan lyse opp motiver på opptil seks meter på land.

Nikon 1 nyvinninger: Funksjonen ”Beste bilde” gir enkelt og greit alltid det beste bildet. ”Bevegelsesbilde” lager bilder som beveger seg og som er enkle og dele.

Filmopptak i full HD: Du kan ta bilder i full oppløsning samtidig som du tar opp film i full HD-kvalitet. Velg Avansert filmopptak for å endre manuelle eksponeringsinnstillinger eller for å spille inn i sakte film.

Kreativ frihet: Juster innstillinger intuitivt for å fryse handlinger, endre lyssetting eller gjør bakgrunnen uskarp med ”Bildekontroll i sanntid”. Velg innstillingen Kreativ for å åpne PSAM-opptaksfunksjoner eller bruk filtre og effekter, inkludert alternativer for fotografering under vann.

Utvidbart system: Hele utvalget 1 NIKKOR-objektiver er kompatibelt med Nikon 1 AW1. Du kan også bruke et NIKKOR-objektiv sammen med objektivadapteren FT19.

Vanntett tilbehør: Robuste og vannavstøtende stropper sikrer at NIKON 1-kameraet er i sikkerhet og innenfor rekkevidde. Et avtagbart håndtak gir et fast grep når du tar bilder under vanskelig forhold. Et silikondeksel beskytter kantene på kameraet mot riper.

Tilbehør og programvare som følger med:

Nikon 1 AW1 er tilgjengelig fra 10. oktober til en veiledende pris på 6.790,-.

Powered by Labrador CMS