Nikon Coolpix P900

Pressemelding fra Nikon 2. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fotografer som elsker å ta bilder av naturen og nattehimmelen kan glede seg over nye Nikon COOLPIX P900 som lanseres i dag. Kameraet inneholder en ekstrem optisk zoom på 83x, som fanger opp detaljer som ikke er synlige for det blotte øyet.

Den optiske zoomen dekker fra 24 til 2000 mm, og kan utvides til 4000 mm med Dynamic Fine Zoom1. Naturen fremstår nærmere enn noen gang, og alle detaljer kan dokumenteres med både stillbilder og filmer i full HD. Det lyssterke objektivet på f/2.8–f/6.5 gir krystallklare bilder med høy oppløsning, selv når du zoomer helt ut til 2000 mm teleobjektiv (tilsvarende på 35 mm-format).

Ny og bedre bildestabilisator

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at takket være hurtig autofokus og mindre opptaksforsinkelse gjør reaksjonstiden til P900 svært rask.

- Med bildestabilisatoren Dual Detect Optical VR sikres stabile håndholdte opptak med teleobjektiv. Bildestabilisatoren reduserer uskarphet svært effektivt og tilsvarer opptak på 5.0 stopp hurtigere lukkertid2. Den nye bildestabilisatoren absorberer vibrasjoner ved å registrere bevegelser fra objektivet (vinkelhastighetssensor) og bildesensoren (vektorinformasjon for bevegelser) samtidig. Beregningene av bevegelsesuskarphet blir dermed mer nøyaktige, og bildestabilisatoren fungerer langt bedre, sier han.

Den vippbare LCD-skjermen på 7,5 cm (3 tommer) og 921 000 punkter (RGBW) gjør det enkelt å komponere bilder med motiver som endrer seg raskt. Den innebygde elektroniske søkeren gjør det også enkelt å veksle mellom opptaksstiler, takket være en okularsensor som automatisk bytter fra opptak på skjermen når øyet nærmer seg søkeren.

Spor og del minnene dine når du er på farten

Alle opptakssteder kan nøyaktig spores med de innebygde globale satellittsystemene GPS/GLONASS/QZSS, som sørger for rask og detaljert informasjon uansett hvor du befinner deg i verden. Bilder kan deles direkte også på reise, takket være innebygd Wi-Fi®3 og NFC-støtte4, som gjør det enkelt å være sosial. Bare trykk én gang på knappen for Wi-Fi®3 eller trykk det NFC-aktiverte4 kameraet mot en smartenhet4.

-– Kameraet har flere detaljer, svært kraftig zoom, forbedret stabilitet, muligheter for fleksibel komponering og imponerende intervallfilm. Med optisk zoom på opptil 2000 mm2 tar Dynamic Fine Zoom deg til 4000 mm1. Dual Detect Optical VR med opptil 5.0 stopps effekt sørger for skarpheten som trengs for å gjengi tydelige detaljer, sier Aasen.

Detaljrike bilder, vakker utførelse

Kameraet har 83 ganger optisk zoom, som kan utvides til 166 ganger Dynamic Fine Zoom. Hurtig AF og mindre opptaksforsinkelse sørger for rask reaksjonstid. Knappen for tilbakestilling av zoom ved siden av zoomkontrollen tar deg tilbake og hjelper deg øyeblikkelig med å fange motivet på nytt. Fleksibel komponering med den vipp- og dreibare skjermen, og den innebygde elektroniske søkeren, gjør det enkelt å tilpasse seg krevende opptakssituasjoner. Dual Detect Optical VR med 5.0 stopps effekt kompenserer for kamerabevegelser og gir skarpe håndholdte opptak for både stillbilder og filmer i full HD (1080/60p), selv ved fullt superteleobjektiv. Filmer i full HD tas opp med retningsbestemt lyd i høy kvalitet siden zoommikrofonen endrer retning i overensstemmelse med zoomingen.

Oppsummering av viktige funksjoner

COOLPIX P900 er tilgjengelig fra 19. mars 2015 til en veiledende pris på 6 190,-

1Forstørrelse av Dynamic Fine Zoom er beregnet ut fra maksimal vidvinkelstilling til optisk zoom. 

2Basert på CIPA-standarder, målt ved ca. 350 mm (tilsvarende på 35 mm-format).

3Krever installering av Nikons Wireless Mobile Utility-applikasjon (kompatibelt med iOS og AndroidTM) på smartenhet.

4Nærfeltskommunikasjon (NFC) fungerer med kompatible AndroidTM-smarttelefoner og -nettbrett (Android 4.0 eller nyere). Dette krever installering av Nikons Wireless Mobile Utility-applikasjon og innstilling av bildeoverføring før bruk.

Powered by Labrador CMS