Nikon D3200

Pressemelding fra Nikon 19. april 212:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon D3200 – enklere enn noen gang å ta flotte bilder  

Nikon har gleden av å presentere Nikon D3200. Et helt nytt og brukervennlig speilreflekskamera som byr på video i full HD-kvalitet og nyeste generasjon av den unike Guide-funksjonen, brukerveiledningen som hjelper deg med å ta bedre bilder. Resultatet er imponerende bilder og filmopptak i kinokvalitet.  

Marina Gurevich, produktsjef for Nikon i Europa, sier D3200 viderefølger D3100 som er bestselgeren blant speilreflekskameraer i Europa. – Dette er en kraftpakke av et kamera som gir suveren bildekvalitet og video i full HD. D3200 viser hva som er mulig med mange megapiksler. For nybegynnere av speilreflekskameraer sørger Guide-funksjonen for at det er enkelt å ta gode bilder uten å være en dreven fotograf. Med andre ord er dette kameraet for alle som vil forevige familien, ferien og hverdagen med høykvalitetsbilder, sier hun.  

Enklere enn noen gang

D3200 er skreddersydd for alle og enhver som ønsker å ta bilder og spille inn film av høy kvalitet, men som likevel ønsker det enkelt. Guide-funksjonen som er kjent fra de populære speilreflekskameraene D3000 og D3100 er nå inne i tredje generasjon, med betydelige forbedringer spesielt for å hjelpe fotografen med nye kreative muligheter i kameraet. Funksjonen veileder deg gjennom prosessen trinn for trinn, parallelt med at den viser deg illustrasjonsbilder som hjelper deg med å definere bildet du ser for deg. Med D3200 er det lett å skape vakker uskarphet i bakgrunnen ved portrettfotografering eller å ta skarpe bilder av barna som leker. Nye punkter er lagt til i bruksmenyen som for eksempel hjelper deg med å fremheve det røde i solnedganger eller redusere uskarphet i bevegelsesbilder.  

Automatikk som hjelper deg

Nikons automatiske system for motivgjenkjenning analyserer motivet og justerer fokus, eksponering og hvitbalanse for å sikre gode resultater. Kameraet kan nærmest gjøre jobben for deg i form av automatiske funksjoner som automatisk motivvalg med Live View og motivprogrammer som tar seg av de viktigste innstillingene.  

Overlegen bildekvalitet

D3200 har hele 24,2 megapiksler. Dette gir utrolig detaljrike bilder som kan beskjæres eller forstørres til store formater uten tap av skarphet. Nikons nye bildeprosessor EXPEED 3 jobber ekstremt rask, og sørger for skarpe bilder med flott fargegjengivelse og avansert filmopptak i høy kvalitet.  

Skarpe bilder i svakt lys

Høy lysfølsomhet i form av ISO 100-6400 (utvidbart til 12 800-ekvivalent), sørger for skarpe bilder selv i svakt lys. Det knivskarpe 11-punkts autofokussystemet sørger for meget god og rask fokusering, noe som betyr skarpe bilder selv om motivet er utenfor bildesentrum eller om motivet er fullstendig uforutsigbart, som for eksempel en smilende eller leende baby. Bildeserier med fire bilder i sekundet gjør at D3200 fanger motiver som beveger seg raskt, for eksempel barn på rullebrett.  

På steder med stor kontrast, som motiver i motlys, justerer Nikons Aktiv D-Lightning lyset automatisk samtidig som det bevarer detaljene både i lyse og mørke områder. Resultatet er slående bilder med naturlig kontrast.  

Bedre HD-filmer

Dersom du ønsker å forevige en milepæl i tilværelsen – for eksempel barnets første trinn, er det ikke alltid nok med et bilde. Nå kan du ta opp dine egne filmer i full HD (1080p) og spille dem av på TV-en ved hjelp av en lett tilgjengelig filmopptaksknapp. Kameraets store bildebrikke og høye følsomhet (ISO) er viktig for den høye bildekvaliteten. Kameraet har integrert en god mikrofon – men det er også mulig å koble til en ekstern mikrofon til lydkontakten. Redigering av filmene er enkelt ved å velge start- og sluttpunkt for opptaket i kameraet, og du kan dessuten lagre stillbilder fra filmen i etterkant. Alt dette sammen med det store utvalget av NIKKOR-objektiver, gjør at du kan skape fantastiske effekter i filmopptakene.  

Trådløs tilkobling

Trådløs tilkobling av kameraet er nå mulig takket være den trådløse mobiladapteren WU-1a (ekstrautstyr). Dette gjør det svært enkelt å dele bilder med venner og familie umiddelbart via sosiale nettverk, e-post eller for å ta sikkerhetskopier når du er på reisefot. Siden det ikke er nødvendig med WiFi tilkobling for å overføre innhold fra kameraet til en Android enhet, er den trådløse mobile adapteren en perfekt reisevenn. Det er til og med mulig å fjernstyre kameraet, inkludert forhåndstitting, fra den eksterne Android enheten slik at du kan være med på familie- og gruppebilder.  

Lett og ergonomisk

Det lette og kompakte kamerahuset gjør at kameraet er enkelt å ta med på tur. Når du holder kameraet vil du oppdage at det ligger svært godt i hånden, og at kontrollene er plassert der du intuitivt søker dem. De vanligste funksjonene som Live View og utløseren har egne knapper. For selvportretter ved hjelp av fjernkontrollen ML-L3, har D3200 en mottaker foran og bak.

Viktige egenskaper

• Smart autofokus for film:

Kontinuerlig autofokus (AF-F) og Motivfølgende AF sørger for at motivet hele tiden er i fokus når du filmer. Ansiktsprioritert AF sørger for kontinuerlig fokus på ansiktene.

• Mange filmalternativer:

Filmopptak kan gjøres i full HD (1080p), og kameraet støtter bruk av Nikons stereomikrofon ME-1. Innstilling av filmens start- og sluttpunkt kan gjøres via redigeringsfunksjonene i kameraet. En mini HDMI-utgang gjør at du kan spille av innhold direkte på en HD-TV.

 NIKKOR-objektiver:

Utnytt fordelene ved Nikons NIKKOR-objektiver for fange bilder med friske farger, slående kontraster og skarpe detaljer – eller for å eksperimentere med filmeffekter. Bruk lyssterke objektiver med fast brennvidde til flotte portretter og makroobjektiver til nærbilder i naturlig størrelse (1:1) eller teleobjektiver til fjernmotiver.

• Nikon-systemet:

Med sitt enorme utvalg av tilbehør byr Nikon-systemet på praktisk talt uendelige muligheter. Det omfatter blant annet GPS-mottakeren GP-1 for at du skal kunne geotagge bilder. D3200 har også innebygget blits som spretter opp når den trengs, mens eksterne blitser åpner for enda mer kreativ blitsfotografering. Den lille og lette SB400 har intelligent i-TTL lysstyring og mulighet for indirekte belysning for å få mer naturlig belysning uten kraftige skygger. Med multifunksjonsblitsen SB-700 kan du styre flere slaveblitser for spennende fotografering via Nikon Creative Lighting System.  

Nikon D3200 18-55VR kit har en veiledende pris fra 5.790,-, og er tilgjengelig i butikk fra 15.05.2012.  

Powered by Labrador CMS