Nikon D5200

Pressemelding fra Nikon 6. november 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Oppdag nye perspektiver med Nikon D5200

I dag lanserer Nikon et nytt speilreflekskamera – Nikon D5200 i DX-format. Det har en CMOS-sensor med høy oppløsning på 24,1 megapiksler som gir deg frihet til å utrykke deg kreativt med både bilder og film i full HD-kvalitet.

Med D5200 som er etterfølgeren til D5100 gjør Nikon et stort fremskritt når det gjelder bildekvalitet. CMOS-sensoren i DX-format med 24,1 megapiksler gir svært detaljrike bilder, mens den nye EXPEED 3-bildebehandlingsprosessoren sikrer rask respons, rik fargegjengivelse og svært gode filmopptak. Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier høy ISO-følsomhet (100-6400 som kan utvides til 25600) gir svært gode bilder selv når det er lite lys eller behov for å fryse bevegelser.

– Nikon D5200 passer alle fotointeresserte som ønsker et kamera for å eksperimentere. Imponerende bilde- og filmkvalitet kombinert med en vippbar LCD-skjerm, lar deg skape spennende og kreative resultater, sier han.

Profesjonell bildekvalitet Nikon D5200 har samme AF-system, lysmålingssensor og motivgjenkjennelse som D7000, noe som gir eksepsjonell bildekvalitet og høy ytelse. AF-systemet som har 39 punkter og 9 kryssensorer lar deg ta sylskarpe bilder. Samtidig leverer fargelysmåleren på 2016 piksler nøyaktige data til kameraets motivgjenkjenningssystem, som optimaliserer eksponering, autofokus og hvitbalanse rett før bildet blir tatt.

Bilder fra enhver vinkel En allsidig vippbar 3-tommers LCD-skjerm lar deg ta bilder fra enhver posisjon. Den kan vippes, skråstilles eller dreies for kreativ fotografering. Kameraet som både er lett og hendig, er utstyrt med brukervennlige menyer for enkel betjening.

Trådløs deling Med den trådløse mobiladapteren WU-1a, som kan kjøpes som ekstrautstyr, kan du trådløst overføre bildene til en Android- eller iOS-basert enhet. Med andre ord kan du umiddelbart dele bilder og filmer på sosiale medier og via e-post. Kameraet kan til og med fjernstyres fra mobiladapteren slik at motivet kan fotograferes uten å bli forstyrret.

Høykvalitets HD-film Velg enkelt mellom fotografering og filming i full HD med naturlig gjengivelse av bevegelser (1080i opptil 60/50bps). Kameraets motivgjenkjenning  og kontinuerlig AF (AF-F) sørger for at motiver i bevegelse forblir i fokus hele tiden. I tillegg har kameraet innebygd stereomikrofon og muligheter for direkte redigering.

Spesialeffekter Nikon D5200 har spesialeffekter som kan legges til på bilder og film via Live View, samtidig som du ser resultatet på skjermen. Spesialeffektene består av Bare valgt farge, Miniatyreffekt, Lyse og dempede toner, Silhuett, Fargeskisse og Nattsyn. HDR-funksjonen og Active D-Lighting hjelper deg å fange alle tonegraderinger ved fotografering av motiver med høy kontrast.

Motivprogrammer Kameraet har hele 16 ulike motivprogrammer som optimaliserer kameraets innstillinger i forhold til opptakssituasjonen. Dette er til stor hjelp når du skal lære deg å bruke et speilreflekskamera eller når du må reagere raskt for å fange et motiv.

Nikon D5200 med 18-55 mm VR  har en veiledende pris på 7 390,- og blir tilgjengelig i butikk i løpet av desember 2012. Kamera kommer i fargene rød, bronse og sort.

Tekniske spesifikasjoner

• 24,1 megapiksel CMOS-sensor i DX-format

• EXPEED 3 bildebehandlingsprosessor

• Vippbar 7,5 cm (3 tommers) LCD-skjerm med høy oppløsning på 921 000 punkter

• Kompatibel med Trådløs mobiladapter WU-1a for overføring av bilder fra kameraet og fjernstyring med Apple™- eller Android™-baserte enheter1

• ISO 100-6400, utvidbar til 50 og 25 600: beholder detaljene samtidig som det blir mindre støy under i dårlig lys

• AF-system med 39 punkter og ni korssensorer i midten. Gir rask og presis autofokus i hele bildefeltet

• RGB-lysmålingssensor med 2 016 piksler gir svært nøyaktig lysmåling for riktige eksponeringer og den leverer data til kameraets motivgjenkjenningssystem

• Motivgjenkjenningssystemet optimaliserer eksponering, autofokus og hvitbalanse

• Kontinuerlig opptak med 5 b/s slik at du ikke går glipp av et actionbilde

• HDR-funskjon: Gir detaljerte bilder av motiver med høy kontrast ved å kombinere to bilder som blir tatt med en enkel lukkerutløsning

• Activ D-Lighting: Beholder både detaljene i svært lyse områder og skyggeområder for å få velbalanserte bilder, selv når motivet er i bevegelse

• D-film: Filmer i full HD (1080p) med jevnt gjengitte bevegelser (opptil 60eller 50bps interlaced)

• AF-moduser for D-film: Live View-autofokus fungerer under filmopptak og holder motivene i fokus

• Innebygd stereomikrofon for forbedret lydkvalitet

• Oppdatert brukergrensesnitt

• 16 motivprogrammer: Justerer kamerainnstillingene automatisk, inkludert Picture Control og Aktiv D-Lighting, for optimale resultater.

• Effektfiltre – syv effekter inkludert Bare valgt farge og Miniatyreffekt, som kan legges til før opptaket, for mer kreative filmer og stillbilder

• Kompatibel med WR-R10 Trådløs mottaker og WR-T10 Trådløs sender som lar deg fjernstyre kameraet

• GPS-kompatibel: Registrerer nøyaktig hvor kameraet befinner seg når det blir tatt bilde med GP-1-enheten (ekstrautstyr)

• NIKKOR-objektiver: bruk Nikons NIKKOR-objektiver og få mest mulig ut av kameraets oppløsning på 24 megapiksler.

• Tilgjengelig i tre farger: svart, rød og bronse

• Lett kamerahus (505 g) med en fremragende ergonomi

Powered by Labrador CMS