Nikon D5300

Pressemelding fra Nikon 17. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer speilreflekskamera med innebygd WiFi og GPS – D5300

Nikon lanserer D5300. Selskapets første speilreflekskamera i DX-format med integrert WiFi og GPS. Et kamera skreddersydd for fotoentusiaster.

Kameraets CMOS-sensor i DX-format med 24,2 megapiksler er utformet uten optisk lavpassfilter (OLPF) for skarpe detaljer og teksturer. Takket være integrert WiFi kan bilder deles umiddelbart. Den integrerte GPS-en geotagger bildene så du vet når og hvor de er tatt.

Ny bildedeling

Jon Aasen, produktspesialiset i Nikon Norge, sier at kameraet i tillegg til WiFi og GPS har et imponerende sett med funksjoner.

–  D5300 har for eksempel lysfølsomhet opptil 12 800 ISO og Nikons nye kraftige bildebehandlingsmotor EXPEED 4. Kameraet har også en høyoppløselig og vridbar skjerm som lar deg fotografere fra spennende vinkler, sier han.

WiFi

Via nevnte WiFi kan bilder sendes direkte fra kameraet til iOS- eller Android-baserte enheter1 for enkelt deling av bilder på sosiale medier. WiFi-funksjonen gjør det også mulig å fjernstyre kameraet via en tilkoblet smartenhet som en telefon eller et nettbrett. I tillegg kan motivet forhåndsvises på den eksterne enhetens skjerm. Funksjoner som sammen med kameraets vridbare skjerm gjør det mulig å for eksempel ta kreative og spennende selvportretter.

Loggfunksjon

D5300 sin GPS er integrert med kameraets WiFi-løsning. GPS-en lar deg geotagge bildene uten behov for eksterne adaptere, og gjør reisebildene klare for deling ved å logge stedsinformasjon som breddegrad, lengdegrad og høyde i bildets EXIF-data. GPS-loggfunksjonen fungerer også når kameraet er av for at du skal kunne spore reiseruten når du ikke tar bilder2. Med Nikons ViewNX 2-programvare kan du skape reisekart for så å vise dem frem på Nikon Image Space eller andre sosiale nettverk som støtter GPS som Flickr.

Detaljrikdom

Kjernen i D5300 er en CMOS-sensor i DX-format på 24,2 megapiksler som gir svært naturtro og detaljrike bilder. Sensoren som er utviklet uten optisk lavpassfilter utnytter hver eneste megapiksel for nøyaktig motivgjengivelse. Høy ISO-følsomhet (opptil 12 800 og utvidbar tilsvarende 25 600) sørger sammen med bildebehandlingsmotoren for at bilder og filmer tatt i dårlig lys blir klarere enn noensinne.

En nøyaktig RGB lysmålingssensor med 2016 piksler sender data til motivgjenkjenningssystemet og optimaliserer dermed automatisk eksponering, autofokus og automatisk hvitbalanse. Raske bevegelser og flyktige ansiktsuttrykk foreviges i riktig øyeblikk takket være kontinuerlig opptakshastighet på opptil fem bilder per sekund. Et 39-punkters AF-system som med ni kryssesensorer i midten gir enestående nøyaktighet.

Unike bilder

En stor 3,2 tommers vridbar LCD-skjerm med bred innsynsvinkel og 1 037 000 punkter med høy oppløsning gjør det mulig å ta unike bilder. Det er bare å vippe, dreie eller snu skjermen når du vil ta bilder og spille inn film fra spennende vinkler. En rekke verktøy på kameraet gjør det enkelt å ta profesjonelle bilder. I situasjoner med sterke kontraster kan du få optimale resultater takket være HDR-modusen (High Dynamic Range), eller du kan bruke et av de 16 motivprogrammene. Kameraet har også en rekke spesialeffekter for fotografering og filming. Fremkall en spesiell anledning ved å isolere bestemte farger eller skap et retroutrykk med leketøyskameraeffekten.

Film i full HD-kvalitet

Kameraets D-filmfunksjon gir deg jevne og detaljrike videoopptak i full HD-kvalitet med bildefrekvenser på opptil 60p. Et filmopptak i full HD startes enkelt ved å trykke på den lett tilgjengelige filmopptaksknappen. Autofokus med liveview holder motivene skarpe og du kan følge motivet med motivfølgende AF eller ansiktsprioritert AF. En integrert stereomikrofon og kompatibilitet med Nikons eksterne stereomikrofon ME-1 lar deg spille inn film med klar og tydelig lyd. Kameraet har også HDMI-utgang slik at du kan koble deg direkte til en HDTV.

Intelligent design

Kamerahuset er både mindre og lettere enn forgjengeren D5200 samtidig som det har en større vridbar skjerm. Uten batteri og minnekort veier D5300 kun 480 gram. Et ergonomisk utformet kamera gir deg et stabilt grep, og du ser alle detaljer i bilder og på filmer på den nevnte skjermen. Du kan til og med justere skjermens lysstyrke for å få et klarere bilde når du fotograferer i sterkt lys eller på mørke steder. En nyutviklet speilsøker øker søkerforstørrelsen til ca. 0,82x.

Nikon D5300 er tilgjengelig i fargene sort, grå og rød og er tilgjengelig fra 14. november. Kameraet leveres som kamerahus eller i ferdig kit med 18-55mm VR, eventuelt 18-140mm VR til en veiledende pris på 7.690,- respektive 9.490,-.

Viktige funksjoner

·       Innebygd Wi-Fi og GPS

·       Bildebrikke i DX-format med 24,2 megapiksler, uten OLPF

·       Overlegne egenskaper i svakt lys med ISO 100–12 800 (utvidbar til tilsvarende ISO 25 600)

·       Rask og kraftig EXPEED 4-bildebehandlingsmotor

·       39-punkts AF-system med 9 kryssensorer i midten

·       RGB-lysmålingssensor med 2016 piksler og Nikons motivgjenkjenningssystem

·       Serieopptak med 5 b/s

·       Stor, vippbar skjerm: 8,1 cm (3,2 tommer) LCD-skjerm med bred innsynsvinkel og 1 037 000 punkter med høy oppløsning

·       Filmer i full HD med 1080/50/60p

·       Støtte for HDMI-utgang

·       Innebygd stereomikrofon og ekstern mikrofoninngang

·       HDR og Aktiv D-Lighting

·       Spesialeffekter for stillbilder og filmer

·       16 motivprogrammer

·       Søker med økt forstørrelse (ca. 0,82x) som bruker en nyutformet speilsøker

·       Lite og lett kamerahus: ca. 125 × 98,0 × 76,0 mm, veier bare 480 g (uten batteri og minnekort)

·       Stabilt grep for sikker håndtering

·       Forbedret grafisk brukergrensesnitt med tydeligere menyer

·       Tre kamerahusfarger å velge mellom: rødt, svart og grått

·       Tilleggsutstyr: kompatibelt med hele utvalget av NIKKOR-objektiver i DX-format og spesifikke Nikon-blitser

·       Kompatibel med de trådløse fjernkontrollene WR-R10/WR-T10

Powered by Labrador CMS