Nikon D5500

Pressemelding fra Nikon 6. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon D5500 yter motivet rettferdighet

I dag lanseres Nikon D5500, det første kameraet i DX-format med vipp- og dreibar berøringsskjerm. Med dette avanserte og svært lette speilreflekskameraet kan du ta bedre bilder enn noensinne.

D5500 er den optimale løsningen for de som ønsker å eksperimentere kreativt med alt fra raske bevegelser og lite lys til store utskrifter og flotte filmer. Takket være den store bildebrikken i DX-format og ISO-området på 100 til 25 600 er mulighetene for skarpe bilder bedre enn noensinne. Når kameraet kombineres med et kompatibelt NIKKOR-objektiv kan man være enda tryggere på at resultatet blir bra. Selv når utskriftene er store eller resultatet vises på en stor skjerm, er bildene og filmene fortsatt krystallklare.

Kameraet er betraktelig lettere og slankere enn forgjengeren, og det nye kamerahuset sikrer at du får et godt grep. På den responsive, vippbare og dreibare berøringsskjermen kan du betjene kameraet på samme måte som en smarttelefon. Og takket være integrert Wi-Fi er det enkelt å dele bilder i høy kvalitet via en smartenhet. Med D5500 er det rett og slett enklere enn noen sinne å oppnå perfekte resultater.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, gleder seg til å se hvordan D5500 kommer til å bli brukt.

- Etter smarttelefonens fremvekst har vi opplevd en eksplosjon innenfor foto. Dette digitale speilreflekskameraet representerer en fantastisk mulighet til å utvikle fotoferdighetene. Den nye utformingen og ergonomien er virkelig imponerende, og berøringsskjermen er svært responsiv. Du venner deg til kameraet umiddelbart. Takket være Nikon sin bildeteknologi kan du være helt trygg på å oppnå gode resultater med D5500, sier Aasen.

Bildene dine har aldri sett bedre ut

Ta skarpe, levende og detaljerte bilder som vekker oppmerksomhet. Den avanserte teknologien i D5500 sikrer optimale resultater. Med bildebrikken i kameraet, som er utformet uten optisk lavpassfilter, får man maksimalt utbytte av oppløsningen på 24,2 megapiksler, og bildene gjengis med forbløffende detaljer, spesielt når de er tatt med et NIKKOR-objektiv. Med et ISO-område på 100 til 25 600 kan brukeren gjøre gode bilde- og filmopptak selv under dårlige lysforhold. Med Nikons autofokussystem, som har 39 punkter med ni korssensorer i midten, spiller det ingen rolle hvor i bildefeltet motivet befinner seg. Bevegelser og ansiktsuttrykk kan foreviges akkurat i riktig øyeblikk, takket være kontinuerlig opptakshastighet på opptil fem bilder per sekund. Med Nikons raske EXPEED 4-bildeprosessor, som sørger for avansert støyreduksjon og jevne filmopptak, kan du føle deg helt trygg når du skal forevige viktige øyeblikk.

Følg intuisjonen

Med tilgang til mange funksjoner via berøringsskjerm og innebygd Wi-Fi får D5500 virkelig frem dine kreative muligheter. Den store skjermen kan vippes, skråstilles og roteres. Du kan deretter trykke på den responsive berøringsskjermen for å fokusere og ta bildet. Du kan også endre innstillinger som for eksempel blenderåpning, ISO og lukkertid. Bruk berøringsskjermen til å bla gjennom bilder eller zoome inn og ut under avspilling. Og ved hjelp av den innebygde Wi-Fi-funksjonen kan de beste bildene deles og du kan fjernstyre kameraet med smartenheten som er koblet til. Berøringskontrollene kan til og med brukes mens det fotograferes ved bruk av søkeren. Med funksjonen pekeskjerms-Fn kan du raskt endre viktige innstillinger ved å sveipe over skjermen. Du kan legge til opptil åtte innstillinger til pekeskjerms-Fn, inkludert fokuspunkter, AF-søkefeltfunksjoner, blenderåpning og ISO-følsomhet. 

Kreativ fleksibilitet

D5500 er et kraftig verktøy som virkelig gir deg muligheten til å være kreativ. Når du bruker filmfunksjonen får du jevne, detaljrike opptak i full HD-kvalitet med filmfrekvens på opptil 50p/60p. Kameraet har både ytelsen og detaljgjengivelsen som kreves for å gjøre gode opptak når det er behov for nøyaktighet. Bilder tatt med D5500 kommer automatisk opp på LCD-skjermen så snart du fjerner øyet fra søkeren. Nikon sin andregenerasjons Picture Control hjelper deg å finjustere uttrykket i bildene, med oppskarping, kontrast, lysstyrke, nyanse og metning justeres før det tas stillbilder og video. Brukeren har valget mellom sju innstillinger, inkludert den nye Flat-profilen, der alle detaljer bevares sammen med informasjon om fargetoner, både for høylys og skygger. Dette er den ideelle innstillingen hvis en har planer om å retusjere bildet på et senere tidspunkt.

NIKKOR, blitser og systemkompatibilitet

Kvaliteten på NIKKOR-objektiver er et av de viktigste fortrinnene ved et digitalt speilreflekskamera fra Nikon, sammenlignet med modeller fra andre produsenter. D5500 støtter alle objektiver med DX-format. Det finnes objektiver for alle situasjoner, fra kompakte zoomobjektiver til generell bruk og reiser, og objektiver med fast brennvidde som gir nydelig bokeh (uskarp bakgrunn) til teleobjektiver som er lette å bære med seg. Uansett hva slags objektiv brukeren satser på, bidrar nøyaktigheten og fleksibiliteten til at en får maksimalt utbytte av kameraoppløsningen på 24,2 megapiksler. Du kan ta bilder med friske farger og sterk kontrast, eller du kan eksperimentere med kinoeffekter under filmopptak. I tillegg til objektivene åpner Nikon-blitser som SB-300 muligheter for kreativ lek med lys, og SB-500 er utstyrt med kraftige LED-lys som egner seg godt til filmopptak. Og når lyden er like viktig som filmbildene, kan en gjøre klare lydopptak med Nikons eksterne stereomikrofon.

Oppsummering av viktige funksjoner

• Bildebrikke: DX-format med 24,2 megapiksler uten lavpassfilter

• Overlegne egenskaper ved dårlige lysforhold: ISO 100 til 25 600

• Vipp- og dreibar skjerm: stor LCD-skjerm på 8,1 cm (3,2 tommer) med vid innsynsvinkel og hele 1 037 000 punkters oppløsning

• Responsiv berøringsskjerm: trykk for å fokusere og fotografere, eller juster innstillinger som for eksempel blenderåpning, ISO og lukkertid

• Pekeskjerms-Fn: angi viktige innstillinger ved å sveipe over skjermen under fotografering ved bruk av søkeren

• Innebygd Wi-Fi: gjør det enkelt å dele bilder via en smarttelefon eller et nettbrett som støttes

• Strømlinjeformet: slank utforming med godt grep – kamerahuset på 124 × 97 × 70 mm veier kun 420g (uten batteri og minnekort)

• 39-punkters AF-system: med ni korssensorer i midten

• Forbedret kontrastsøkende AF: 20 prosent raskere enn D5300 ved opptak i Live view

• Rask og kraftig EXPEED 4 bildebehandlingsmotor

• Serieopptak med opptil fem bilder i sekundet

• Film i full HD: støtter opptak i 1080/50/60p og utsignal på full HD/60p

• Picture Control 2.0: verktøy som gir mange muligheter for fotografering og filmopptak, inkludert den nye Flat-innstillingen som sørger for maksimalt dynamisk område

• Innebygd stereomikrofon: støtter også ME-1-stereomikrofonen fra Nikon

• Søker: ca. 95 prosent motivdekning med rundt 0,82 x forstørrelse

• Ti spesialeffekter for stillbilder og filmer

• 16 motivprogrammer

• Kreative verktøy: retusjeringsmeny, funksjoner for alternative eksponeringer, HDR-fotografering, opptak med intervallutløser, vignetteringskontroll

• Tilleggsutstyr: kompatibelt med alle NIKKOR-objektiver i DX-format og spesifikke Nikon-blitser

• Kompatibel med de trådløse fjernkontrollene WR-R10, WR-T10 samt ML-L3

1 For at smartenheten skal kunne motta bilder, er det bare nødvendig å laste ned Wireless Mobile Utility (gratis). Wireless Mobile Utility er kompatibel med iOS™- og Android™-smartenheter og kan lastes ned til smartenheten fra Google Play™ og Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube og andre merker er registrerte varemerker for Google Inc.

D5500 vil være tilgjengelig for salg fra 5. februar som hus og i forskjellige kits. Veiledende pris på D5500 med AF-S DX 18-55/3.5-5.6G II  er 8 990,- .

Powered by Labrador CMS