Nikon D5500

Pressemelding fra Nikon 5. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye Nikon D5500

Nikon sitt første speilreflekskamera med vippbar berøringsskjerm

I dag kommer Nikon sitt første systemkamera med vippbar berøringsskjerm. Det lette, kompakte og allsidige kameraet gjør det enklere å ta gode bilder enn noensinne – være seg om det gjelder fashionshoots eller ”selfies” for deling i sosiale medier.

Innebygd teknologi for trådløs overføring av bilder til et nettbrett eller smarttelefon lar deg enkelt dele bilder på sosiale medier. Kameraet mestrer alt fra fotografering av motiver i raske bevegelser til motiver i dårlig lys. En stor bildebrikke i DX-format og et følsomhetsområde på ISO 100 – 25 600 gjør at du kan forevige dårlige belyste motiver. Bilder og film får imponerende detaljskarphet selv ved utskrifter i stort format og for visning på skjerm. D5500 er mindre, lettere, tynnere og mer ergonomisk enn sin forgjenger. Berøringsskjermen kan vinkles, og kamerat kan styres som en smarttelefon.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon, sier kameraet har en brukervennlig berøringsskjerm.

– I tillegg er kamerahuset lett og kompakt. Batterikapasiteten er fordoblet sammenlignet med konkurrerende modeller. Som kronen på verket gjør den trådløse forbindelsen at du enkelt kan overføre bilder direkte til en smartenhet for deling på sosiale medier, sier han.

Ønsker du å fokusere eller endre innstillinger som blenderåpning, følsomhet (ISO) og lukkertid gjøres dette enkelt fra berøringsskjermen. For å zoome inn eller ut under bildevisning klyper du fingrene sammen eller drar de fra hverandre på skjermen. Du kan også benytte kameraets pekeskjerm når du fotograferer med søkeren takket være pekeskjermens nye funksjon som gjør at du kan gjøre viktige innstillinger ved å dra med fingrene. Kameraet kan også fjernstyres via et nettbrett eller en smarttelefon.

Nikon D5500 er tilgjengelig fra i dag til en veiledende pris på 8.290,- (kun kamerahus), eller 9.390,- med 18-55mm VR II inkludert MVA.

Powered by Labrador CMS