Nikon D7000

Pressemelding fra Nikon 21. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer nye D7100 Speilreflekskamera for fotoentusiaster  

Nikon lanserer i dag etterfølgeren til testvinneren og salgssuksessen D7000. Nikon D7100 er et speilreflekskamera som bringer fotograferingen til et nytt nivå. Det lette, robuste og kompakte kameraet med 24,1 megapiksler er fullspekket med funksjoner. Blant annet har det et profesjonelt AF-system med hele 51 punkter for profesjonelle resultater med detaljerte bilder og klare filmer i full HD-kvalitet.  

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier Nikon D7100 er skreddersydd for alle fotoentusiaster, da det er et allsidig kamera som dekker de fleste behov.

– Ergonomisk utforming, et robust kamerahus og fantastisk bildekvalitet gjør det til et verktøy for de fleste situasjoner og utfordringer, sier han.   

Imponerende oppløsning

CMOS-bildesensoren i DX-format gir høy detaljrikdom takket være at sensoren ikke benytter et low-pass filter, for at brikken skal få mer ut av megapikslene. Resultatet er imponerende høy oppløsning. Du kan for eksempel fange opp fine teksturer som hår og fjær med ekstrem detaljgjengivelse. Bildeprosessoren EXPEED 3 gir rask bildebehandling, god fargegjengivelse og forbedret støyreduksjon.

– Den høye ISO-følsomheten på 100-6400, og som dessuten kan utvides til 25600, gir svært gode resultater i mørke omgivelser. Kontinuerlig opptak med opptil 6 bilder per sekund gjør det lett å ta gode actionbilder, sier Jon Aasen.  

 Profesjonelt 51-punkters autofokussystem

AF-systemet i Nikon D7100 bruker samme algoritmer som D4. 51 fokuspunkter med 15 kryssensorer i midtområdet gir høy presisjon og god motivdefinisjon. Kameraet fokuserer svært raskt takket være hurtig AF-deteksjon. AF er mulig ned til lys på -2 EV for presis fokus i mørke omgivelser.

Autofokus er forbedret når det gjelder anvendelse, presisjon og hastighet. Det har funksjoner fra enkeltpunkt til dynamisk område (9, 21 eller 51 punkter), 3D-følgefokus og automatisk valgt AF-felt. I tillegg er egenskapene for kontinuerlig fokus for film forbedret.  

Funksjonen for motivgjenkjennelse utnytter den kraftige lysmålingssensoren med 2016 piksler ved å identifisere motivet før opptak for å optimalisere automatisk eksponering (AE), autofokus (AF) og automatisk hvitbalanse (AWB). Samspillet mellom Nikon D7100 sitt 51-punkts AF-system og RGB-sensoren med 2016 megapiksler gir ytelse som overgår kameraets forgjengere.  

Nye horisonter for DX-formatet med 1.3 x beskjæring

Beskjæringsfunksjonen på 1.3 x utvider mulighetene i DX-formatet. I denne innstillingen dekker 51 fokuspunkter et enda større område av bildefeltet og helt ut til sidene. Dette gir større frihet for motivkomposisjon. Funksjonen åpner opp for kontinuerlige opptak med opptil 7 bilder per sekund og videopptak i full HD ved opptil 50i/60i. Et vanlig teleobjektiv på 300 mm får en bildevinkel som tilsvarer et teleobjektiv på 585mm med en oppløsning på 15,2 megapiksler.  

Kompakt og robust

Kamerahuset til Nikon D7100 er kompakt og robust med magnesiumlegering i topp- og bakside. Huset som både er støv- og værbeskyttet veier kun 675 gram. Lukkermekanismen er testet i kameraet med 150 000 sykluser. Med andre ord et kamera du kan stole på til en hver tid.  

Ergonomisk og intuitivt

Nikon D7100 ligger støtt i hånden og har en søker med ca. 100 prosent motivdekning og forstørrelse på 0,94 x. En lyssterk 3,2 tommer LCD-skjerm med 1 229 000 punkter gjør det enkelt å komponere bildene. Nye brukervennlige funksjoner for søkeren, Live View og avspilling, er lett tilgjengelig. En forbedret i-knapp gir direkte tilgang til vanlige funksjoner, og punkthvitbalansen kan raskt stilles inn ved opptak i Live View. Med doble minnekortspor kan du enkelt skifte til et nytt kort når det første er fullt, eller lagre stillbilder på et og film på det andre.  

Full HD-film i to filmformater

Med Nikon D7100 kan du spille inn film i full HD (1920x1080) med en bildefrekvens på opptil 60i/50i i 1.3 x beskjæringsmodus og opptil 30p/25p/24p i DX-format. En rekke kreative effekter som for eksempel ”Bare valgte farger” kan brukes i sanntid Kameraet har en integrert stereomikrofon i tillegg til at det er kompatibelt med Nikon ME-1 mikrofon.

Klare bilder med høy kontrast

Ved fotografering av høykontrastmotiver sørger Aktiv D-Lighting (ADL) for klare detaljer i både høylys og skygger – selv når motivet er i bevegelse. Med balansert utfyllingsblits justeres kamera og blits slik at motiv og lys i bakgrunnen også blir naturlig. For motiver med store forskjeller i lysstyrke ivaretar HDR-funksjonen detaljene i både mørke og lyse områder. Dette skjer ved at det tas to påfølgende bilder med forskjellig eksponering for deretter å kombineres til et bilde.  

Enkel bildedeling med trådløs tilkobling

Via mobiladapteren WU-1a* kan bilder enkelt overføres trådløst til en Apple- eller Android-basert smartenhet. Kameraet kan også fjernstyres via smartenheten  – noe som lar deg ta flotte bilder uten å forstyrre motivene.  

Inspirerende effekter i sanntid

Effektfunksjoner gir både stillbilder og filmer et originalt preg via de syv spesialeffektene «Bare valgte farger», «Miniatyr», «Lyse og Dempede toner», «Sillhuett», «Fargeskisse» og «Nattsyn». Alle kan brukes i sanntid via Live View, slik at du kan se resultatet under opptak. Det finnes i tillegg en rekke andre effekt- og retusjeringsalternativer.  

Tilbehør for fjernopptak

Nikon har også gleden av å lansere WR-1. En ny trådløs fjernkontroll og mottaker med innstilingsskjerm og avanserte funksjoner som gir deg kontroll over fotosituasjonen – fra fjernstyrt lukkerutløsning til kompliserte oppsett med flere kameraer. Du kan også sjekke og endre kamerainnstillingene når tilbehøret er montert på en Nikon D7100. Forskjellige opptaksscenarier kan forhåndsprogrammeres som synkroniserte opptak, fotografering med intervallutløser og egendefinert lukkerforsinkelse. Ved å bruke radiofrekvenser som kommunikasjon kan du med to WR-1-sendere få en rekkevidde på opptil 120 meter. Dette kan utvides ytterligere med en kombinasjon av flere WR-1-enheter og/eller WR-R10-enheter.  

Hovedfunksjoner

•          CMOS-brikke i DX-format med 24,1 megapiksler: Uten low-pass filter

•          EXPEED 3 bildeprosessor: Rask drift, god fargegjengivelse og forbedret støyreduksjon

•          ISO-følsomhet på 100-6400 (kan utvides til 25600): For eksepsjonell ytelse i dårlig lys

•          Profesjonelt AF-system: 51 fokuspunkter, hvorav 15 krysspunkter, for hurtig og presis autofokus

•          Kontinuerlig opptak med 6 bilder per sekund: Sikrer gode actionbilder

•          1.3x beskjæringsfunksjon som utvider muligheten for DX-formatet: Gir ekstra forstørrelse og opptil 7 bilder per sekund og ekstra bred AF-dekning

•          RGB lysmålingssensor med 2016 piksler og motivgjenkjenning: Nøyaktig lysmåling for nøyaktig eksponering – optimaliserer autoeksponering (AE), autofokus (AF) og automatisk hvitbalanse (AWB).

•          Film i full HD: 1080p opp til 60i/50i og 30p/25p/24p for jevne filmopptak

•          Søker med høy ytelse: Ca. 100 prosent motivdekning og 0,94 ganger forstørrelse

•          Høyoppløselig LCD-skjerm: 3,2 tommer vidvinkelvisning med 1 229 000 punkter

•          Praktisk og med avanserte funksjoner i et kompakt kamerahus som kun veier 675 gram

•          Robust kamerahus med magnesiumlegering: Støv- og værbeskyttet

•          Doble SD-minnekortspor: Dersom et kort blir fullt lagres bilder på det andre kortet. Det andre kan brukes til sikkerhetskopiering eller for å spille inn RAW og jpeg separat

•          Lett tilgjengelig brukerfunksjonalitet: Forbedret i-knapp og punkthvitbalanse for rask og presis hvitbalanseinnstilling i Live View

•          Aktiv D-Lighting (ADL): Bevarer detaljene i høylys og skygger.

•          HDR (High Dynamic Range): Kombinerer to bilder i en lukkerutløsning og gir svært detaljerte bilder av høykontrastmotiver

•          Effektfunksjoner: Effekter som kan brukes på stillbilder og film i Live View

•          Trådløs tilkobling: Kompatibel med WU-1a-mobiladapteren

•          Nettverkstilkobling: Kompatibel med UT-1kommunikasjonsenhet

•          NIKKOR-objektiver: Med NIKKOR-objektiver kan du utnytte kameraets 24,1 megapiksler og 1.3 x beskjæringsmodus for å skape flotte bilder og utnytte de kompakte DX-objektivene

•         Fjernstyring: Enkel fjernstyring av viktige kamerafunksjoner med ekstrautstyret WR-R10 og de nye trådløse senderne WR-1 og WR-T10.  

* Kompatibel med smartutstyr som bruker iOS™ og Android™. Denne funksjonen krever at man bruker en dedikert WMU-app som kan lastes ned gratis fra Google Play™ og Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube og andre merker er registrerte varemerker for Google Inc.

Pris og tilgjengelighet

Nikon D7100 er tilgjengelig i butikk fra 21. mars 2013 og har en veiledende pris på 9 590,-.

Powered by Labrador CMS