Nikon D800

Pressemelding fra Nikon 7. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon D800

Robust speilreflekskamera for foto- og filmentusiaster

Endelig er dagen alle foto- og filmentusiaster har ventet på her. Nikon lanserer nemlig det banebrytende speilreflekskameraet D800. Stikkord er svimlende 36,3 megapiksler, FX-format, filmopptak i full HD og oppstart på

0,12 sekunder.

Nikon D800 er utviklet for å møte morgendagens krav til foto og film allerede i dag. Ny teknologi gir deg bilder med helt nye dybder og detaljer. Ikke minst kan du ta opp film i ²kringkastingskvalitet². Bjørn Mangset, Country Manager i Nikon Norge, sier kameraet er i en klasse for seg selv.

­ Jeg tør påstå at Nikon D800 er et av markedets beste digitale speilreflekskameraer med FX-formatsensor. Oppløsningen på 36,3 megapiksler sikrer detaljrike bilder som aldri før, mens omfattende filmopptaksmuligheter gjør kameraet attraktivt for en helt ny målgruppe, sier han.

­ Vi lanserer også en spesialutgave av kameraet. Nikon D800E har et modifisert optisk filter skreddersydd for entusiaster som ønsker optimal detaljgjengivelse, legger Bjørn Mangset til.

Filmopptak for den kresne

Med Nikon D800 kan du spille inn film i full HD (1080p) i hastighetene 30p, 25p og 24p. I 720p-modus kan du spille inn film i hastighetene 60p, 50p og 25p. Kameraet har en stereomikrofoninngang, samt lydutgang for hodetelefoner som gjør det mulig å finjustere lyden isolert før opptak.

Kameraet har også en innstilling for linjeinngang for PCM-lineære opptagere.

Er du blant de som krever renest mulig videoutgang for profesjonell redigering, gir D800 deg muligheten til å overføre høykvalitetsvideo og høykvalitetsbilder til eksterne opptagere og skjermer. Som i Nikon D4 overføres dataene med innstilt bildestørrelse og bildehastighet uten informasjonen som vises på kameraets LCD-skjerm.

Setter ny oppløsningsstandard

Nikon D800 har en CMOS-sensor i FX-format med 36,3 megapiksler.

12-kanalers avlesning med 14 bits A/D-konvertering, sikrer bilder med lav støy og bredt dynamisk område.

­ Med et ISO-område på 100 til 6400 (utvidbart opp til 25 600 og ned til

50) setter kameraet ny standard for digitale speilreflekskameraer. Et intelligent system for støyreduksjon håndterer støy uten å påvirke detaljene, hvilket gir god fleksibilitet under alle lysforhold. Du får skarpe og rene bilder selv med høy ISO-innstilling, sier Bjørn Mangset.

Praktiske og egendefinerte knapper

Nikon D800 har praktiske egendefinerte knapper. Fremfor å dreie på kommandohjulet har du knapper på fronten av kameraet som sikrer jevnere blenderkontroll. Indeksmerking hjelper deg med å merke viktige hendelser i tidslinjen. Ved å legge til markører under videoopptaket finner du enkelt innholdet under redigering.

­ Vi lanserte opptak i full HD med D4. Nå er det mulig med full HD i både

FX- og DX-baserte formater for full frihet, sier Bjørn Mangset.

Avansert motivgjenkjenning

D800 har Nikons avanserte system for motivgjenkjenning som inkluderer en nyutviklet RGB-sensor med 91 000 piksler. Kameraet gjenkjenner ansikter med utrolig nøyaktighet via den optiske søkeren til hjelp for lysmåleren.

Også et motivs farger og lysstyrke gjenkjennes med god presisjon.

­ Detaljert motivanalyse benyttes blant annet for mer nøyaktig autofokus.

Autoeksponering og i-TTL blitseksponering gir et stort utvalg av

komposisjons- og belysningsmuligheter. For eksempel er 3D-sporingen av motiver forbedret når det tas bilder av mindre motiver, sier Bjørn Mangset.

Med Nikons anerkjente Multi-CAM 3500FX autofokussystem, med individuelt valgbare eller konfigurerbare innstillinger for 9-, 21- og 51-punkters dekning, har autofokussensoren og algoritmene blitt utviklet på nytt.

Dette for bedre egenskaper ved fotografering under svakt lys ned til -2 EV (ISO 100, 20 grader). AF-bruk er mulig med 11 AF-sensorer under en samlet blenderverdi på f8 (for eksempel et 600 mm f/4 AF-S objektiv kombinert med en 2 ganger telekonverter TC-20EIII), og med 15 AF-sensorer mellom f/5.6 og f/8. Forenklet valg mellom AF og AF-feltmodus er nå mulig uten å ta bort øyet fra søkeren.

Raskt og intuitivt

Nikon D800 er svært raskt. Med praktisk plasserte knapper og kontrollere blir kameraet en forlengelse av hånden din. Kameraet har oppstart på 0,12 sekunder og utløserforsinkelsen er minimert til ca. 0,042 sekunder (tilsvarende Nikon D4) med ca. 4 bps i FX-format og beskjæringsmodus, ca 6 bps-kapasitet i DX-beskjæringsmodus med den valgfrie Multi-Power batteripakken MB-D12.

Automatisk kontroll av lysstyrke

Kameraet har en 3,2 tommers LCD-skjerm på 921 000 punkter med bred innsynsvinkel og automatisk kontroll av skjermens lysstyrke som justeres automatisk etter forholdene. Bildene kan forstørres opptil 46 ganger under visning på skjermen. Kameraet har i tillegg optisk prismeglass med ca. 100 prosent søkerdekning og 0,7 ganger forstørrelse.

­ Elektronisk virtuell horisont med dobbel akse gir nøyaktig kontroll ved å la deg bruke LCD-skjermen eller søkeren til å sjekke kameraets stilling i forhold til horisontalplanet og helling, sier Bjørn Mangset.

Forbedret ergonomi

Nikon D800 har knapper og hjul strategisk plassert for enkel betjening.

Forbedringer rundt utløseren betyr at pekefingeren kan hvile komfortabelt over lengre tid, mens filmopptaksknappen gjør at du kan starte filmopptak umiddelbart. Kameraet har gummiprofil for sikkert grep.

Enkel tilgang

Modusbetjening er forbedret i form av fire knapper på toppen av kameraet sammen med dedikerte knapper for ISO, hvitbalanse og bildekvalitet. En ny BKT-knapp er strategisk plassert for blant annet HDR-funksjoner.

­ Du har direkte tilgang til bildekontrollene via en ny knapp fremfor å måtte gå inn i menyen. Picture Control lar deg definere utseendet på dine stillbilder og filmer ved å finjustere parametere som skarphet, metning og nyanse, sier Bjørn Mangset.

Robust

Til tross for lav vekt og kompakt størrelse er D800 like robust som Nikons profesjonelle kameraer. Det har omfattende beskyttelse mot vær og støv for at du skal kunne bruke det under alle forhold. Kameraet har en presis utløser og lukkertider fra 1/8000 til 30s, og en intelligent og selvkalibrerende lukkerenhet. Driftsenheten er utviklet for å redusere strømforbruket når speil og lukker heves over tid under filmopptak.

850 stillbilder uten å gå tom for batteri En oppgradering av kretsene i kameraet gjør det mulig å ta ca. 850 stillbilder eller ca. 60 minutter med film uten å gå tom for batteri.

Kameraet har et oppladbart Li-ion EN-EL15 batteri. D800 har kamerahus med magnesiumslegering som veier 10 prosent mindre enn D700.

Nikon D800 har doble kortsport med høy hastighet for CF (UDMA 7) og SD (SDXC og UHS-1), og høyhastighets dataoverføring med USB 3.0.

D800E ­ for den definerte

Nikon D800E er en spesialutgave av D800 skreddersydd for deg som vil ha best mulig detaljgjengivelse.

­ Kameraet har et modifisert optisk filter der kantutjevningen

(antialiasing) er fjernet for å gi skarpest mulige bilder. Dette er et ideelt verktøy for fotografer som kan kontrollere lys, avstand og motiv for å redusere risikoen for moairé og misfarging. Bortsett fra det optiske filteret er kameraene identiske, sier Bjørn Mangset.

Kreative ekspansjonsverktøy

D800 har en rekke kreative funksjoner for deg som ikke vil bruke mye tid på etterproduksjon. For eksempel er den populære funksjonen med tidsforsinket fotografering ved å lagre bildene som filmfil i kameraet utvidet med visningshastigheter fra 24 til 36 000 ganger raskere enn normalt.

­ HDR tar et over- og undereksponert bilde med ett trykk på utløseren.

Eksponeringen kan jevnes ut med opptil 3 EV for forskjellige utseender, full av metning og tonegradering, mens den jevne kanten der de to eksponeringene møtes kan justeres for å bli mer naturlig, forklarer Bjørn Mangset.

Ferdig beskjærte bilder

For første gang i et kamera i denne klassen kan du også velge blant en rekke beskjæringsmoduser ­ alle visuelt maskert i søkeren. 5:4 (30,0 x

24,0 mm), 1,2x (30,0 ganger 19,9 mm) og DX-format (23,4 ganger 15,6 mm).

Integrert redigering

Bilder og filmer kan redigeres i kameraet. Retusjeringsmenyene har en rekke nye funksjoner som NEF (RAW) behandling, endring av bildestørrelse, fortegningskontroll, miniatyreffekt, korrigering av røde øyne, filtereffektiver og bildeoverlegg. I tillegg har kameraet funksjoner for å bestemme start- og sluttpunkter for filmklipp samtidig for å kunne lagres mer effektivt.

Tilbehør

Multi-Power-pakken MB-D12 (ekstrautstyr) har plass til et utvalg av batterier og bruker samme konstruksjon av magnesiumlegering og samme værforsegling som selve huset på D800. Du får også ca. 6 bps hastighet ved serieopptak i DX-format. MB-D12 har sin egen dedikerte utløserknapp og kommandohjul for fotografering med vertikal komposisjon.

Capture NX 2 (ekstrautstyr) sikrer rask, kraftig og effektiv bildebehandling. For å følge opp D800s 36,6 effektive megapiksler, er den nyeste Capture NX2 raskere enn før, og kompatibel med 64-bits operativsystem.

Nikon D800 har en veiledende pris på kr 22.190,- og blir tilgjengelig i butikk fra 22. mars.

Powered by Labrador CMS