Nikon D810

Pressemelding fra Nikon 26. juni 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer kamera med oppløsning i verdensklasse – allsidige D810

I dag lanserer Nikon et nytt kamera med oppløsning i verdensklasse – Nikon D810. Et kamera som overgår alle dine forventninger være seg om det gjelder gjengivelse av de fineste detaljer eller fotografering av motiver i raske bevegelser.

Med uovertruffen bildekvalitet, rask ytelse og videofleksibilitet i full HD overgår det nyutviklede D810-kameraet forgjengeren og leverer en ny standard for opptak i høy oppløsning. Den helt nye bildebrikken i FX-format, det store ISO-området og EXPEED 4-bildebehandlingsmotoren leverer overlegen skarphet, fyldige farger og redusert støy i alle ISO-områder. AF-ytelse i verdensklasse, seriehastighet på opptil 7 b/s og filmopptak i full HD ved 1080/60p legger til rette for at ethvert motiv kan foreviges med presisjon. Nikons Picture Control 2.0 sikrer gode muligheter for bildebehandling og optimaliseringsfleksibilitet. Med andre ord det ultimate kameraet for profesjonelle fotografer detalj være seg om det det skal fotograferes i studio eller i felten.

Jon Aasen, Product specialist i Nikon Norge, sier kameraet er en direkte respons på forespørslene fra profesjonelle fotografer.

– Nikon D810 er det ultimate verktøyet for profesjonelle fotografer i de fleste sjangre. Det forenkler fotografering i høy oppløsning med betydelige forbedringer i hastighet og ISO-allsidighet, og har nye funksjoner som minimerer kameraets interne vibrasjoner under opptak for å god stabilitet. Hvis du vil ha friheten til å fotografere stort i enhver situasjon, leverer D810 enestående resultater, sier han.

Kamera med oppløsning i verdensklasse

D810 legger til rette for nye muligheter for opptak i høy oppløsning, og på den måten tar det kreativ frihet til et helt nytt nivå. Den helt nye bildebrikken i FX-format tilbyr utrolige 36,3 megapiksler, og den er laget uten et optisk lavpassfilter for gode detaljer i bilder og filmer. For første gang i et digitalt speilreflekskamera starter det brede ISO-området på ISO 64 for renere, bedre definerte bilder under opptak i sterkt lys, og du kan fotografere ved opptil ISO 12 800, eller utvide området tilsvarende fra ISO 32 til 51 200. Ettersom D810 er utstyrt med den samme EXPEED 4-bildebehandlingsmotoren som brukes i toppmodellen D4S, vil det få en betydelig bedring i ytelsen: bildegjengivelse og ISO-følsomhet har blitt forbedret i både stillbilder og video, med nye, avanserte algoritmer som legger til rette for detaljer og forbedret gradasjon av dybdefølelsen i hele følsomhetsområdet.

Rask betjening, kraftig og klar for alt

D810 sørger for at du kan forevige selv de raskeste og mest uforutsigbare motivene på en god måte. Raskere serieopptak og AF-systemet Multi-CAM 3500FX med 51 fokuspunkter legger til rette for nøyaktige, høyoppløselige bilder uten å gå på kompromiss ved opptil 5 b/s. Kameraet kan også ta bilder på 15,3 megapiksler ved opptil 7 b/s i DX-beskjæring. Nikon sin nye AF-søkefeltgruppe tilbyr rask fokusering og

forbedret bakgrunnsisolering. Noe som er effektivt når du fotograferer forholdsvis små motiver som er nær en distraherende bakgrunn eller en bakgrunn med høy kontrast. En ny lukker-/speilmekanisme reduserer vibrasjoner for et stødig søkerbilde med minimal mørkleggingstid når du fotograferer i høy hastighet. Du kan aktivere den nye elektroniske lukkeren på fremre lukkergardin for å minimere interne vibrasjoner og redusere risikoen for uskarphet i små detaljer. For raskere bildeoverføring og enklere etterbehandling, leverer Nikons RAW Size S filformat 12-bits Nikon NEF-filer med fyldig fargegradasjon.

Frihet til å lage filmer

Nikon D810 er et fleksibelt verktøy med høy ytelse som vil tilfredsstille selv de mest krevende filmfotografer. D810 tar opp filmer i full HD (1080p) med bildefrekvenser på 50p/60p og merkbart redusert støy, moaré og fargefeil. Kameraet tilbyr formatene FX og DX, samt HDMI-utgang med rent videosignal, i tillegg til at det kan ta fulloppløselige opptak i kameraet og på en ekstern opptaker samtidig. Du kan angi følsomheten fra ISO 64 helt opp til tilsvarende ISO 51 200 i M-funksjon, og med automatisk ISO kan du bestemme ISO-området du vil arbeide med. Nikon sin 3D-støyreduksjon gir mindre tilfeldig støy, fortegning og flimmer under filming med høy lysfølsomhet. Høylysvisning viser nøyaktig hvor høylys er utbrent på kameraskjermen. Førsteklasses lydkontroll forbedrer lydopptak og tilbyr bedre fleksibilitet: med stereomikrofon og lydutgang kan du finjustere lydnivåene før opptak. Du kan velge lydområdet (bredt/stemme) og redusere vindstøy når tar opp med den innebygde mikrofonen.

Kreativ fleksibilitet

Enten du tar stillbilder eller video, leverer Nikon sin nylanserte, andregenerasjons Picture Control nyttige verktøy før og etter opptaket ved å tilby full kontroll over skarphet, kontrast, lysstyrke, nyanse, klarhet og metning. For den ultimate friheten under etterbehandling, vil den nye Flat-innstillingen beholde alle detaljene og den fyldige toneinformasjonen i både høylys og skygger. Med den nye Klarhet-innstillingen kan du justere kontrasten nøyaktig og skille mellom små strukturer. Under opptak kan du skyve fargebalansen og lysstyrken i hvilken som helst retning slik at det passer til din arbeidsflyt. Kameraet har en skjerm på 8,0 cm (3,2 tommer) med 1 229 000 punkter. Med den nye zoomen på delt skjerm i Live View er det mulig å kontrollere skarphet og om kameraet er vannrett med utrolig presisjon, og det passer perfekt for arkitekturfotografering og produktfotografering. Ytterligere kreative muligheter omfatter ubegrenset serieopptak ved lukkertider lengre enn fire sekunder der du kan ta  JPEG-bilder og produsere enestående bilder av for eksempel stjerner.

Fullstendig digitalt bildebehandlingssystem

Den beste optikken er nødvendig for et kamera med så mange megapiksler, og Nikons store utvalg NIKKOR-objektiver vil gi deg det du trenger for å utnytte det fulle potensialet i kameraets bildebrikke på 36,3 megapiksler. Den høye oppløsningsevnen til NIKKOR-objektiver oppfyller kravene til fotografer i ethvert felt. D810 er også fullt kompatibelt med Nikon Creative Lighting System og fungerer med en rekke Nikon-blitser både for bruk på kameraet og separat.

Nikon D810 har salgsstart 17. juli med en veiledende pris på  28.790,-.

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

Ny CMOS-sensor på 36,3 megapiksler i FX-format:Gir det beste innen detaljer og enorm fleksibilitet ved beskjæring.

Bredt lysfølsomhetsområde:ISO-område på 64–12 800, utvidbar til tilsvarende 32–51 200 ISO.

Serieopptak ved opptil 7 b/s:Opptil 5 bilder per sekund i FX format og 7 bilder per sekund i DX format.

EXPEED 4:Gir bedre bildeprosessering og gjør kameraet raskere samtidig som det bruker mindre strøm.

AF-ytelse i toppklasse:Forbedret presisjon med Multi-CAM 3500FX. 51-punkts AF-system kan konfigureres i 9-punkts, 21-punkts og 51-punkts områdeinnstillinger og følsomhet ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).

AF-søkefeltgruppe:Rask fokusering og forbedret isolering av bakgrunnen, selv under utfordrende lysforhold.

D-filmer i flere format:Filmer i full HD (1080p) i FX- og DX-format med bildefrekvenser på 50p/60p. Tilgang til hele følsomhetsområdet fra ISO 64 under opptak, samt kontroll over lukkertid og blenderåpning. Betydelig mindre moaré og falske farger.

RAW Size S:Leverer 12-bits Nikon NEF-filer med fyldig fargegradasjon som legger til rette for raskere bildeoverføring og enklere etterbehandling. Gir en bildestørrelse som er circka halvparten så stor som høyeste oppløsning.

Picture Control 2.0:Gjør etterbehandlingen enklere med Flat-innstillingen for maksimalt dynamisk område, finjuster alle parametre.

Ultraskarp:Ny lukker-/speilkonstruksjon og elektronisk fremre lukkergardin sørger for skarpest mulig resultat.

Skjerm med fargejustering:8,0 cm (3,2 tommer) ca. 1 229 000 punkters RGBW LCD-skjerm med antirefleksbelegg. Juster fargebalansen og lysstyrken etter behov.

Zoom på delt skjerm i Live View:Kontroller skarphet og om bildet er vannrett med presisjon.

Trykk på i-knappen på kameraet for å få tilgang.

Rask, solid lukker:Lukkeren i kevlar/karbonfiber-kompositt er testet med lukkerforsinkelse på 52 ms, 200 000 utløsninger og en lukkertid på 1/8000 til 30 sek. og blitssynkronisering på opptil 1/250 sekund.

Ubegrenset serieopptak:Ta talløse JPEG-bilder og produser enestående bilder av stjernehimmelen.

Batteri EN-EL15 med høy kapasitet:Superkompakt og lett litium-ion oppladbart batteri med en kapasitet på 1 900 mAh (7,0 V). Ta opptil 1200 stillbilder1 per oppladning.

Lagringsmedier:To kortspor for en jevn opptaksopplevelse. Ett CF-kortspor for høyhastighets UDMA 7-kort og ett SD-kortspor for høyhastighets SDXC- og UHS-I-kort med stor kapasitet.

Slitesterk og lett konstruksjon av magnesiumlegering:Omfattende værforsegling mot støv og fuktighet, sørger for at D810 er fukt- og støvbestandig.

Kablet og trådløs tilkobling:Støtte for Ethernet og trådløs nettverk. Hvis du vil overføre bilder kan du bruke UT-1 (ekstrautstyr) eventuelt sammen med den trådløse WT-5-senderen.

Hvis du vil vite mer om de prisvinnende produktene fra Nikon, kan du gå til: www.europe-nikon.com