Nikon Fieldscopes

Pressemelding fra Nikon 16. august 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer Fieldscopes i moduler for friluftsentusiaster

Nikons nye fieldscope-serie MONARCH har en moduldesign som gjør kikkertene fleksible. Objektivet, prismen og søkerokularet kan enkelt demonteres – noe som gjør det enkelt å tilpasse etter behov og ta det med på lange turer ut i naturen.

Naturelskere kan sette sammen modulene etter behov. Delene består av 2 objektivstørrelser (60 mm og 82 mm), to ulike prismer og tre okularer. Den nye serien har et avansert optisk system i form av blant annet NEP-okularer, ED-glass og antirefleksbehandling i flere lag på linser og prismer. Noe som gir brukeren en ekstraordinær visuell opplevelse i form av et bredt synsfelt, bekvem øyeavstand og et tydelig og klart bilde. Serien er utviklet for å tåle tøffe forhold, og er derfor vanntett og har beskyttende gummiarmering.

Nikon tar også et stort steg innen digiscoping med lanseringen av adaptere til MONARCH Fieldscope. FSA-L3 er konstruert til bruk med Nikons digitale speilreflekskameraer, mens DSA-N2 er konstruert for å brukes med de avanserte kameraene i Nikon 1-serien.

MONARCH Fieldscope er tilgjengelig i butikk fra høsten til en veiledende pris fra 10.890,- for 60mm Fieldscope og okularer fra 2.890,-.