Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Pressemelding fra Nikon 19. oktober 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Det første objektivet i FX-format med perspektivkontroll (PC) og to PC-rotasjonsmekanismer

Nikon tar komposisjonsfleksibilitet til et nytt nivå med det første objektivet i FX-format med perspektivkontroll (PC) og to PC-rotasjonsmekanismer. PC NIKKOR 19mm f/4E ED er laget for fotografer som er opptatt av romfølelse. Perfekt for fotografering av arkitektur, kunst og landskap.

Takket være brennvidden og de unike funksjonene for skråstilling, forskyvning og dobbeltlagsrotasjon, sikrer manuell fokusering at fotografer kan ta bilder fra riktig utgangspunkt. Skråstilling og forskyvning kan brukes hver for seg og i kombinasjon for å gjenskape bevegelsene til et storformatkamera. Fotografer får svært god kontroll over objektivets fokusplan og kan enkelt foreta en forskyvning for å få bilder som er upåvirket av konvergens. Skråstilling kan også brukes for å ta landskapsbilder som er skarpe fra forgrunn til bakgrunn, uten å måtte lukke blenderåpningen som på normalobjektiver. Brennvidden på 19 mm er ideell for store bygninger og åpne plasser, og den unike optiske konstruksjonen gjør at forvrengningen som er vanlig i vidvinkelobjektiver minimeres – til og med i kantene av bildefeltet.

Dirk Jasper, Product Marketing Manager hos Nikon Europe, sier objektivet i FX-format er et etterlengtet tilskudd til serien av NIKKOR-objektiver med perspektivkontroll.

– Det er utviklet med tanke på profesjonelle fotografer som jobber med PC-objektiver. Objektivet har en effektiv kombinasjon av bildevinkel og høy bildekvalitet over hele bildefeltet, sier han.

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Brennvidde på hele 19 mm

Brennvidden på 19 mm gjør at fotografer kan fange de riktige proporsjonene i et motiv, og når man fotograferer store strukturer som bygninger går det an å få med mer av motivet og mindre av forgrunnen.

Høy presisjon

To asfæriske linseelementer gir en betydelig reduksjon av slørdannelse og andre typer aberrasjon. Tre glasselementer med ekstra lav spredning reduserer aksial kromatisk aberrasjon. Nikons nanokrystallbelegg eliminerer så å si skyggebilder og lysflekker i hele bildefeltet, selv i motlys.

Dobbeltlags PC-rotasjon

Både skråstilling og forskyvning kan brukes hver for seg eller i kombinasjon. Skråstilling kan roteres uavhengig opptil 90° i begge retninger, og hele objektivet kan også roteres opptil 90°.

Enkel betjening

Den robuste forskyvningsmekanismen sørger for enkel betjening. Objektivet er kompakt og veier ca. 885 gram. I tillegg har det Nikons fluorbelegg, som effektivt avviser vann, støv og smuss uten at det går på bekostning av bildekvaliteten.

PC NIKKOR 19mm f/4E ED er tilgjengelig fra 27. oktober til en veiledende pris på 39.090,-.

Powered by Labrador CMS