Nikon SB-300

Pressemelding fra Nikon 6. august 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer blits for nybegynnere

I AM LIGHT CONTROL

Nikon lanserer SB-300. En ny kompakt og brukervennlig blits for nybegynnere. Et verktøy som lar deg utvikle fotointeressen med kreativ lyssetting.

SB-300 er kompatibel med Nikons speilreflekskameraer og COOLPIX-kameraer som har blitssko. Den nye blitsen er meget enkel å bruke – selv for nybegynnere. Et ideelt verktøy for natt og dagslysfotografering, ta detaljerte bilder i motlys eller for å myke opp lyset ved å reflektere blitslyset via taket.

Mer enn lys

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier blits kan brukes til så mye mer enn å sette lys på mørke omgivelser.

– Ved å bruke blits kan du ta kontroll over lyset i situasjoner der omgivelsene og naturlig lys kommer fra en uønsket vinkel eller ikke har den farge, varme eller intensitet som er ønskelig. Selv om du er nybegynner når det gjelder det å fotografere med blits og jobber under vanskelige lysforhold, kan du unnvike ufordelaktig lys for å skape resultater akkurat slik du ønsket deg, sier han.

Styr lyset

SB-300 lar deg oppleve hvordan en ekstern blits kan påvirke bildekvaliteten. Med et ledetall på 18 (m ved ISO 100) kan brukeren lyssette motivet på avstand selv i svakt lys, komplettere for små detaljer og lette opp skyggebelagte områder eller kompensere sterkt motlys.

Allsidig og enkel

Blitshodet kan vinkles hele 120 grader for mer fleksibelt og kreativ fotografering. For eksempel kan du reflektere blitsen via taket eller vinkle hodet for å skape mykere og mer naturlige resultater. Støtte for Nikon i-TTL blitsstyring gjør det mulig med optimal automatisk blitsbalanse, og brukere av systemkameraer kan enkelt aktivere langsom synkronisering, redusering av røde øyne og endre innstillingene fra kamerahuset for naturlig lyssetting.

– Det å fotografere med blits er enkelt. Monter blitsen direkte på blitsskoen og sett i gang. Du trenger ikke bruke tid på unødvendig avanserte menyer. SB-300 drives av to vanlige AAA-batterier, og leveres med en myk veske, sier Jon Aasen.

Blitsen er tilgjengelig fra 29. august og har en veiledende pris på 1.090,-.

Powered by Labrador CMS