Sony a3000

Pressemelding fra Sony 27. august 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony a3000 gjør det enkelt å ta bedre bilder

Sony introduserer kameraet a3000 med avanserte fotograferingsfunksjoner, suveren bildekvalitet og utskiftbar optikk

Nå kan du få både i pose og sekk. Det nye a3000 fra Sony gir deg bildekvaliteten, den manuelle kontrollen og de artistiske mulighetene til et DSLR-kamera i et brukervennlig og kompakt design med utskiftbar optikk.

a3000 er komfortabel å holde og tilbyr en rekke kreative funksjoner. Kameraet er for eksempel utstyrt med en elektronisk søker som hjelper deg med å finne riktig komposisjon for ditt bilde, samt et ny-designet grep som legger kameraet trygt og balansert i hånden. For brukere som er vant til kompaktkameraer med fastmontert objektiv, vil også bildekvaliteten bli merkbart forbedret. På innsiden av a3000 er det nemlig en stor 20.1-megapiksel Exmor APS HD CMOS-sensor. Satt sammen med et stadig økende antall av E-mount utskiftbare objektiv, er den nøkkelen til utrolig detaljerte stillbilder. Full-HD-videoer med fotograferingsalternativene 50i eller 25p gjengis med like høy kvalitet.

Den store sensoren øker også lysfølsomheten i bildene ved å slippe inn mer lys samtidig som bildestøy reduseres. Resultatet er krystallklare bilder, også i dårlig opplyste rom eller omgivelser, som de små sensorene i kompaktkameraer og smarttelefoner ikke klarer å oppnå. Den klare, elektroniske Tru-Finder med hundre prosent søkerdekning lar deg enkelt ramme inn dine motiver på samme måte som et DSLR-kamera. Det er mye ekstra informasjon å hente på skjermen, som for eksempel et rutenett for å holde horisonten stabil i bildet, eksponeringsinnstillinger og en umiddelbar forhåndsvisning som lar deg komponere med større trygghet.

Du kan også få flere fotograferingsmuligheter ved å legge til tilbehør via Multi Interface Shoe™: Den nye og kraftfulle blitzen HVL-F43M gir deg profesjonelle lyseffekter, og Sonys raske Quick Shift Bounce-system sørger for å fjerne skygger i motivet. Stereo-mikrofonen ECM-XYST1M gir deg enda klarere lyd og tale, mens det batteridrevne HVL-LEIR1 Video IR-lyset lyser opp dårlig belyste motiver eller innendørsscener.

Fotografer som har enda mer kunstneriske ambisjoner kan ta i bruk funksjonen Picture Effect som tilbyr en palett av 15 artistiske utfoldelsesmuligheter som Retro Photo, Miniature og Partial Colour. Auto Object Framing gir alt fra portretter til objekter i bevegelse et profesjonelt resultat.

Carl Zeiss og Sony G Lens™ zoom-objektiv for utvidet kreativitet

Velg blant 18 utskiftbare E-mount-objektiver fra Sony og Carl Zeiss, inkludert to vidvinkelkonvertere samt portrettobjektivet SEL50F18 som nå kommer i nytt, svart design. Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z), en allsidig og kompakt bilde-stabilisert zoom for hverdagsfotografering med innebygget Optical SteadyShot, får selskap av Sonys første G-objektiv for E-mount-kameraer og videokameraer med utskiftbare optikk, E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G). Rekken av objektiver inneholder alt fra telefoto, vidvinkel og makro til allsidig zoomer for reise og hverdagsfotografering.

Pris og tilgjengelighet

Det nye a3000-kameraet med utskiftbar optikk fra Sony kan allerede forhåndsbestilles fra www.sony.no, og vil være tilgjengelig for ordinært salg fra september 2013. De nye SEL1670Z, SELP18105G og SEL50F18 E-mount-objektivene fra Sony vil være tilgjengelig fra samme måned. Produktene vil ha følgende veiledende priser:

Produkt

Kit

Pris

a3000

Med E 18-55mm

3.400 kr

SEL1670mm F4 ZA

7.600 kr

SELP18105mm F4 G

4.500 kr

SEL50F18 Svart

2.400 kr

Powered by Labrador CMS