Olympus E-M10 Mark II

Pressemelding fra Olympus 25. august 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus presenterer E-M10 Mark II

E-M10 Mark II i helmetall forsterker OM-Ds klassiske spekter

Olympus lanserer i dag den femte modellen i den prisvinnende OM-D-kameraserien. Det nye OM-D E-M10 Mark II systemkameraet vil appellere til ambisiøse hobbyfotografer som liker fremragende spontan fotografering og med et skapt øye for særegent design. E-M10 Mark II kombinerer et kompakt kamerahus i helmetall med noe av den mest avanserte teknologien fra storebrødrene E-M1 og E-M5 Mark II. Resultatet er et kult og klassisk design med brukervennlige knapper. Fem-akse bildestabiliseringen i kamerahuset gir skarpe bilder og videoopptak skutt fra hofta, selv i dårlig lys. I tillegg til en stor og ekstremt rask OLED elektronisk søker, en vippbar tre-tommers berøringsskjerm og 4k intervallfilmingskapasitet, har kameraet også bildedeling og mulighet for fjernstyring via trådløst nett ved bruk av Olympus OI.Share-appen for smarttelefoner. Det kompakte og lette OM-D E-M10 Mark II er kompatibelt med mer enn 40 Micro Four Thirds-objektiver og en rekke systemtilbehør.

E-M10 Mark II er tilgjengelig i sølv eller sort, og kommer i salg i midten av september 2015, enten som kun hus eller med et utvalg objektiver i en pakke. Den anbefalte pakken inkluderer M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake-objektivet og vil veiledende koste 6999kr. Utsalgsprisen for kamerahuset vil veiledende være 5499kr*. Sammen med det svært populære, og billigere, E.M10 som ble lansert tidlig i 2014, er E-M10 Mark II det andre rimelige speilløse systemkameraet i Olympus’ prisvinnendeOM-D-serie.

Design som virker og imponerer E-M10 Mark II gir ekte OM-D-bildekvalitet i et forbløffende kompakt, lett og stilig kamerahus, som gjør det lett å ta med seg og ta førsteklasses bilder og videoer «fra hofta» - uansett hvor du er. Ved bruk av større teleobjektiver sørger det valgfrie kameragrepet med hurtigutløsning for ytterligere stabilisering.

Men det nye OM-D-kameraet ble ikke designet kun for mobilitet. Kameraet er åpenbart ment som et designuttrykk i seg selv. Uansett hvilken side av søkeren du befinner deg på, dras øyet umiddelbart mot knappene, med glimtende krom og freste kanter. Posisjoneringen øverst til høyre på kamerahuset, og den ekstra høyden og tykkelsen, gjør dem svært enkle å bruke. Sammen med Av/På-knappen og søkeren i retrostil, sørger knappene og helmetallkonstruksjonen for at alle som plukker opp kameraet vil føle seg og se ut som seriøse hobbyfotografer.

5-akses bildestabilisering (Image Stabilisation (IS))

Et bra utseende spiller ingen rolle om resultatene ikke er bra. E-M10 Mark II følger opp det flotte designet med slående bildekvalitet som du forventer av Olympus’ toppkameraer, særlig i bevegelse eller i dårlig lys. Det er her Olympus’ anerkjente 5-akses bildestabilisator kommer inn. Den fjerner all uskarphet som skyldes kameraristing i nesten alle opptakssituasjoner – fra sidebevegelser med makroobjektiver til vinkelskjelv med teleobjektiver og rulling om kvelden. 5-akses bildestabilisatoren fungerer uansett hva slags objektiv du har på huset, og kompenserer for opptil fire stopp på lukkerhastigheten **, selv videoer tatt opp med én hånd blir skarpe og fine.

Elektronisk søker (EVF) i sanntid og høy definisjon

E-M10 Mark II har en stor, svært rask, 2360K-punkts OLED EVF med et uovertruffent 100 prosents synsfelt, som er uvurderlig når du skal komponere bildet og vurdere lyset under vanskelige forhold. Søkeren gir deg alle manuelle innstiller og valgfrie effekter i sanntid slik at du har full kontroll over hvordan endringene dine påvirker bildet. Du kan finjustere fargene, høylys, skygger og aspektkontrollen, eller bli enda mer kreativ ved å bruke et av de 14 filtrene og ni effektene.

Vippbar LCD berøringsskjerm

For rask og lett fokusjustering, fotografere med vanskelige vinkler, eller rett og slett for å gå gjennom og velge bilder du vil dele via trådløst nett og smarttelefonen din, er OM-D E-M10 Mark II utstyrt med en stor tre-tommers LCD berøringsskjerm med «pad»-kontroll – for lett, berøringsstyrt fokusering på LCD-skjermen mens du bruker EVF. Et annet høydepunkt med skjermen er den fingeravtrykksbestandige overflaten som forhindrer fettflekker som kunne ødelagt kameraets flotte utseende – eller når du viser frem dine beste bilder.

Kreative muligheter, objektiver og tilbehør

For å tilfredsstille OM-D-eieres kreative ambisjoner, tilbyr Olympus en rekke tilbehør og mer enn 40 høykvalitets Micro Four Thirds-objektiver som dekker behovene til proffer og amatører.

Som alle nye Olympus-kameraer kommer OM-D E-M10 Mark II med en gratis seks måneders forlengelse av garantien, i tillegg til den lovpålagte garantiperioden i landet der du kjøpet kameraet, når du registrerer deg på MyOlympus.

Anbefalt tilbehør:

>OM-D Messenger Leather Bag– Skulderveske i lær skreddersydd for OM-D-kameraer og –objektiver, med samme fargemønster som en klassisk urban veske. Inkluderer matchende skulderrem.

>Automatisk objektivdeksel LC-37C – Beskytter objektivet når det ikke er i bruk, og åpner og lukker seg automatisk når du trykker på På/Av-knappen, så du kan fotografere raskere. For M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake-objektiver.

>ECG-3 Grep – Gjør det lettere å holde kameraet på en trygg måte, særlig med et større teleobjektiv. Hurtigutløserdesignet gjør at du kan ta av og på grepet raskt.

For en fullstendig oversikt over OM-D E-M10 Mark IIs funksjoner og mer tilbehør, vennligst se nettsiden for OM-D. Produktets spesifikasjoner kan endres uten varsel.

* Pakke-tilgjengelighet kan variere fra land til land. Prisene er tilsvarende i annen valuta.

** I samsvar med CIPA-retningslinjene, når korreksjon gjøres mellom to akser (vertikal og horisontal)

Powered by Labrador CMS