Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12–50mm

Pressemelding fra Olympus 14. desember 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny zoom med ultrajevn og stille zoomfunksjon (oppdatert versjon) 

Den nye generasjonen PEN-kameraer får nå en ny standardzoom som er optimert for både film og stillbilder. Elektromagnetisk zoomteknologi med variabel hastighet gir en meget stille, rask og ekstremt rask zooming uten hakking.

Olympus har i årtier tilhørt verdens absolutt fremste objektivprodusenter, med systemkameraoptikk som topper flere internasjonale tester. Med lanseringen av en ny generasjon PEN-kameraer med video i Full HD får stillbildeobjektivet nå også egenskaper som filmskaperen vil ha.

Objektivet for film og stillbilder

M.ZUIKO DIGITAL ED 12–50mm 1:3,5–6,3 EZ er en ny standardzoom som både selges separat og som kitobjektiv. Det har en lineær elektromagnetisk motor og mekanikk som styrer zooming og autofokus. Inn- og utzoominger er så godt som lydløse, og skjer med jevn hastighet uten hakking. Zoomhastigheten kan justeres i tre steg; langsom, normal og rask. Langsom zooming gir deg til til å komponere bildet, mens rask zooming sørger for at du rekker å få ønsket bildeutsnitt innen motivet forsvinner.

De nye PEN-kameraene har i dag verdens raskeste autofokus ifølge interne målinger hos Olympus i november 2011. En rask autofokus er like viktig ved filming som ved fotografering, og M.ZUIKO DIGITAL ED 12–50mm 1:3,5–6,3 EZ er både raskere og mer stillegående enn tidligere PEN-objektiver.

Auto eller manuell

Objektivet har en brennvidde på 12–50 mm, noe som tilsvarer 24–100 mm for et 35 mm småbildekamera. Bildekvaliteten over hele zoomomfanget er meget høy takket være to asfæriske linseelementer som korrigerer de optiske feilene som oppstår i et zoomobjektiv, og enny, avansert flerlags antirefleksbehandling på alle linseelementer.

Den utmerkede bildekvaliteten merkes ikke minst i makromodus som gir 0,72 gangers forstørring mellom 20–50 cm. Objektivet er også meget lett å bruke i både auto og manuell modus. I automodus kan fokusering på feil motiv unngås ved at autofokusen raskt stenges av med en knapp på objektivet.  Perfekt om noe dukker opp i bildets forgrunn og tilfeldig forstyrrer. Objektivet har også en manuell zoomring.

Værbeskyttelse som et profesjonelt objektiv

Standarden Micro Four Thirds gjør PEN-kameraene meget kompakte og lette å ta med. De er bygget for å brukes i alle mulige situasjoner og miljøer. Det nye objektivet er ekstra værbeskyttet. Utstyrt med samme bransjeledende støv- og vannbeskyttelse som Olympus' profesjonelle Top Pro-optikk er det klart for å møte alle utfordringer.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12–50 mm 1:3,5–6,3 EZ kommer på markedet i februar i prisområdet 3 495 kroner. Det finnes også som del av kamerapakker med den nye generasjonen PEN (E-PM1, E-PL3 og toppmodellen E-P3). Beskyttelsesfilter, motlysbeskyttelse og futteral finnes som tilbehør.

Komplett spesifikasjon for objektivet finnes på www.olympus.no