Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO

Pressemelding fra Olympus 6. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus introduserer: Verdens mest kompakte 300 mm teleobjektiv

Profesjonelle fotografer som foretrekker lette og spontane Micro Four Thirds (MFT)-kameraer vil snart kunne nyte godt av hele spektret for håndholdt fotografering når Olympus lanserer det første profesjonelle, MFT-kompatible 300mm1 teleobjektivet denne våren: M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO. Det nye objektivet topper Olympus’ PRO-serie og inneholder hele tre verdensnyheter2: Først og fremst er det verdens mest kompakte og lette teleobjektiv. For det andre har objektivet verdens kraftigste seks stegs bildestabiliseringssystem (i kombinasjon med Olympus-kameraer). Og for det tredje har det den korteste nærgrensen for telemakrofoto i kategorien: Bare 1,4 meter fra motivet til kameraet. Dette gjør objektivet midt i blinken for proffer på farten som trenger kraftige objektiver av høy kvalitet, men som også er like brukervennlige som de små Micro Four Thirds-kameraene. Det nye objektivet kommer til sin fulle rett når det brukes sammen med Olympus-kameraer som OM-D E-M1 eller E-M5 Mark II. Objektivet har autofokushastigheter på mindre enn 300ms og toppmoderne IS som synkroniserer med det unike 3 femaksers OM-D- systemet.

Den stille lukkeren utfyller de støylave OMD-D-motorene i situasjoner der man ønsker å være diskré. Objektivet er støv-, frost- og sprutsikkert, noe som gjør det ideelt for natur- og sportsfotografering utendørs. M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO er tilgjengelig i svart fra 15. mars, med en veiledende pris på 25999 NOK – en brøkdel av prisen for teleobjektiver med sammenlignbare brennvidder.

Superlett gir spontanitet. Med lanseringen av M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO tilbyr Olympus nå MTF-kompatible objektiver med alle brennvidder til profesjonelle fotografer, fra 14mm1 til 600mm1. Serien kombinerer M.ZUIKOs toppklasse optikk med brukervennligheten som fotografer som jobber på krevende prosjekter rundt om i verden ønsker, minimalt med rot og maksimal bevegelsesfrihet. En rask sammenligning med speilrefleksobjektiver viser hvorfor det nye PRO-objektivet er så attraktivt. Med en vekt på 1270g veier M.ZUIKO rundt en fjerdedel av tilgjengelige konvensjonelle objektiver med tilsvarende brennvidder. Og med en lengde på kun 227 mm er dette Olympus-objektivet langt mer kompakt enn andre sammenlignbare objektiver. Alle proffer som har forsøkt å gå om bord i et fly med et slikt objektiv kan bekrefte at når det gjelder håndtering og tilgjengelighet, kan ikke speilrefleksobjektiver konkurrere.

Stabilisering sikrer bildekvalitet. Olympus er verdensledende på innebygget bildestabilisering i kameraer for kompakte systemkameraer og har utvidet dette til å inkludere objektivteknologi. M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO-eiere kan nyte godt av verdens første Sync IS-mekanisme som koordinerer med femakserssystemet i OM-D E-M1- og E-M5 Mark II-modellene. Resultatet er forbedret kompensering i seks EV-stopp. Dette stabiliserer håndholdte stillbilder og EVF-skjermen, og gir en merkbar reduksjon i risting når man gjør videoopptak.

Nyskapning skaper fleksibilitet. Det er ikke bare vekten, størrelsen og stabilitet som gjør M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO så attraktivt. Objektivet har også rekke gjennomtenkte funksjoner som gjør dette til et av de mest fleksible teleobjektivene på markedet. Ikke minst er det et av de letteste å bruke. Fokusclutchen lar fotografen skifte mellom forhåndsdefinerte fokusinnstillinger og objektivets egne superraske og svært nøyaktige autofokus. På oversiden av objektivet er det tre knapper som kan brukes med kun én finger uten at du behøver å ta øyet vekk fra søkeren. Til venstre kan L-Fn-knappen stilles inn til en av 27 funksjoner. Den neste er av/på-knappen for objektivets bildestabilisering, når du bruker stativ eller annet stabilt underlag. Den tredje knappen skifter mellom fokusområder. Nærbildefunksjonalitet til objektivet er også utrolig, med en forstørrelse på 0,48x1 med så lite som 1,4 meter mellom motivet og kameraet.

Konstruksjon som gir sinnsro. Takket være den solide konstruksjonen behøver du ikke å bekymre deg for regnskurer eller støv når du bruker M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO til å ta et unikt telemakrobilde eller andre utendørsopptak. Enten det er dyr, sport eller andre korte øyeblikk fra mote til scenekunst, er det nye Olympus teleobjektivet i en klasse for seg.

Alle Olympus-objektiver og –kameraer kommer med en gratis seks måneders garantiutvidelse4 når du registrerer deg gjennom MyOlympus på nettet.

Tilbehør

>1,4x telekonverterlinse. Kun 15 mm tykk, for enda større forstørrelse på farten.

>Skipssekkformet veske. For kompakt og trygg lagring som også er stilig å se på.

>Beskyttelsesfilter med ZERO-teknologi. Olympus’ egen overflatebehandling bidrar til å unngå «spøkelser» og gjenskinn.

1 Tilsvarende brennvidde med 35mm: 600mm.

2 Per desember 2015, blant kameraer med utskiftbare objektiver.

3 Per desember 2015, blant kameraer med utskiftbare objektiver – inkludert speilreflekskameraer – tilgjengelig på markedet og under Olympus’ testforhold.

4 Seks måneder i tillegg til lovpålagt garanti i kjøpslandet.

Powered by Labrador CMS