Olympus OM-D E-M1

Pressemelding fra Olympus 11.september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Den beste bildekvaliteten og den raskeste autofokusen i et Olympus kamera noensinne

Olympus OM-D E-M1 er bygd for profesjonelle fotografer som trenger et pålitelig, raskt og mer brukervennlig kamera enn et High-end D-SLR.

Nye OM-D E-M1 er værbeskyttet, sprutsikkert, støvtett og frostsikkert**. Den elektroniske søkeren er like god som optiske søkere på fullformats D-SLR, og har i tillegg ny funksjonalitet. Doble systemer for autofokus gir en eksepsjonelt rask og nøyaktig fokusering med både Four Thirds- og Micro Four Thirds-objektiver. Kameraet har en ny bildebrikke og prosessor som optimerer ytelsen i hvert objektiv og gir den beste bildekvaliteten i et kamera fra Olympus noensinne.

Olympus har i flere tiår tilhørt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og objektiver som topper internasjonale tester. Med OM-D E-M5 beviste selskapet i fjor at et kompakt Micro Four Thirds systemkamera kan måle seg med betydelig dyrere, større og tyngre D-SLR-kameraer. Kameraet toppet tester over hele verden. Nå er det tid for enda et bevis på fordelene ved Micro Four Thirds systemet.

Nye OM-D E-M1 er et high-end systemkamera som henvender seg til profesjonelle fotografer og andre dedikerte bildeskapere. Kameraet leveres i begynnelsen av oktober, og vil ligge i prisnivået 12 999,-, og hus med 12–40 mm (24–80 mm***) 1:2,8-objektiv vil ligge på kr 17 999,-

Olympus raskeste autofokus

Huset er designet med tanke på brukere av både Micro Four Thirds- og Four Thirds-objektiver. Det betyr et godt balansert hus som er mer kompakt enn tradisjonelle D-SLR, og som fungerer like godt med kompakte objektiver som større Olympus Top Pro-objektiver.

Kameraet er utstyrt med doble autofokussystemer som gir en ekstremt rask og nøyaktig autofokus, uansett hvilken type optikk som sitter på kameraet. For å dra nytte av teknologien i Micro Four Thirds-objektiver benytter kameraet seg av Contrast Detection autofokus  og med et adapter og Micro Four Thirds-optikk benyttes Phase Detection. Begge teknologiene gir en nøyaktig fokusering på hvilket som helst av de 37 fokuspunktene, eller kan kontrollere opptil 81 fokusfelter samtidig.

Olympus beste bilde noensinne

Nye OM-D E-M1 leverer et bedre bilde enn noen gang, basert på tre viktige komponenter: et voksende sortiment M.ZUIKO og ZUIKO premiumobjektiver (i dag 63 stykker), en ny 16 megapikslers Live MOS bildebrikke og syvende generasjon bildeprosessor.

TruePic VII benytter de nye algoritmene ”New Fine Detail Tecnology” som optimerer bildegjengivelsen etter hvilken type objektiv som brukes. Endelig kan brukere av Olympus ZUIKO Pro- og Top Pro-optikk dra full nytte av de optiske kvalitetene, som klassifiseres blant de absolutt beste på markedet.

Ultrarask og kraftig elektronisk søker

Olympus' kraftigste elektroniske søker (EVF) noensinne er en drøm å arbeide med. Den gir et knivskarpt (2 360 000 pikslers oppløsning) og stabilt bilde selv ved raske panoreringer og motiver som beveger seg hurtig****. Med en forstørrelsesgrad på 1,48x oppleves søkerbildet som 30 % større enn på de fleste D-SLR.

Sammenlignet med optiske søkere får du flere unike fordeler. HDR Preview Mode gir deg en direkte forhåndsvisning av hvordan bildet vil se ut i HDR-modus innen du tar bildet, og du kan teste ulike innstillinger (bildeutsnitt, forstørrelse, farger, pluss lys- og skyggepartier). Dessuten kan du justere fargegjengivelsen med nye Colour Creator. I stedet for sifre og grafer ser du resultatet direkte i søkeren og bildeopptaket når du endrer innstillinger, og det raskere enn på et blunk – 29 millisekunder!

Bygget for profesjonelle

Kameraets innebygde femaksers bildestabilisering* er unik på markedet, og gir eksepsjonell stabilisering av bildet ettersom den kompenserer for ale typer bevegelser i alle retninger. Det letter bildetaking på frihånd med lange brennvidder. Du kan til og med gå eller løpe og få skarpe filmsekvenser i Full HD.

Alle kontroller er logisk plasserte, og hele designet er utviket i nært samarbeid med profesjonelle fotografer for maksimal ergonomi. Kameraet ligger flott i hånden, og du kan holde øynene på motivet. Du endrer bekvemt og raskt ulike innstillinger med velplasserte multifunksjonsratt på over- og undersiden. I søkeren vises all informasjon og endrede innstillinger direkte.

Kamerahuset er lett og ekstremt sterkt. Det er bygget i magnesium og værtettet mot støv, vann og snø**. Kameraet er frostsikkert og fungerer perfekt selv i -10° C**. Samtidig med kameraet lanseres dessuten et værbeskyttet og frostsikkert objektiv. M.ZUIKO DIGITAL ED 12–40 mm (24–80 mm***) 1:2,8, og et M.ZUIKO DIGITAL ED 40–150 mm (80–300 mm***) 1:2,8 er underveis. I tillegg har du allerede markedets bredeste sortiment av digital standardoptikk og profesjonelle objektiver for Micro Four Thirds og Four Thirds.

Smart WiFi-integrasjon

En annen nyhet OM-D E-M1 er innebygd WiFi som gjør det enkelt å kommunisere med en smarttelefon. Last opp bilder direkte til en hjemmeside eller sosiale medier, og bruk mobilen din som en fjernkontroll.

Du kobler enkelt kameraet sammen med telefonen via en QR-kode. Deretter kan du speile kameraets bilde på telefonens berøringsskjerm og styre fokus og utløser direkte på skjermen i P-, A-, S- og M-modus. Selv når du bruker unike funksjoner som Live Bulb kan du direkte se hvordan effekten vokser fram etter hvert som bildet eksponeres ifølge et forhåndsinnstilt intervall.

Olympus' beste tilbud

Alle Olympus E-brukere som har ventet på en oppfølger til E-5 får nå uten ekstra kostnad et adapter (verdi 1 900 kroner) ved kjøp av en OM-D E-M1 t.o.m. november 2013. Og alle som forhåndsbestiller innen salgsstarten i butikkene i midten av oktober, får et batterigrep (HLD-7) uten ekstra kostnad (verdi 1599 kroner).

Dessuten medfølger det en utvidet garanti og en spesiell servicegaranti – Service Plus, som gir en prioritert hotline for bestilling av service, henting av kamera og hurtigkø til service og reparasjoner. Besøk www.myolympus.olympus-europa.com.

Hurtigfakta Olympus OM-D E-M1

-  Beste bildekvalitet noensinne i et kamera fra Olympus

-  Micro Four Thirds kamerahus med perfekte proporsjoner. Mindre enn et D-SLR, samtidig som det er svært stabilt å holde

-  Fullt kompatibel med Four Thirds- og Micro Four Thirds-standardene takket være dobbel ultrarask AF

-  Ekstra kraftig elektronisk søker (EVF) med 2,36 millioner piksler, 1,48x forstørrelsesgrad som letter bildeskapingen og viser endrede innstillinger i sanntid

-  Unik femaksers bildestabilisering som kompenserer for rystelser og roterende bevegelser i høyde-, side- og dybderetning, og gir et uslåelig rystelsesfritt og stabilt bilde, selv ved fotografering og filming i bevegelse

-  Ny Live MOS bildebrikke og neste generasjon TruePic VII bildeprosessor med Fine Detail Technology som gir eksepsjonell bildegjengivelse i stillbilder og film

-  Innebygd WiFi-fjernstyring og kobling av skjermbilde med smarttelefon Forhåndsvisning av effekter som for eksempel Live Bulb på mobiltelefonens skjerm, og direkte deling av bilder til hjemmesider og sosiale medier

-  Robust kamerahus i magnesium som er meget effektivt beskyttet mot støv, vann og snø. Dessuten markedets beste ytelser i kulde, med full funksjonalitet ned til -10°C*

Andre egenskaper

-  Photo Story med tre ulike layout

-  12 kunstfiltre, inklusive nye Diorama II for pen uskarphet ved portrettfotografering

-  10 bilder i sekundet

-  Time lapse-video

-  Live Bulb, oppdatering i sanntid av bildet på skjermen eller i søkeren

-  Focus-peaking for manuelle objektiver som viser hvilke partier i bildet som er i fokus

Tilbehør

·  MMF-3 værbeskyttet adapter for montering av Four Thirds-objektiv på et Micro Four Thirds-kamera. Adapteret medfølger OM-D E-M1 uten ekstra kostnad t.o.m. 30. november 2013

·  Kameraveske CBG-10 og soft case CS-42

·  Vattert veske CS-43 og vaskbar kamerarem CSS-P118

·  Undervannshus PT-EP11 for dykk ned til 45 meters dybde

·  Batterigrep HLD-7 for bedre stabilitet med lange brennvidder og håndholdt kamera med lange eksponeringstider

* I september 2013.

** Ifølge Olympus' egne tester

*** Tilsvarende 35 mm-format

**** Visse ekstremt raske motiver kan oppleves som om de ikke beveger seg jevnt