Olympus OM-D E-M10

Pressemelding fra Olympus 29. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Maksimal bekvemmelighet, bildekvalitet og brukerfokus

Olympus OM-D E-M10 er det nyeste tilskuddet i den prisvinnende kameraserien OM-D med kompakte, eksklusive D-SLR-kameraer.  En suveren nykommer som kombinerer et enda mer kompakt og bekvemt kamerahus med bildekvalitet og funksjonalitet som innebygd Wi-Fi, direkte hentet fra proffmodellen E-M1.

Olympus har i flere tiår tilhørt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og objektiver som topper internasjonale tester. Med toppmodellen E-M1 satte selskapet en helt ny standard for kompakte D-SLR-kameraer. Nå er det det tid for et nytt kamera i OM-D-serien.

E-M10 henvender seg til den krevende hobbyfotografen som vil ha et virkelig kompakt og bekvemt D-SLR, men som absolutt ikke vil gå på kompromiss med bildekvaliteten. E-M10 finnes i sølv og svart, og leveres fra midten av februar 2014 i prisnivået 5499 kroner for kamerahuset. E-M10 inklusive M.ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm 1:3,5–5,6 objektiv koster 6 499kroner. Med den nye superslanke elektroniske zoomen M.ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm 1:3,5–5,6 EZ koster det 7 299 kroner.

OM-D-design, men enda lettere å ha med

Kamerahuset er laget i metall og er enda mer kompakt enn E-M1 og E-M5 i OM-D-serien. Formatet som gjør kameraet ekstra bekvemt å ha med seg, ligger også godt i hånden og føles velbalansert selv med lengre brennvidder.

Kameraet er relativt lite, selv sammenlignet med de meste kompakte speilløse systemkameraene. I kombinasjon med den nye, superslanke elektroniske zoomen M.ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm 1:3,5–5,6 EZ, er kameraet knapt 64 mm fra skjermen på baksiden til fremkanten på objektivet.

OM-D bildekvalitet

Tester over hele verden har lovprist OM-D E-M5 for suveren bildekvalitet. Live MOS bildebrikke med 16 megapiksler genererer et bilde som mer enn matcher sammenlignbare kameraer. I kombinasjon med neste generasjon bildeprosessor TruePic VII som er hentet fra toppmodellen E-M1, har Olympus´ ingeniører lyktes med å trylle frem enda mer informasjon.

Med teknologien Fine Detail II optimeres bildeprosessen for hvert objektivs egenskaper ved valgt blender. Resultatet er et bilde som er fullt sammenlignbart med betydelig dyrere og større kameraer.

Suveren bildestabilisering

E-M10 er også utstyrt med en funksjon som eliminerer forstyrrende moaré og har en avansert bildestabilisering som fungerer like godt uansett hvilket objektiv som sitter på kameraet. Bildestabiliseringen er tre-aksers og bygger på Olympus´unike fem-aksers system.

Den motvirker effektivt forstyrrende bevegelsesuskarphet uansett om det handler om rullende bevegelser eller bevegelser i side- og høyderetning. Stabiliseringen er like effektiv om du tar stillbilder eller filmer i Full HD. Resultatet er magisk i svakt lys, der du uten problemer kan ta skarpe bilder på 1/15-dels sekund. For ikke å snakke om fordelen når du tar bilder eller filmer med teleobjektiver uten stativ.

Elektronisk søker som takler vanskelige lyssituasjoner

E-M10 har flere OM-D-egenskaper som forenkler fotograferingen, spesielt av motiver som er vanskelige å oppfange i utfordrende lyssituasjoner. Den store, lyssterke og raske elektroniske søkeren (EVF) med 1,44 millioner bildepunkter gjør det lettere å komponere bilder, både ved valg av bildeutsnitt og eksponeringsinnstillinger.

Sammenlignet med liknende elektroniske søkere gir den et større bilde, og takket være Adaptive Brightness Technology gjengis mørke og lyse motiver betydelig mer naturlig. Elektroniske søkere har ofte en tendens til å overkompensere i vanskelige lyssituasjoner, noe som gjør det vanskelig å se hvordan ulike innstillinger påvirker bildet direkte i søkeren. Med E-M10 slipper du usikkerheten. Med Creative Control komponerer du raskt bildet, og justerer fokus og nyanse- og fargegjengivelse nøyaktig som du vil. Søkerbildet er stabilt, og selv motiver som beveger seg raskt gjengis uten forstyrrende forsinkelse.

Fokus på brukervennlighet

E-M10 har Olympus´ekstremt raske autofokussystem FAST AF med 81 fokussoner som dekker hele bildeflaten. Fokuspunktene i sonene kan minskes ytterligere ved bruk av funksjonen Small AF Target for enda mer eksakt fokusering på små objekter. Med Super Spot AF kan du zoome inn og legge fokuspunktene nøyaktig der du vil. Dessuten henger autofokusen med selv når du tar 8 bilder i sekundet!

Kameraet er utstyrt med innebygd blits og har Wi-Fi som enkelt lar deg parkoble kameraet med smarttelefonen din. Del bilder direkte via hjemmesider og sosiale medier, eller bruk telefonen som fjernkontroll. Med hjelp av en QR-kode på skjermen på kameraet kobler du deg raskt opp og ser kameraets skjermbilde på telefonen. Still inn fokus og ta bildet. Om du har den elektroniske zoomen M.ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm 1:3,5–5,6 EZ kan du til og med zoome direkte fra telefonen.

Markedets største utvalg av objektiver og tilbehør

Nye Olympus OM-D E-M10 er dessuten utstyrt med markedets største utvalg av objektiver og tilbehør (januar 2014). Totalt finnes det i dag 35 objektiver i Olympus Four Thirds´ og Micro Four Thirds´ program.

Med introduksjonen av to nye objektiver har antall Micro Four Thirds-objektiver vokst til 15 stykker. Superkompakte M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3,5–5,6 EZ pannekakezoom er bare 22,5 mm dyp, noe som gjør det til markedets minste standardzoomobjektiv* for D-SLR. Det er stillegående og gir en meget jevn zooming, noe som er utmerket når du filmer. M.ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:1,8 er et lyssterkt fast normalobjektiv for raske øyeblikksbilder og portretter.

Hurtigfakta Olympus OM-D E-M10

>  Bildekvalitet som overgår betydelig større, sammenlignbare D-SLR-kameraer.

>  Meget kompakt kamerahus i klassisk design. Konstruksjon helt i metall som gir et solid, slitesterkt kamerahus og god balanse selv ved bruk av større zoomobjektiver. Førsteklasses utseende og følelse.

>  Fullt kompatibelt med Micro Four Thirds-standarden takket være FAST AF autofokus.

>  FAST AF med 8 bilder/sek for å fange raske hendelser.

>  Elektronisk søker med høyhastighetsoppdatering og stort og skarpt bilde (1,44 millioner piksler) som forenkler bildejusteringer i sanntid.

>  Tre-aksers bildestabilisering som kompenserer for bevegelsesuskarphet fra rullende bevegelser eller bevegelser i side- og høyderetning. Fungerer like godt for stillbilder som når du filmer i Full HD.

>  Live MOS bildebrikke og neste generasjon TruePic VII bildeprosessor med Fine Detail Technology II som gir en eksepsjonell god bildegjengivelse uansett om du filmer eller tar stillbilder.

>  Innebygd Wi-Fi som muliggjør parkobling med smarttelefon. Bruk telefonens berøringsskjerm som fjernkontroll, zoom (elektronisk zoom), still inn skarphet og ta bildet. Del bildene dine direkte via web.

>  Innebygd popup-blits

Andre funksjoner

>  2 HDR-modi, en for et mer naturlig dynamisk omfang i bildene og en for en mer kreativ fotografering.

>  Intervallbildeopptak mulig med "time lapse i videomodus".

>  Fokusfremheving med manuelt objektiv.

>  Live Composite Mode som lar deg se hvordan bildet vokser frem i søkeren ved lange eksponeringer.

>  ISO 100–6400

>  12 kunstfiltre inklusive Diorama II som gir en flott, kunstnerisk uskarphet ved portretter.

>  Photo Story – lag fotoalbum ut fra tre ulike maler.

>  Ta stillbilder samtidig som du filmer i HD.

OM-D E-M10 tilbehør

>  ECG-1 ergonomisk grep som gjør det lettere å holde kameraet stødig.

>  BCL-0980 9 mm Fish-Eye beskyttelseslokk – beskyttelseslokk for kamerahusets objektivfatning som fungerer som et fish-eye-objektiv. 

>  LC-37C automatisk objektivbeskyttelse som forhindrer skraper og riper på objektivet, men som gjør at kameraet alltid er klart til bruk.

>  C-44SF eksklusiv kameraveske som passer kamerahus og standardobjektiv

>  MCON-P02 makroadapter for nærfotografering som passer seks ulike Olympus Micro Four Thirds-objektiv.

Powered by Labrador CMS