Olympus PEN E-P5

Pressemelding fra Olympus 10. mai 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus PEN E-P5 elegant håndverk og interaktivitet i en ny klasse

Olympus har i flere tiår tilhørt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og optikk som topper internasjonale tester. Med PEN ble markedet for systemkameraer revolusjonert på sekstitallet, og det ble født en helt ny kameraklasse i 2009. Systemstandarden Micro Four Thirds er i dag størst på markedet og vokser stadig.

NyeE-P5er det beste PEN-kameraet som noen gang er produsert. Fylt med ny teknologi og en design som løfter skjønnheten i PEN. Et virkelig samlerobjekt som leveres fra juni. Kamerahus i prisområdet 7 990 kroner og hus med 14–42 mm objektiv fra 8 990 kroner.

Kraftfull eleganse i lommeformat

Byggekvaliteten, kamerahuset som er bygd i metall, finishen og de skjulte skruene. Designen som mer enn tidligere er inspirert av sekstitallets kultkamera. Nye PEN E-P5 kjennes allerede som en klassiker, og kvalitetsinntrykket forsterkes ytterligere av bildene.

Kameraet bygger på samme tekniske plattform som testvinneren OM-D. Bildesensoren er en 16 megapikslers TruePic VI Live MOS som i test etter test har slått bildebrikker i APS-C-klassen som sitter i mange av dagens D-SLR-kameraer. Olympus har videreutviklet og forfinet teknologien ytterligere. E-P5 har markedets raskeste mekaniske lukker (1/8000-dels sekund) i et kompakt systemkamera. Perfekt når du vil fryse virkelig raske motiver eller skape flott uskarphet i lyssterke situasjoner.

Integrer systemkameraet med smarttelefonen din

Olympus har blitt kjent for sin raske autofokus, og E-P5 er intet unntak. En virkelig hurtigreagerende autofokus, 9 bilder per sekund og et minimum av lukkerforsinkelse gir deg et kamera som er perfekt for krevende fotografering. Liker du makro kan du dessuten fokusere på ekstremt små objekter, som for eksempel et pollenkorn, takket være et ekstra, lite AF-punkt.

I enkelte fotosituasjoner kan det være vanskelig å holde kameraet i hånden, derfor kan du nå styre det direkte fra smarttelefonen din. E-P5 har innebygd Wi-Fi som lar deg koble kameraet sammen med en smarttelefon med iOS eller Android. Du ser bildet på telefonen i samme øyeblikk som det vises på skjermen på kameraet. Du kan justere fokus i sanntid og ta bilder direkte fra telefonen. Selvportrett og fjernstyrt fotografering får en ny dimensjon. Dessuten blir det enklere og raskere å dele bilder direkte til venners smarttelefoner og sosiale medier.

Bekvem i hånden og logisk

Du som aktivt arbeider med kameraet og alltid vil være beredt, vil like E-P5 litt ekstra. Med 2 x 2 kontrollhjul som består av to ratt og en spake kan du intuitivt arbeide manuelt med kameraet uten å ta øynene fra motivet. Det fremre og bakre rattet kan gis to ulike funksjoner ved hjelp av spaken. I den første modusen styrer det fremste rattet blenderen, og det bakerste lukkertiden. I den andre modusen styrer du ISO og hvitbalanse, alternativt andre funksjoner som du bestemmer.

Nye PEN E-P5 byr også på markedets beste bildestabilisator, en femaksers mekanisk stabilisering av bildesensoren som minimerer risikoen for bevegelsesuskarphet når du fotograferer og filmer. Tiltbar elektronisk søker (VF-4) med 2 360 000 bildepunkter som automatisk aktiveres når du setter øyet til den, finnes som tilbehør.

Olympus PEN E-P5

·  Kamerahus i metall uten synlige skruer (synlige skruer finnes bare på kameraets underside)

·  Beste bildekvalitet noen gang i et PEN-kamera

·  Første kompakte systemkamera med mekanisk lukker som klarer 1/8000-dels sekund

·  Innebygd Wi-Fi med integrasjon som lar deg fjernstyre kameraet via smarttelefon (iOS og Android)

·  Rask AF med Super Spot AF som lar deg fokusere på meget små objekter og Touch Shutter AF

·  2 x 2 kontrollhjul for intuitiv og rask manuell fotografering

·  Femaksers mekanisk stabilisering av bildesensoren med IS Auto

·  Fotoalbumfunksjon direkte i kameraet (Photo Story) og 12 kunstfiltre

·  Fokusfremheving ved manuell fokus som fremhever de delene av bildet som er i fokus

·  9 bilder/sekund seriebildeopptak

* Tilsvarende 35 mm-format.

Komplett spesifikasjon finnes på www.olympus.no

Powered by Labrador CMS