Olympus Tough TG-4 FD-1 blitzdiffuser

Pressemelding fra Olympus 29. mars 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny blitzdiffuser gir utrolige nærbilder

Eiere av det røffe TOUGH TG-4 kan forbedre dette lavlys- og utendørs spesialkameraets imponerende makroegenskaper med Olympus’ nye FD-1 blitzdiffuser. FD-1 omfordeler lyset fra den innebygde blitzen slik at nærbildemotiver får jevnt lys. Den reflekterende diffuseren gjør det også mulig å fange motiver i bevegelse uten bevegelsesuskarphet – uavhengig av ISO-innstilling – ned til 15 meters vanndybde*. Rundblitzen FD-1 er perfekt til å ta bilder mellom to og 30 cm fra objektivet, der den ekstreme nærheten normalt ville forhindret at lyset fra blitzen når den ene siden til motivet. For å sikre perfekt kontroll har FD-1 en spake for å kontrollere blitzens styrke. Ved å kontrollere eksponeringen av motivet i forgrunnen, kan du gjøre bakgrunnen mørkere slik at motivet kommer bedre frem. Effekten er spektakulær. FD-1 har en utsalgspris på €59.90 og er tilgjengelig fra 28. april 2016, og kommer med en TG-4 firmware-oppdatering med en rekke nye funksjoner.

Skreddersydd for TOUGH-kvalitet

Det nye FD-1 utfyller de fem funksjonene som gjør TG-4 til det beste TOUGH-kameraet noensinne for høykvalitetsbilder uansett hvor du er: Det ekstremt lyssterke objektivet, Variable Macro System, systemtilbehør, brukervennligheten og røffheten. Helt i tråd med TOUGHs ånd er FD-1 kompakt, lett og enkelt å bruke. Den veier kun 20 gram og er to cm bred, noe som gjør det ideelt til å ta bilder med på farten – enten det er over eller under vann. Blitzen festes til kameraet og fjernes i et enkelt håndgrep, og menyoppsettet er enket. FD-1 passer sammen med Olympus’ silikontrekk (CSCH-122), som gir ytterligere beskyttelse under de tøffeste forholdene, og er like effektivt under vann * som når det henger fra selen til en kitesurfer.

Laget for å gjøre Microscope Mode enda bedre

Enten det er på land eller et korallrev, FD-1 sørger for at TG-4 er det beste tøffe kameraet for lyskrevende makrofotografering. Det er spesielt designet for å gjøre det meste ut av Microscope Mode, hovedmodus i TG-4s Variable Macro-system. Den har en effektiv rekkevidde på 30 til kun to cm fra objektivet (Microscope Mode dekker 30 til en cm), og en brennvidderekkevide på 30 mm til 100 mm**. Firmware-oppdateringen sørger for at kameraet automatisk velger raske lukkerhastigheter og lav ISO-innstilling som er påkrevd for å ta fargesprakende og detaljerte bilder av motiver i lite lys. Oppdateringen gjør det også mulig å justere blitzstyrken ved bruk av fingeren din. Ved å bruke spaken på siden av diffuseren kan du justere eksponeringen fra +2.0 til -2.0 EV med intervaller på 0.3 EV.

Kombinert med Microscope Mode bidrar FD-1 til å dramatisk forbedre bildekvaliteten ved store forstørrelsen, ved å benytte seg av TOUGHs 6.7x kombinerte optiske og digitale digital zoom (13.4x med Super Resolution Zoom) og ekstremt lyssterke objektiv som beholder lysstyrken selv ved vidvinkel.

Veiledende pris på FD-1 er 599 kroner.

TG-4-firmware oppdatert for ytterligere funksjoner

Firmware-versjon 2.0, som er gratis, er påkrevd for FD-1 og inneholder en rekke nye funksjoner. Du kan nå lagre opptaksinnstillinger i A, P og Microscope-modus, og ta 299 bilder i intervallopptak (opp fra 99). I tillegg kan filnavn stilles inn i henhold til lagringssekvensen på minnekortet eller kameraet (henholdsvis Reset eller Auto).

Tilbehør for actionhelter

TG-4 er støtsikker opptil 2,1 meters høyde ***, knusesikkert opptil 100 kg***, frostsikkert ned til -10°C***, støvtett og vanntett ned til 15 meter, uten spesialundervannshus ***. Dette gjør det til det perfekte kameraet for aktive personer med ambisiøse fotoplaner. Det har også en rekke spesialtilbehør. Dette inkluderer produkter utformet for undervannsbruk på dyp på mer enn 15 meter. Fra et sportsfeste for å feste kameraet til en sele til undervannhus som er vanntett ned til 45 meter. TOUGH-tilbehør er tilgjengelig til svært konkurransedyktige priser. For å se hele utvalget, se TOUGHs sider på Olympus’ hjemmeside.

Ytterligere TOUGH-tilbehør

>FCON-T01 Fiskeøye konverteringsobjektiv for unike vidvinkelbilder under tøffe forhold, inkludert under vann

>TCON-T01 Telekonverterobjektiv for ekstreme nærbilder under vann, eller andre steder

>CSCH-121 Neoprenetui for ytterligere beskyttelse mot skraper og fall

>CSCH-123 Sportsfeste for å ta med deg kameraet uten bruk av hendene dine, og innen rekkevidde foran på en sele eller ryggsekk

>CSCH-122 Silikontrekk for beskyttelse mot riper

>CSCH-107 Hardt etui med karabinkrok for å feste kameraet til en rekke utendørsutstyr

>CHS-09 Flytende håndstropp i rødt for en sporty og svært synlig måte å holde eller finne TOUGH-kameraet ditt

>LG-1 Macro Light Guide for å jevnt lyse opp saktegående makromotiver ved bruk av Live Guide-innstillinger, på stabilt underlag, så nærme som én cm

Produktspesifikasjoner kan endres uten varsel. Se www.olympus-europa.com for oppdatert informasjon.

* Skyll med ferskvann etter undervannsbruk, og tørk godt for å fjerne all fukt.

** Tilsvarende 35 mm

*** Vanntett i henhold til IEC standard publisering 529 IPX8. Støtsikkerhet i henhold til MIL Standard (Olympus testforhold). Frostsikkerhet og knusesikkerhet i henhold til Olympus testforhold. Bruk av kameraet med FD-1 kan ikke garantere støtsikkerhet eller knusesikkerhet under Olympus testforhold.

Powered by Labrador CMS