Pentax K-500 og K-50

Pressemelding fra Focus Nordic 13. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Pentax øker takten

Høsten 2010 kjøpte Ricoh kameradelen av Pentax, og med det kom det inn store ressurser til utvikling av nye modeller. Nå ser vi de første resultatene av det. To nye systemkameraer lanseres samtidig, og til høsten er det enda mer på gang.

Pentax K-500 er en basismodell, som henvender seg til førstegangskjøpere, noe som vi har savnet fra Pentax tidligere. Denne modellen har ikke værsikring, som gjør at modellen kan treffe et interessant prispunkt, og et nytt markedssegment for Pentax.

Man avslutter absolutt ikke Pentax-strategien om å være ”outdoor-merke” nummer én, og Pentax lanserer samtidig en ny værsikret modell, K-50.

”Pentax er med sin nye line-up tilbake som en av verdens beste produsenter av DSLR-kameraer”, sier Helge Rose, Nordic Product Specialist for Pentax hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør. ”Pentax har de senere årene vunnet mange tester med sine modeller, K-30 og K-5 II. Når modellprogrammet nå blir enda bredere, kan vi møte etterspørselen fra flere kundesegmenter. Alle brukere, fra nybegynnere til avanserte amatører, kan nå finne en Pentax-modell som passer”.

Hovedargumenter K-500 & K-50

1. Høy følsomhet Kameraene har en CMOS-sensor med en signalbehandling som normalt bare finnes i dyrere modeller. Dette gjør at de nye modellene begge har ISO-innstilling helt opp til 51.200.

2. Bildestabilisering

Som vanlig har Pentax bildestabiliseringen innebygget i kamerahuset, hvilket gjør at stabiliseringen fungerer på alle objektiver. Den gir også den unike ”Astro Tracer”-funksjonen sammen med GPS-modulen, O-GPS1 (ekstrautstyr).

3. Seriefotografering

Både K-500 og K-50 tilbyr også rask seriefotografering med 6 bilder pr. sekund (jpeg).

4. Skjermen

En 3” LCD-skjerm med 921.000 bildepunkter gjør det enkelt å bedømme bildene direkte på kameraet.

5. Full HD-video

Kameraene filmer i Full HD (1920x1080) i H.264 format, med mulighet for å velge antall bilder pr sekund (30, 25 eller 24).

6. 100% søkerbilde

Hva man ser, er hva man får - modellene har en optisk søker som viser 100% av bildet.

7. Avansert autofokus

Kameraene er utstyrt med en Safox IXi+ AF-modul med 11 sensorer, hvorav 9 er av krysstype.

8. Brukervennlig for nybegynneren

Med mange motivprogrammer er det enkelt å få gode bilder under alle forhold.

9. Mulighet for å bruke vanlige AA-batterier

Kameraene leveres med et oppladbart Li/Ion-batteri, men kan også drives med vanlige AA-batterier (krever en batteriholder som er ekstrautstyr). En stor fordel med dette er at man kan bruke f.eks. Energizers Lithium-batterier som fungerer under svært lave temperaturer, der andre batterier ikke kan brukes.

K-50 er dessuten værsikret, og leveres med værsikret optikk.

Pris og levering

Pentax K-500 blir tilgjengelig hos forhandlere i slutten av juli, og vil koste ca. kr 4.500,- inkl. mva, inklusive 18-55mm objektiv.

Pentax K-50 blir tilgjengelig hos forhandlere i slutten av juli, og vil koste ca. kr 5.500,- inkl. mva, inklusive 18-55mm WR objektiv.

Powered by Labrador CMS