Tamron SP 150-600mm F/5-6,3 Di VC USD

Pressemelding fra Focus Nordic 7. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny superzoom for natur- og sportsfotografering

Tamron fortsetter å lansere objektiver i segmentet for avanserte amatører og profesjonelle fotografer. Etter suksessen med de tre forrige objektivene, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC og 70-200 F/2,8 VC, lanserer man nå et fjerde objektiv, denne gangen spesielt designet for natur- og sportsfotografer.

Med et zoomområde fra 150-600mm, optisk bildestabilisering og en superrask autofokus, appellerer dette objektivet til den seriøse fotografen.

SP 150-600mm F/5-6,3 Di VC USD 

Tamrons forrige modell i dette segmentet, 200-500mm har gjennom årene fått mengder av fine tester og omtaler, men det begynner å bli gammelt, og etterspørselen etter raskere autofokus, optisk bildestabilisering og enda lengre brennvidder gjør den nye zoomen etterlengtet. Foruten ovennevnte ytelser, er det nye objektivet dessuten værsikret. Objektivet vil vises for første i dag den 7/11 på Salon de la Photo 2013, i Paris.

Bildekvalitet/ optisk konstruksjon 

En avansert optisk konstruksjon, med 20 linseelementer, hvorav 3 med LD-glass (Low Dispersion glass) i 13 grupper, og den absolutt nyeste antirefleksbehandlingen (e-Band – Extended Bandwith & Angular-Dependency) som fjerner uønskede reflekser mer effektivt enn noensinne, gir en bildekvalitet som tiltaler selv den mest kresne.

Fullformat & APS-C 

Di i produktnavnet viser at dette er en optikk tilpasset fullformat-sensorer, men man kan med fordel også bruke det sammen med kameraer med APS-C sensor, og får da en bildevinkel som tilsvarer et 233-930mm objektiv.

Bokéh 

Med en nærmest perfekt rund blenderåpning skapt av 9 blenderlameller, skapes en meget fin bakgrunns-uskarphet (Bokéh).

Finish/design 

Tamron har også oppgradert finishen på objektivet for å matche de beste fullformats-kameraene på markedet, og har i tillegg utstyrt objektivet med et nyutviklet stativfeste som gir god stabilitet, samtidig som det er enkelt og raskt å montere på og av.

Programvare på kjøpet 

Akkurat som de tre suksessmodellene, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC og 70-200 F/2,8 VC, leveres SP 150-600mm med ”Silkpix Developer Studio for Tamron” på kjøpet. Foruten vanlige funksjoner i programmet, som redigering av f.eks. hvitbalanse, farge, skarphet, m.m. på RAW-formatbilder, så har Tamron-versjonen spesialprofiler for Tamrons objektiver. Alle objektiver har svakheter, selv også de aller beste, men gjennom å korrigere disse med de spesielle profilene i programmet, får man enda bedre bilder og kommer så nærme det ”perfekte bildet” som mulig.

Tekniske data 

*Sony-versjonen har ikke bildestabilisering ettersom dette finnes innebygget i Sony kamerahus

Pris og tilgjengelighet

Pris og leveringsdato er enda ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS