Ronny Larsen (f. v.), Jarle Hovda Moe og Jan-Erik Hagen ved salgsavdelingen til Foto.no i Bergen. Foto: Stian Sønsteng

NÆR KUNDENE I MEDIA CITY

– Mange av kundene kan gå i tøflene fra kontoret og inn til oss, sier Jan-Erik Hagen ved salgsavdelingen til Foto.no i Media City-bygget i Bergen.

Publisert

Avdelingen åpnet i Lars Hillesgate 30 den 4. februar 2022, og retter seg mot foto- og videoentusiaster, det profesjonelle foto- og videomarkedet, og bedrifter som ønsker løsninger for strømming og digital innholdsproduksjon.

– I samme bygg holder NRK, TV 2, Universitetet, Bergens Tidende og mange andre i mediebransjen til, og dette er viktige kunder for oss. Vi tilbyr kompetanse innen foto, video, lyd og lys, i nærheten av der innholdet produseres, sier avdelingsleder Jan-Erik Hagen.

Sammen med Ronny Larsen og Jarle Hovda Moe har han utgjort Foto.no-staben i Bergen, siden avdelingen åpnet i Media City-bygget. Dette ligger i bydelen Bergenhus, ikke langt fra bybanestoppet Nygård.

 

Ved Foto.no Bergen kan man få prøvd og demonstrert mye av utstyret som selges. Foto: Stian Sønsteng

Ingen standardbutikk

– Beliggenheten gjør at det ikke er særlig mange vanlige kunder som dropper innom oss på impuls, og vi er da heller ikke en standard fotobutikk. Alle er velkomne, men vi henvender oss primært til den entusiastiske amatøren, profesjonelle fotografer og bedriftsmarkedet, sier Hagen.

I butikken har de enkelte varer for salg, ikke minst forbruksvarer, men det meste lagerføres ved hovedavdelingen i Oslo.

Vi henvender oss primært til den entusiastiske amatøren, profesjonelle fotografer og bedriftsmarkedet

– Vi er et kompetansesenter, som viser og demonstrerer produktene. Siden kan kundene velge om de vil få varene sendt hjem, eller om de vil hente dem her hos oss. Ved bestilling på foto.no kan man også velge å hente varene her, sier Hagen.

– Hvem er konkurrentene deres?

– Alle som selger på nett. I Bergen har vi fotobutikker som CEWE Japan Photo, Elite Foto og Foto-Jørgen, og her i Media City-bygget holder Mediability til, som også er en leverandør, sier Hagen.

 

Miniutgave av Oslo

– Hvor stor andel av omsetningen deres kommer fra bedriftene som holder til i samme bygg?

På skjermen i sofahjørnet kjøres det konsertbilder tatt av Jarle Hovda Moe, som er ansatt i Foto.no Bergen. Foto: Stian Sønsteng

– Det har jeg ikke noe nøyaktig tall for, men det er en grunn til at vi ligger her. Ikke minst har dette vært viktig for at vi skulle bli kjent i markedet, og da vi fikk tilbud om disse lokalene var det en mulighet vi ikke kunne takke nei til, sier Hagen.

I Foto.no er det et tett samarbeid mellom fagmiljøene i Bergen og i Oslo.

– Vi er med våre tre ansatte her i Bergen en liten versjon av hovedavdelingen, og støtter oss på våre kolleger i Oslo, der mange sitter med en unik produkt- og fagkompetanse. Av og til hender det også at vi her i Bergen kan hjelpe dem, sier Hagen.

– Hvordan vil du beskrive Foto.no som selskap?

– Vi er en kunnskapsbedrift, som finner de riktige produktene og tjenestene til kundene, og i dette arbeidet er det svært viktig at vi oppleves som troverdige. Ofte er det snakk om mer enn rene produktkjøp, og siden vår ekspertise både er bred og dyp, kan vi skreddersy løsninger for de fleste behov, sier Hagen.

 

Kamera og optikk fra Fujifilm vises og demonstreres ved Foto.no Bergen. Foto: Stian Sønsteng
Ronny Larsen i Foto.no Bergen er utdannet fotograf, og har 50 års fartstid i bransjen. Foto: Stian Sønsteng
Selv om Foto.no Bergen ikke er en tradisjonell butikk, selger Jan-Erik Hagen også over disk. Foto: Stian Sønsteng
Ved Foto.no Bergen er det flere sittegrupper, for kunder som stikker innom. Foto: Stian Sønsteng
Foto.no Bergen hoder til i Media City-bygget. Foto: Stian Sønsteng

Utleie og bruktsalg

Utleie er en viktig del av virksomheten til Foto.no i Bergen.

– Vi formidler også salg av brukt utstyr. Dette er viktig, siden mange av våre kunder har tyngre utstyr de ønsker å oppgradere.

– Hva med ettermarkedet?

Mange av våre kunder har tyngre utstyr de ønsker å oppgradere

– Vi utfører selv sensorrens. Ellers er vi heldige som her i Bergen både har Service Kompaniet og Camera & Videoteknikk på verkstedsiden.

– Hvilke produkter går det mest av?

– Kamera og optikk, strømmeutstyr, lys- og lydprodukter, samt tradisjonelt studioutstyr, skannere og skrivere.

Avdelingen i Bergen er den eneste utenfor Oslo.

– Vi kjører kurs og foredrag, gjerne i samarbeid med fotoklubbene. Da får vi leverandører på besøk, og andre eksperter som skaper interesse, sier Hagen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS