ACTION HOS TT MICRO

Distributøren av mange kjente varemerker vil nå inn i action-kamera og ekstremsportmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Mens resten av videomarkedet har falt markant de siste årene, er det relativt nye markedet for action-kamera vokst kraftig.

Går for ekstremsportmiljøet

Hos vår forhandler Torshov Bilrekvisitta kommer kundene inn og spør etter «russerkameraet»

De store, kjente merkenavnene ble tatt på sengen av selskaper som GoPro og Contour, og nå vil distributøren TT Micro også inn i dette markedet.

De har valgt å satse på merket AEE, og TT Micro ansatte i vinter Harald Kristiansen som nøkkelkundeansvarlig for å blant annet jobbe med dette markedet.

– Jeg har jobbet mye med ekstremsportmiljøet, og med AEE-kameraene har vi en sterk utfordrer til blant annet GoPro. Vi jobber med kjernemålgruppen for actionkamera, med å få de beste filmskaperne i Norge, de beste alpinkjørerne og de beste snowboarderne til å teste kameraene, sier Kristiansen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hvordan har responsen fra miljøet vært?

– De sier apparatene er veldig bra, og har til og med brukt våre kameraer i filmer som lanseres globalt i dette miljøet nå. Vi hadde en verdenspremiere 14. september på en film med PC Fosse, som ble kjent via VG TV som første mann som har tatt dobbelt salto baklengs på ski. Og når filmskaperne vil bruke kameraene våre, så viser det at AEE har en plass i markedet, sier han. 

Foreløpig har selskapet to modeller inne, AEE Magic Cam SD19 og SD22. Begge filmer i Full HD, og kommer med mye tilbehør som fjernkontroll og undervannshus. Prisen ligger fra 1.500 til 2.000 kroner.

– Så får vi se hvor lang tid det tar før forbrukerne også oppdager kameraene våre. Vi mener dette er en mer riktig vei å gå, enn å overøse markedet med billige modeller og varemerker, sier Kristiansen.

Filmer bilturen din

Et produkt som har fått mye oppmerksomhet er selskapets bilkamera, AEE HD50-S.

Dette kameraet er ment for bruk innvendig i bil, til å filme mens du kjører. Laderen som følger med er laget slik at den starter kamera automatisk når tenning slås på. Kamera filmer da til minnebrikken er full, den vil da hoppe tilbake fra start og sakte men sikkert fylle opp igjen på nytt. Dette vil sørge for at du filmer hele tiden mens du kjører så du ikke går glipp av noe på veien, skulle uhellet være ute.

Denne type kamera har fått mye oppmerksomhet etter flere videoer på YouTube, spesielt fra Russland, hvor denne type kamera er vanlig å ha i bilen.

– Vi har opplevd veldig stor pågang etter dette kameraet, spesielt etter at vi fikk terningkast fem i VG. Hos vår forhandler Torshov Bilrekvisitta kommer kundene inn og spør etter «russerkameraet», sier Kristiansen fornøyd.