SATSER PÅ ACTION

JVC ser veksten i videokameramarkedet komme fra nytt segment, og satser nå på små, lette action-kamera.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært noen tøffe år for videokameraprodusentene. Tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at i første halvår av 2011 faller salget med rundt 18 prosent, og fjorårets totalsalg på 38.000 enheter er langt unna toppåret i 2007, hvor det ble solgt hele 95.000 digitale videokamera.

For de spreke

The sky is the limit

Men nå er det en ny kategori videokamera som vokser, nemlig action-kameraene. Disse kameraene er beregnet på sporty folk, og kan festes til snowboardet, sykkelhjelmen, båtmasten, rallybilen – nær sagt over alt. Disse kameraene har så langt vært produsert av selskaper fra sportsverdenen, men nå kommer elektronikkbransjen etter.

– Vi er den første av de tradisjonelle videokameraprodusentene som lanserer denne type kamera, sier Henry Evensen, distriktssjef i JVC Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen under årets IFA-messe.

Ser salg til himmels

Han har stor tro på det nye segmentet.

– Salget av vanlige videokameraer har jo falt de siste årene, men vi tror action kamera kommer til å bli stort. Dette er noe som kommer til å bli allemannseie - i stedet for å dra med seg videokameraet når familien skal på tur, er enklere å ta med seg dette. The sky is the limit, sier Evensen om mulighetene i markedet.

Smarte funksjoner

Det nye kameraet heter GC-XA1 Adixxion, og Evensen mener JVCs nysatsning står seg godt mot de mer etablerte konkurrentene, som for eksempel GoPro.

– Dette kameraet har innebygd WiFi, er vanntett også uten dykkerhus og har mange funksjoner som flere av konkurrentene våre mangler, sier han.

– Det er frostsikkert ned til minus ti grader, støtsikkert opp til to meter, og du kan dykke med det uten ekstrautstyr ned til fem meter. Det kommer også et dykkerhus som tilbehør, og da kan man gå ned til 40 meter, fortsetter Evensen.

Styres med mobil og nettbrett

Det lille kameraet veier kun 126 gram, tar opp med opptil 1920 x 1080P full HD, gir fem megapikslers digitale stillbilde, har digital bildestabilisator og 5x digital zoom.

En smart løsning gjør at du kan koble nettbrettet eller mobilen din trådløst til kameraet, og på den måte sjekke at vinkelen på det ferdigmonterte kameraet er korrekt, du kan zoome og styre innspillingen. I tillegg er det mulig å strømme live via en PC.

– Appen kommer både til iPhone og Android-telefoner, mens PC-programvaren er beregnet på Windows-maskiner, sier Evensen.

Powered by Labrador CMS