STILLBILDE OG VIDEO FRA JVC

– Det superraske video- og stillkameraet GC-PX10 er den største nyheten til JVC og et av de absolutte høydepunktene på IFA.

JVC-sjef i Norge, Frank Mathisen, formelig hopper av entusiasme.

– Dette er en kombinasjon av et svært hurtig stillbildekamera og et godt HD videokamera. Den nye Falconbrid-prosessoren har en utrolig kapasitet når det gjelder overføring av data. Man kan ta opp til 50 progressive bilder i sekundet i en serie på 130 bilder. Prosessoren er nyutviklet, og det sitter også en variant av den i proffkameraet vårt som filmer i 4K2K oppløsning, sier Mathisen.

Han mener prosessoren sammen med optikk og Cmos-brikken på 12 MP gjør at GC-PX10 gir en helt ny opplevelse av skarphet og dybde. Kameraet er ventet i butikkene i november til en pris på rundt 7.500 kroner.

– Blant alle bruksmulighetene dette kameraet har, vil jeg fremheve opptak av sport. Alle som driver idrett og kunne studere øvelsene i sakte film. Kameraet filmer nemlig 250 bilder i sekundet i hele to timer, sier Mathisen.

Objektivet fra Konica Minolta har 10 ganger optisk zoom og kameraet har optisk stabilisator. Mens man filmer kan man samtidig ta stillbilder med 8,3 MP oppløsning. Det interne fastminnet er på 32 GB, i tillegg er det plass til SD-kort og kameraet er forberedt for Eye-Fi-kort. Skjermen på tre tommer kan vippes opp. En snodig funksjon er smilemeteret som i prosent angir hvor mye personene på bildet smiler i stillbildemodus.

4K2K-projektor

JVC viste på fjorårets IFA bilder av sitt 3D-videokamera. Siden er GS-TD1 kåret til årets beste av Eisa. Det gir full HD i begge kanaler, og har to CCD-brikker. Prisen er 16.000 kroner og kameraet er allerede i handelen.

– Dette er et fantastisk flott kamera for alle som har kjøpt 3DTVer. Frem til nå har ikke dette markedet vært stort, men det vil forhåpentligvis vokse, sier Mathisen.

JVC lanserer også nye hjemmeprojektorer. I fjor introduserte det japanske selskapet 3D-prosjektører, på årets modeller er lysstyrken på disse forbedret. I tillegg vil de to største modellene DLA-X90R og DLA-X70R få en såkalt split-teknologi som gjør at bildet kan oppskaleres til 4K2K.

– Dette er helt rått. De kommer i butikkene i november, til rundt 90.000 og 60.000 kroner. En versjon uten oppskalering til 4K2K vil koste rundt 30.000 kroner.

– Hvor stort er dette markedet for dere i Norge?

– Vi har nok de beste hjemmekinoprosjektørene som finnes, og vi får annerkjennelse over hele verden for dem. Markedet i dette toppsjiktet er ikke stort, men den rimeligste modellen til rundt 30.000 kroner venter vi vil få et visst volum. Alle de tre nyhetene har det utrolige sortnivået JVC er kjent for, sier Mathisen.

To boomblastere

Han forteller at videokameraene fortsatt står for det største volumet hos JVC i Norge, sammen med den klassiske Boomblasteren.

– Denne finnes nå i to versjoner; den tradisjonelle samt én med gitar- og mikrofoninngang. Begge selger bra, sier Mathisen.

JVC i Norge har vært gjennom en tøff tid etter finanskrisen. Denne har satt spor etter seg i hele konsernet globalt.

– JVC Kenwood er et resultat av dette. Vi er blitt færre, men jeg tror vi nå har sett bunnen. Vi har fått så mye fin respons her på IFA at jeg tror alle i konsernet nå føler seg bedre til mote nå enn for bare noen måneder siden, sier Mathisen.

I Norge er JVC sju ansatte inklusiv proffavdelingen.

På bilstereosiden har JVC omtrent den samme porteføljen som Kenwood. Mathisen innrømmer at de nok ikke selger like mye i denne kategorien som søsterselskapet.

– I mange år har vi fokusert på TV, videokamera og lydprodukter, mens Kenwood har vært mest konsentrert om nettopp bilstereo. Vi lager mye av de samme produktene, selv om de ser litt annerledes ut og vi skal markedsføre dem forskjellig. Vi bør enkelt klare å doble omsetningen vår i denne kategorien, sier Mathisen.

Dab viktig for bil

Han sier dab-versjonene blir viktige fremover, disse kommer både i enkel- og dobbel-din, med navigasjon og ulike kombinasjoner av Ipod- og USB-tilkoplinger.

– I år som i fjor står dere vis a vis Kenwood. I år knytter den nye JVC Kenwood-logoen utstillingene sammen. Hvordan ser du på dette?

– Den nye logoen viser styrke, at vi har fått en partner i et annet kjent merke.

– Hvordan har konsernet fordelt produktkategoriene mellom varemerkene?

– Kenwood er en sterk aktør på bilstereo, men det er også JVC - sammen er vi verdens ledende. Også Kenwood har en del lydprodukter, men JVC har tradisjonelt vært mer kjent for dette, med en mye større bredde. JVC er også mer kjent for videokamera, som Kenwood ikke har.

– Har det vært noen kontakt i Norge mellom JVC og GøteLundblad AS som representerer Kenwood?

– Vi treffes jo i bransjesammenheng og har et hyggelig forhold, men det er ikke snakk om noe forretningsmessig forhold.

Powered by Labrador CMS