Videokamera med 30 GB harddisk

– Eviro G med harddisk på 30 GB har plass til over 10 timer opptak i DVD-kvalitet.

Produktsjef Øyvind Aasen forteller at JVCs nye videokamera Eviro G med 20 og 30 GB harddisk skal konkurrere med DVD-kamera, og vil utgjøre JVCs mellomsegment.

– Kameraene er utstyrt med 1,8 tommers harddisk fra Hitachi, av samme type som er brukt i enkelte mp3-spillere. En gyro vil registrere brå bevegelser og skal forhindre at harddisken skades ved et eventuelt fall i gulvet. Denne funksjonen er det mulig å slå av, hvis man ønsker å filme i ekstreme situasjoner som for eksempel strikkhopp. I tillegg beskyttes harddisken av geleputer, sier Aasen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han mener kameraet er like enkelt å betjene som et vanlig stillbildekamera, og forteller at det tar rundt 20 minutter å overføre en time film via USB 2.0 til datamaskinen.

– Det er enkelt å slette sekvenser i form av filer, eller stokke dem i ønsket rekkefølge. Kameraet bruker MPEG-2 komprimering, og det er mulig å få enda bedre kvalitet enn tradisjonell DVD. Den første generasjonen har 1 CCD bildebrikke, men vi regner med at 3 CCD kommer allerede neste år. Kameraet ble introdusert på det norske markedet i sommer, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger så langt, sier Aasen.

Programvare

Serien tar stillbilder i 0,8, 1,33 og 2,12 mp oppløsning. Modellene koster mellom 8.000 til 11.000 kroner, og det følger med egen programvare for både windows og mac som blant annet gjør det mulig å overfører filene, redigerer opptaket og brenne det på en DVD-plate. Kameraene er også kompatible med andre programvarer.

– Dette er en spennende tilnærming til massemarkedet, og de harddiskbaserte videokameraene vil utgjøre mellomklassen til JVC. Vi bruker DV-bånd på de billigste modellene og en kombinert løsning med utskiftbar Microdrive-harddisk på 4 GB, CF- og SD-kort på toppmodellene, sier Aasen.

JVC viste også noe de kaller en trippelopptaker, med 250 GB, DVD og Mini-DV, DR-DX5 til 12.000 kroner.

– Denne gjør det mulig å spille av, redigere og brenne dine MiniDV-opptak på DVD eller overspille dem til annen MiniDV med original kvalitet. Totalt har enheten seks overspillingsalternativer, og DV-inngang/utgang er tilgjengelige. Harddisken på 250 GB har 473 timers opptakskapasitet, og multiformat DVD-opptakeren inntil 8 timers opptakskapasitet på en énsidig plate, sier Aasen.

Fra analog til HD

JVC lanserer også en 37-tommers LCD-TV, LT-37M60BU, til 30.000 kroner. TVen har multi minnekortspor, og bildeforbedringskretsen Clear Motion Driver som skal gi skarphet også i bilder med mye bevegelse.

– Fra analoge bakkesignaler til det seneste innen HD-sendinger er denne modellen konstruert for å gi det beste innen bildekvalitet uansett signalstyrke, hovedsakelig til bruk til for hverdagslig TV-titting eller som del av et avansert DVD-hjemmekinosystem, sier Aasen.

Han har også stor tro på MP3-spillerne fra JCV, fordi det brukes de samme kretsene her som i forsterkerne.

– Vi satser på lydkvaliteten, og mener vi kan tilby markedet bedre produkter, sier Aasen.

JVC lanserte for et par år siden høyttalere med treelement. Nå utvides Woodcone-serien blant annet med høyttalere der diameteren på treconusen er økt fra 8 til 10,5 cm i diameter.

– Vi selger ganske mye av denne serien, og det virker som om folk er villige til å betale litt mer for å få bra design og god lyd. Vi legger vekt på å fortelle at anleggene er utstyrt med DVD-spiller, og jeg tror mange nå foretrekker et skikkelig stereoanlegg fremfor det billige flerkanalsanlegget med dårlig lyd de kjøpte for ett eller to år siden, sier Aasen.

Powered by Labrador CMS