Nye Olympus OM-D E-M10 MK lV har fått ny og større bildebrikke. Foto: Olympus

NY INNSTEGSMODELL FRA OLYMPUS

Selfie-skjerm og oppgradert bildebrikke er blant nyvinningene i Olympus nye OM-D E-M10 MK IV kamera.

Publisert

Den minste modellen i Olympus’ OM-D-serie har fått en oppgradering og kommer i en fjerde versjon.

Det nye Olympus OM-D E-M10 MK lV har nå fått samme 20 megapiksler bildebrikke som OM-D EM5 Mk III, der forgjengeren E-M10 Mk III hadde en 16 megapikslers brikke.

Salgssjef i Olympus Norge, Annika Johansen .Her fotografert ved en tidligere Olympus-lansering. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvem er målgruppen for det nye kameraet?

– Målgruppen er alle som ønsker å oppnå bedre bildekvalitet enn med begrensningene et mobilkamera gir. Med et systemkamera kan man også bytte objektiver, som tilpasser lysforhold og avstand til motivet, sier Annika Johansen, salgssjef i Olympus Norge til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ser sommervekst i salget

Olympus har også tenkt på some- og selfie-generasjonen, og LCD-skjermen kan vippes ned slik at det blir lettere å ta bilder av seg selv. Deling av bilder skal også være enklere, med en dedikert app for telefonen og støtte for lavenergi blåtann.

Olympus’ nye kamera har fått en skjerm som lar seg stille inn i selfie-modus. Foto: Olympus.

For de kreative har E-M10 Mk IV 21 ulike motivprogrammer og en flere kunst-filtere. Olympus’ «Live composite»-funksjon gjør enkelt å eksperimentere med lys og lange eksponeringer.

– Ny sensor, ny C-AF-algoritme som gjør det lettere å få skarpe bilder av motiv i bevegelse, bedre ansikts- og øyegjenkjenning, og markedets beste bildestabilisator gjør dette kamera til en attraktiv pakke for familien, amatøren, vloggeren, samt at det er et perfekt reisekamera. Det er lite nok til at du tar det med deg, og gir meget høy bildekvalitet. At det i tillegg har et tiltrekkende retrodesign er en bonus, sier Johansen.

Vi har opplevd en økning i salget i sommer, noe vi håper skyldes økt interesse for å ta bilder med høyere kvalitet

Kameraet har innebygd blitz, og støtter nå Olympus’ radiostyrte blitzer. Olympus OM-D E-M10 Mk IV lar deg også ta video i 4K-oppløsning ved 30 bilder per sekund og videomuligheter, og den en oppdatert kontinuerlig autofokus. Kameraet kommer i butikk i midten av august, og vil koste rundt 7.500 kroner.

– Hvordan er markedet for denne type kamera i Norge nå?

– Tallene for juli har vi ikke enda, men juni-tallene viste en økning på sju prosent. Vi har opplevd en økning i salget i sommer, noe vi håper skyldes økt interesse for å ta bilder med høyere kvalitet, sier Johansen.

Supertele-zoomen M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS lar deg komme tett på motivet ditt. Foto: Olympus.

Ny super-zoom

Olympus slipper samtidig sin nye supertele-zoom M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS.

Brennvidden er på 200-800 mm, og det er værtett. Objektivet er kompatibelt med M.Zuiko Digital 2X telekonverteren, og vil da gi hele 400-1600mm brennvidde. Prisen vil ligge rundt 13.500 kroner når det kommer i butikk i midten av august.

– Olympus M.Zuiko 100-400 F 5-6.3 IS (tilsvarende 200-800mm i 135mm format) passer for alle som ønsker seg et kvalitetsobjektiv med bedre rekkevidde, til en fornuftig pris. Naturfotografer, fugle- og sportsfotografer vil sette pris på rekkevidden dette objektivet gir. Objektivet er vann, støv og frysesikret har innebygget bildestabilisator og er kompatibelt med 1,4X og 2X konverteren som gir maximalt 400-1600 mm brennvidde, sier Johansen.

Hun tror på en bedring i objektivsalget med den nye lanseringen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2020, som ble distribuert 31. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Hittil i år ser vi en nedgang i salg av objektiver, og det kan skyldes mangel på lanseringer. Vi har nå lansert et etterspurt objektiv, og har høye forventninger til salget av dette, sier salgssjefen.

Powered by Labrador CMS