Juliane Hval Holmedahl blir med videre i Olympus. Foto: Olympus

NYE OLYMPUS ER PÅ PLASS

Den nye Olympus-organisasjonen er klar, etter at Japan Industrial Partners, Inc. (JIP) har kjøpt kameraprodusenten.

Publisert Sist oppdatert

– For det norske markedet blir Henrik Tanabe, Stefan Mann og jeg kontaktpersoner, sier Juliane Hval Holmedahl.

Henrik Tanabe blir regional salgs- og markedssjef, mens Stefan Mann får ansvar for salg i Sverige og Norge. De to har kontorsted i henholdsvis Finland og Sverige, mens Holmedahl, som blir kategori- og innholdsspesialist, skal arbeide både nordisk og globalt fra Norge.

Som vi tidligere har skrevet, selger Olympus Corporation kameravirksomheten av konsernet til Japan Industrial Partners, Inc. (JIP). Navnet på det nye selskapet blir OM Digital Solutions Corporation, og det har vært knyttet spenning til den nye organisasjonen, som til nå i Norge har bestått av salgssjef Annika Johansen, nøkkelkundesjef Øyvind Engøy og markedssjef Juliane Hval Holmedahl.

Garanti og service

I Norden blir staben omtrent halvert, når den nye organisasjonen er på plass fra 1. desember. OM Digital Solutions Corporation er i gang som et juridisk selskap fra 1. januar 2021.

– Flere funksjoner sentraliseres, og vi gleder oss til å være et selskap som 100 prosent arbeider mot forbrukermarkedet. Vi har fått en investor som ønsker å ta Olympus videre, samtidig som vi har med oss kamerahistorien, sier Holmedahl.

Vi gleder oss til å være et selskap som 100 prosent arbeider mot forbrukermarkedet

Inntil videre vil varemerket Olympus leve videre som kameramerke.

– For kundene er det ikke minst viktig å vite at det nye selskapet tar over alt garanti- og serviceansvar. JIP har også kjøpt det europeiske serviceanlegget i Portugal, og det er ikke minst svært positivt at alle patenter og teknologier samt utviklingsavdelingen i Japan blir med videre, siden dette er områder Olympus er svært dyktige, sier Holmedahl.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2020, som ble distribuert 23 november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS