10 ÅR GARANTI FRA LIEBHERR

Randulf Rossbach med BioFresh-skapet SBa 425i, energimerket A -30%. Foto: Stian Sønsteng

–Liebherr sprenger stadig grenser. Nå kommer vi med kombi- og kjøleskap med energiklasse A minus 10 og 30 prosent, med 10 års full garanti.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Randulf Rossbach, som er salgs- og produktsjef for Liebherr hos den nordiske distributøren Witt A/S.

– I tillegg kommer Liebherr med fem innebygde kombiskap med lydnivå helt ned til 27 desibel, og vi har fryseskap med energimerke B takket være vår BluRoX lavastein-teknologi, sier Rossbach til fagbladet Elektronikkbransjen.

På IFA i fjor viste Liebherr fire kombiskap med energimerke A. Når vi i september møter Rossbach på årets versjon av Berlin-messen, trekker han først frem et rent BioFresh-skap på 165 centimeter, med fem skuffer og 161 liter kapasitet, til 23.000 kroner.

 

Liebherr har fem kombiskap for innbygging, med lydnivå 27 desibel. Foto: Stian Sønsteng

Voksende marked

– RBa 425i har energimerke A -30%, og strømforbruket er bare 65 kilowatt per år. Siden dette er en ren BioFresh-modell, holder det 0,4 grader i hele skapet. Om du har plukket sopp, har vært på jakt eller kjøper kjøtt hos slakteren, er det dette skapet du skal bruke. Også frukt og grønnsaker trives meget godt her. For mange vil dette være et skap de har tillegg, siden holdbarheten på matvarene økes betydelig sammenlignet med et vanlig kjøleskap, sier Rossbach.

Han sier markedet for denne type skap til matoppbevaring er voksende.

Holdbarheten på matvarene økes betydelig sammenlignet med et vanlig kjøleskap

– Folk blir stadig mer bevisste på verdien av å spise opp maten de kjøper, og her er Liebherrs BioFresh-løsning, som har vært patentert siden 1997, svært viktig. Siden dette skapet bare har én sone, er det perfekt for lagring av fersk mat over lengre tid, sier Rossbach.

Han sier Liebherrs BioFresh-løsning nærmest er et kjøleskap i kjøleskapet, der en egen kjøleløsning senker temperaturen i BioFresh-området uavhengig av resten av skapet.

– Det vanlige er én eller flere BioFresh-skuffer i skapene våre. Med lavere temperatur, egen ventilasjon og fuktighetskontroll, vil matvarene man legger her få betydelig lengre holdbarhet, helt uten kunstige tilsetning, siden man unngår bakterieoppblomstringen som ødelegger matvarene, sier Rossbach.

Fryseskapet FNb 5056 har energiklasse B, og BluRoX lavasteinteknologi. Foto: Stian Sønsteng

 

27 desibel

Han legger vekt på historien til den tyske produsenten.

– Liebherr er kjent for å sprenge grensene når det gjelder utviklingen av kalde produkter. På 90-tallet kom de med NoFrost, og i 1997 kom som nevnt BioFresh. Liebherr ligger fortsatt i teten når det gjelder utvikling av blant annet energieffektive produkter, og lanserer her på IFA fem integrerte modeller med et lydnivå på 27 desibel. Dette er uten tvil de stilleste kjøleskapene på markedet, sier Rossbach.

Kombiskapet CBNbsa 575i med A -10% er to meter høyt.

– Skapet har BioFresh og tre temperatursoner. Til tross for at skapet kjøles ned til ulike temperaturer, klarer Liebherr samtidig å redusere energibruken, sier Rossbach.

Skapet er i Prime-serien, der man ifølge Rossbach får topp spesifikasjoner kombinert med den visuelle opplevelsen av et eksklusivt interiør.

– Det har frostfri fryser med VarioTemp, og et Duo Cooling-system der det ikke er noen fysisk forbindelse mellom fryser og kjøleskap. Med andre ord deler ikke kjøleskapet luft eller fuktighet med fryseren, og frysedelen kan ved behov også brukes som kjøl, sier han.

Randulf Rossbach i Witt sier side by side-skapet SBSes 8496 er en klassiker. Nå kommer det i utførelsen sort stål og glass, både inn- og utvendig. Foto: Stian Sønsteng

 

10 års garanti

Rossbach sier Liebherr nå har utvidet garantitiden på sine kjøleprodukter.

– På alle kjøleproduktene i energiklasse A, gir vi ti års garanti, som inkluderer alle omkostninger som deler, arbeid og kjørekostnader for teknikeren. Vi har tidligere solgt en del A-klassifiserte skap, og garantien har tilbakevirkende kraft for disse, sier Rossbach til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi har tidligere solgt en del A-klassifiserte skap, og garantien har tilbakevirkende kraft

Den neste modellen han viser er SRBbsc5290i, som han kaller en klassiker.

– Dette er et frittstående side by side-skap. Kjøledelen har BioFresh, med to soner. Fryseren er frostfri med isbitmaskin, og over denne har vi et vinskap med to soner. Nå har skapet fått en designoppdatering, med den nye fargen i sort stål, både utvendig, men også innvendig, sier Rossbach.

 

BluRoX

Fryseskapet FNb5056 skal være verdens første med energiklasse B.

– Her bruker Liebherr BluRoX-teknologi, med lavastein som er malt til et fint pulver, såkalt perlitt. Dette plasseres i aluminiumposer før luften trekkes ut, og man har vakuum i isolasjonen. Denne teknologien er fleksibel, og kan enten gi 25 prosent bedre energimerking, eller 25 prosent større volum i skapet. Lydnivået på dette skapet er 31 desibel, og prisen er 35.000 kroner, sier Rossbach.

På sine nye modeller har Liebherr plassert kompressoren i bunnen av skapene.

– Dermed kan kompressoren enklere tas ut for å repareres eller byttes, for eksempel når vi kommer med nye og enda mer energieffektive kompressorer, sier Rossbach.

– Hvordan fungerer Liebherr som varemerke i Norge?

– Ekstremt godt. Noe av årsaken er selskapets håndbygde og eksepsjonelt høye kvalitet, med produksjon ved tre europeiske fabrikker, i Tyskland, Østerrike og Bulgaria. Alle produkter testes før de sendes ut. Kundene kjenner etter hvert til hvilken kvalitet Liebherr representerer, og spesielt i disse tider er mange opptatt av å kjøpe produkter som varer, sier Rossbach.

Liebherr bytter ut hele benkeskap-sortimentet. Foto: Stian Sønsteng

 

Benke- og vinskap

Når det gjelder benkeskap, bytter Liebherr nå ut hele sortimentet.

– Dette gir noen unike muligheter, både i forhold til design og innovasjoner. Også her er energibruken kraftig forbedret, og vi har modeller som er C-, D- og E-merket. Med energimerke C er vi alene om å ha både kjøleskap og fryseskap. Energimerking i klasse C og D tilsier at man kan benytte skapene på en Litium batteribank med en inverter, for eksempel på hytta, i båten eller i campingvognen. Estimert strømforbruk på et kjøleskap i energiklasse C er cirka 65 kWh/år, tilsvarende 7,4 watt per time. Skapene kommer i bredder på 50, 55 og 60 centimeter, i fargene hvitt og stål, sier Rossbach.

Prisene på benkeskapene er fra 7.500 til 11.000 kroner.

Når det gjelder vinskapene til Liebherr, sier Rossbach disse har fått en betydelig visuell oppgradering.

– Samtidig har Liebherr også her kommet med mange nye innovasjoner, der den viktigste er en justerbar fuktighetskontroll. I modellene med flere soner kan man nå få optimal serveringstemperatur, samtidig som luftfuktighet og temperatur på lagringsvinen er perfekt, sier Rossbach.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS