PHILIPS AUDIO OG VIDEO TIL FUNAI

Royal Philips Electronics selger Lifestyle Entertainment til japanske Funai Electric. Nå skal nederlenderne fokusere på helse og velvære.

Publisert Sist oppdatert

Funai Electric betaler 150 millioner euro og skal i tillegg betale en lisensavgift for bruk av merkevaren, foreløpig for en periode på fem og et halvt år.

Avdelingen Lifestyle Entertainment, som omfatter produkter i kategoriene audio, video, multimedia og tilbehør, har vært en del av Philips Consumer Lifestyle. Hovedkvarteret blir trolig fortsatt liggende i Hong Kong. Lifestyle Entertainment har i dag rundt 2.000 ansatte på verdensbasis.

– Fra og med tredje kvartal 2013 kommer Lifestyle Entertainment til å gå over til Funai. Avtalen er klar, men vi vet ikke eksakt hva dette vil bety for oss lokalt i Norden. Det som er viktig, er at forbrukerne fortsatt vil se Philips som varemerke på produktene, sier Max Hellström, senior PR-sjef i Philips Consumer Lifestyle Nordic.

Det som er viktig, er at forbrukerne fortsatt vil se Philips som varemerke på produktene

Samme som TV

Tidligere er TV-delen av virksomheten solgt til et fellesforetak mellom taiwanske TPV Technology og nederlandske Philips, der eierfordelingen er 70/30. Dette selskapet ble etablert 2. april 2012, og hovedkvarteret ligger i Amsterdam.

– Det samme skjer nå med Lifestyle Entertainment, bortsett fra at Philips her ikke er inne på eiersiden. Funai er et av selskapene som har produsert for Philips, sier Hellström til fagbladet Elektronikkbransjen.

Video-delen av virksomheten vil først overføres i 2017, på grunn av lisensavtaler. Philips’ fjernkontroller holdes utenfor avtalen.

– Med denne avtalen tar vi et nytt steg i endringen av Lifestyle-porteføljen, i retning av at Philips blir et ledende teknologiselskap innen helse og velvære. Jeg er trygg på at avtalen med Funai, som har vært en partner i over 25 år, vil bety en lovende fremtid for Philips når det gjelder audio-, video- og underholdningsprodukter. Den sikrer kontinuitet for våre kunder, og vil ivareta Philips’ sterke varemerke, også takket være Funais sterke posisjon i Nord- og Sentral-Amerika og Japan, sier toppsjef Frans van Houten i Philips i en pressemelding.

Helse og velvære

– Dette er virkelig spennende tider for Funai. Avtalen setter oss i stand til å vokse videre globalt, og vi vil dra nytte av Philips’ legendariske kunnskap og innovasjonskraft. Det gir også Funai mulighet til å ekspandere i markeder som Brasil, Russland, India og Kina, sier toppsjef Tomonori Hayashi i Funai.

– Avtalene med Funai og TPV Technology gjør det mulig for oss å fokusere på helse og velvære, med produkter innen personlig pleie, helse og velvære, småelektriske kjøkkenapparater og kaffemaskiner, sier Pieter Nota som leder Philips Consumer Lifestyle.

Royal Philips Electronics har hovedkontor i Nederland. Selskapet har per i dag 122.000 ansatte i mer enn 100 land, og hadde i 2011 en omsetning på 22,6 milliarder euro. Selskapet har virksomhet innen medisinsk diagnostikk, akutt behandling og pasientovervåkning, energieffektive- og nye lysløsninger, forbrukerelektronikk og livsstilsprodukter for personlig pleie, barbering og annen velvære for menn, bærbar underholdning og tannpleie.

Powered by Labrador CMS