Den nye smartringen blir tilgjengelig i ulike farger og størrelser. Foto: Samsung

RING RUNDT SAMSUNG

Samsung gjorde sin storlansering av den nye S24-serien før MWC i Barcelona, men på messen stilte de ut de første versjonene av nye Galaxy Ring.

Publisert

Samsung kom ikke med noen nye lanseringer av produkter under årets mobilmesse, men viste for første gang fram smartproduktet Galaxy Ring – riktignok under lås og slå i glassmontre.

 

Gull, sølv og sort

– Det er ikke så mye vi kan si om Galaxy Ring enn så lenge. Det er offfisielt ringen kommer på markedet i løpet av året, men det er ikke bekreftet når, sier Tor Slørdal, salgssjef B2C i Samsung Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

For mange er Samsung med på å tilgjengeliggjøre kunstig intelligens

Noen drypp av informasjon er likevel kommet.

– Vi vet at batteritiden vil bli veldig bra, og at Galaxy Ring vil komme i ulike farger. Det vi viser fram her er sølv, gull og sort, og ringen kommer også i ulike størrelser, sier han.

– Er Samsung det første av de store tek-selskapene som kommer med denne type smartprodukt?

Norgessjef Even Amdal og salgssjef Tor Slørdal i Samsung viser fram selskapets KI-funksjoner til kunder på MWC. Foto: Marte Ottemo

– Ja, det er jo produkter på markedet fra for eksempel Ouro, men dette er et annet type tilbud. Oura må du abonnere på og betale 70 kroner i måneden for å holde aktiv. Lanseringen blir veldig spennende, det er utrolig hvilken oppmerksomhet Galaxy Ring får her på messen, sier Slørdal.

 

Mer kunstig intelligens

Fokus for Samsung på årets messe er kunstig intelligens, og særlig på selskapets nye telefoner i S24-serien.

– De fire stjernene som merker vår KI-satsning går igjen på standen vår. For mange er Samsung med på å tilgjengeliggjøre kunstig intelligens, det er ikke alle som har vært inne på Chat GPT og andre tjenester, sier Slørdal.

Samsung viste fram nye Galaxy Ring under MWC 2024, men kun under pansret glass. Foto: Samsung

På standen presenterer Samsung AI-funksjonene til Galaxy S24-serien inkludert funksjoner som Live Translate for to-veis sanntidsoversettelser av telefonsamtaler. Circle to Search gjør søk enkelt bare ved å tegne en ring rundt objektet brukeren måtte ønske å vite mer om, enten man er inne i eget bildearkiv, på sosiale medier eller på nett.

Samsung viser også frem Note Assist, som forenkler og organiserer komplekse tekster, samt Generative Edit, som lar deg fritt endre størrelse på eller omplassere motiver i bilder.

Galaxy Ring skal måle helsen din også under søvn. Foto: Samsung
Samsung Galaxy Ring kommer selvsagt også med en app hvor brukeren kan se alle data. Foto: Samsung

– Det som har fått mest oppmerksomhet er «circle to search», den eneste av KI-funksjonene som er nettbasert, resten ligger i telefonen. Samarbeidet med Google går ut 2025, og vi har et liknende samarbeid med Microsoft, sier Slørdal.

Også eldre Samsung-modeller vil få KI-funksjonene.

– Det er bare noen dager siden vi slapp nyheten om at vi tilgjengeliggjør funksjonene for S23-serien, Flip og Fold 5 og Tab9-serien. Oppdateringen kommer i månedsskiftet mars/april, sier salgssjefen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS