STADIG SMARTERE FRA GARMIN

Det amerikanske selskapet hadde med seg to nyheter innen smarte treningsklokker på årets IFA, Forerunner 35 og Fenix Chronos, og actionkameraet Virb 30.

Publisert Sist oppdatert

Forerunner 35 er en multisportklokke med ulike sportsprofiler for gåing, løping, sykling og annen utholdenhetstrening. Den har også smartfunksjoner som varsler om nye meldinger, samtaler, kalendervarsler og mer.

Forerunner 35 har automatisk opplastning til Garmin Connect, sporing i sanntid med LiveTrack og musikkavspilling. Klokken er også en aktivitetsmåler som registrerer skritt, kalorier, intensitetsminutter og søvn hele døgnet.

– Vi forventer at Forerunner 35 vil ha bred appell, da den dekker mange behov, fra nybegynner til habil trening, sier Trygve Lyby, salgssjef i Garmin Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Klokkene har et materialvalg som skal appellere til brukergruppen rundt Breitling/Tag Heur-segmentet

Frir til klokke-entusiastene

Klokken måler puls via håndleddet, og har innebygd GPS. Likevel veier den kun 37,3 gram og har en batterilevetid på opptil 13 timer i GPS-modus. I klokke/smart-modus er batterilevetid på opptil 9 dager.

Med appen Garmin Connect får du en brukerkonto hvor data kan overføres, analyseres og deles med andre. Løpere kan dele løpeturen i sanntid via funksjonen LiveTrack, og du kan laste ned utfordringer og forslag til turer andre har vært med på, analysere resultater og sette opp nye utfordringer og mål.

Forerunner 35 er tilgjengelig i sort, limegrønn, blå eller hvit, og koster 2.249 kroner.

Har du litt ekstra penger å svi av, kommer Garmin også med Fenix Chronos, til den nette sum av 13.900 kroner for toppmodellen med rem i titanlegering.

– Hvem er målgruppen for Fenix Chronos?

– Vi sikter oss inn mot den sporty personen som vil vise nettopp det. Klokkene har et materialvalg som skal appellere til brukergruppen rundt Breitling/Tag Heur-segmentet. Vi ønsker å bruke vårt fortrinn innenfor GPS-teknologi, der vi tilbyr strømgjerrige integrerte GPS-er i klokkene, sier Lyby.

Fenix Chronos er laget av topp materialer og med utførelse i tradisjonell urmakerkvalitet. Den er den første Garmin-klokken som kombinerer metalldeksel med en integrert EXO-antenne i metall for GPS. Her får du også pulsmåling på håndleddet, programmer for løping og svømming, avanserte løpsdynamikk, navigasjonsfunksjoner og smartvarsler.

Utfordrer GoPro på action

Klokken kommer i tre ulike utførelser, fra den rimeligste modellen med lærrem, til 10.700 kroner, via stål med rem i børstet rustfritt stål, opp til toppmodellen med børstet titanlegering. Batterilevetiden varierer med aktivitet, fra 13 timer i GPS-modus og opptil 1 uke i smarttilkoblingsmodus.

Det var ikke bare smarte sportsklokker Garmin hadde med på årets IFA-messe, de viste også fram sitt nyeste actionkamera, Virb 30.

– Garmin mener alvor med å ta opp kampen i actionkamera-markedet, og vi opplever at GoPro måler seg mot oss spesielt nå når Virb Ultra 30 er lansert. Vi har fått hyggelig omtale i flere medier, sier Lyby.

Virb 30 har blant annet berøringsskjerm, talestyring, er vanntett og tar film i 4K-oppløsning. Batteritiden er satt til én time og 40 minutter, og samler inn ekstra sensordata. Disse kaller Garmin for G-Metrix, med innebygd GPS og sensorer som registrerer bevegelsene i sanntid. Dette kan være hastighet, puls og g-kraft, og dataene kan vises på opptaket.

Powered by Labrador CMS