Garmin Vivosmart 4 har fått en løsning for å overvåke energien din, kalt Body Battery. Foto: Garmin

ENERGIOVERVÅKNING FRA GARMIN

Garmin lanserer Vivosmart 4, et aktivitetsarmbånd som kan beregne kroppens energireserver og sjekke om du er stresset.

Publisert

– Vivosmart 4 retter seg mot målgruppen som er mer opptatt av mosjon og helse fremfor strukturert treningsarbeid. Målgruppen er opptatt av en sunn livstil og inkluderer dette inn i sin daglige aktivitet, enten i form av gåturer, løping eller styrketrening, sier Trygve Lyby, salgssjef for Garmin Nordic, til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Salgssjef i Garmin Nordic, Trygve Lyby, sier de er godt i gang med å få Garmin Pay-løsningen til Norge. Foto: Garmin.

Sjekker hjertefrekvensen

Det nyeste tilskuddet i Garmins Vivosmart-familie har fått en løsning for å overvåke energien din, kalt Body Battery. Det beregner kroppens energireserver, gir deg informasjon om stress, pulsvariasjon, søvn og aktivitetsnivå, og ble vist fram på IFA-messen i Berlin i høst. 

For den som er opptatt av å se søvnkvalitet, måles søvnsyklusene gjennom natten og viser lett, dyp og REM-søvn. I tillegg måles bevegelse i kombinasjon med den nye pulsoksymetrisensoren, som beregner oksygenmetningen i blodet for å gi deg en indikasjon på din generelle helse og form.

Du kan også holde øye med helsen med pulsmålerteknologien Elevate, som viser varsler for unormal hjertefrekvens og opplysning om VO2 maks. Vivosmart 4 måler kontinuerlig stressnivå og har også en funksjon som minner brukeren om å slappe av om du stresser for mye.

Aktivitetsmåleren kommer ferdig programmert med aktivitetsprofiler for gåturer, løping, styrketrening, svømming og yoga.

Vivosmart 4 var godt synlig på Garmins stand på årets IFA-messe. Foto: Marte Ottemo.

Garmin Pay til Norge

– Hvilke funksjoner er det folk etterspør i disse dager?

– De funksjonene det prates mye er Garmin Pay og musikk. Garmin Pay gir muligheten for å legge inn bankkortet på klokken og betale via NCF-teknologi.

Vivosmart 4 retter seg mot målgruppen som er mer opptatt av mosjon og helse fremfor strukturert treningsarbeid

Musikk på klokken gjør at man kan legge inn enten musikkfiler, podcaster, lydbøker eller offline spillelister via strømmetjenester, sier Lyby, og legger til at Garmin Pay ventes å bli tilgjengelig i Norge om kort tid.

En ny pulssensor viser varsler for unormal hjertefrekvens og opplysning om VO2 maks. Foto: Marte Ottemo.

Vivosmart 4 har også smarte funksjoner som lar deg se telefonanrop, SMS, e-post, kalenderoppføringer og mer. Du kan svare på varsler med preprogrammerte meldinger via armbåndet.

Designmessig har armbåndet også fått en oppgradering, og kommer i flere ulike farger med metalldetaljer i sølv, gull og rosegull. Det er vanntett, har en batterilevetid på opptil syv dager og vil koste rundt 1.500 kroner.

– Hvordan er markedet for denne aktivitetsklokker i Norge nå, og hvordan venter dere at det utvikler seg? 

– Markedet for aktivitetsmålere har vokst i flere år, men man kan nå se antydninger til at dette markedet flater ut og reduseres. Vi i Garmin opplever imidlertid vekst innenfor dette segmentet, sier Lyby.

Powered by Labrador CMS