Garmin Edge 820 og Edge Explore 820

Pressemelding fra Garmin 13. juli 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Garmin Edge 820 og Edge Explore 820 – med GroupTrack, sykkelspesifikk navigasjon og touchskjerm

Garmin presenterer Edge 820 og Edge Explore 820, nye kompakte GPS-sykkelcomputere fullspekket med funksjoner for syklisten med en 2,3 tommers hanskevennlig kapasitiv fargetouchskjerm. Med GroupTrack som sporer opptil 50 syklister ved trådløs tilkobling mot smarttelefon, avansert ytelsesovervåking, sykkelspesifikk og avansert navigasjon løftes Edge 820 frem som en av toppmodellene fra Garmin. Enhetene er kompatible med Varia-serien som bidrar til et tryggere sykkelmiljø. Edge 820 og Edge Explore 820 er preprogrammert med Garmin Cycle Map som inkluderer POI’er, gir ruteforslag for sykkelturen og mer. For syklisten som behøver avansert ytelsesovervåking leveres Edge 820 med avanserte funksjoner som viser VO2 maksberegning, restitusjonsrådgiver, Strava-segmenter i sanntid, FTP, kondisjon og avansert sykkeldynamikk.

«Edge 820 og Edge Explore 820 er innovative produkter til vår kjente Edge GPS-sykkelcomputer serie, og gir syklisten nye funksjoner,» forteller Dan Bartel hos Garmin. «Både for konkurranse- og tursyklisten inneholder disse enhetene nye viktige funksjoner, vi tror enhetene vil bli godt mottatt i markedet.»

Med den nye funksjonen GroupTrack kan syklisten holde oversikt og se hvor de andre syklistene i laget, eller turfølget, til enhver tid befinner seg. Dette fungerer ved at enhetene er kompatible med smarttelefon, via signaler fra Garmin Connect Mobile App innhentes posisjon fra de andre syklistene og vises på sykkelcomputeren. Med det preprogrammerte Garmin Cycle Map kartet medfølger sykkelspesifikk turn-by-turn navigasjon, Course Creator funksjon gir ulike ruteforslag for turen. Innebygd GPS- og GLONASS satellittmottaker og høydemåler sørger for presis navigasjon, og viser essensielle data som avstand, tid og hastighet.

Edge 820 og Edge Explore 820 er kompatible med Varia-serien som gir avanserte funksjoner for hendelsesregistrering. I Varia-serien leveres Varia sykkelradar som hjelper syklisten å se hva som befinner seg i trafikken bak, med en rekkevidde opptil 140 meter. Varia smarte sykkellys hjelper syklisten å se fremover når det er mørkt, samtidig varsles trafikken både forover og bakover. Med Varia Vision InSight View kan syklisten trådløst koble data fra sykkelcomputeren og vise dette på solbrillen.

I tillegg til produkter i Varia-serien er Edge 820 og Edge Explore 820 også kompatible med andre Garmin-sensorer. Via ANT+ teknologi kan data som fart, kadens, puls, watt og annet vises på skjermen. For trening, konkurranse eller turbruk gir dette mange muligheter. Enheten kan også programmeres til å sende ut en nødmelding som varsler nødkontakter om uforutsette uhell oppstår.

Enhetene leveres med velkjente funksjoner fra Edge-serien. Lyssterke, hanskevennlige og lettleselige skjermer som tåler vær og vind, robuste kabinetter og funksjonalitet som inkluderer avansert sykkelinformasjon. Data hentes trådløst fra ulike sensorer som eksempelvis Vector wattpedaler, ytelse og kondisjonsdata via kompatibel pulsmåler. Edge 820 og Edge Explore 820 kan også fungere som fjernkontroll for VIRB actionkamera. Smartfunksjonalitet mot kompatibel mobiltelefon gir tilgang til bruk av Garmin Connect IQ-butikken og Garmin Connect, som er Garmins nettsted for lagring, analyse og deling av data. Deling av data til enten sosiale medier eller Strava Live segmenter er også mulig.

Batterilevetid for enhetene er opptil 15 timer i GPS-modus. Nytt for Edge 820 og Edge Explore 820 er en funksjon for batterisparing som vekker skjermen kun når det behøves. Dette kan gi opptil 50% lenger batterilevetid, avhengig av innstillingene som settes.

Powered by Labrador CMS