Garmin Forerunner 230 og 235

Pressemelding fra Garmin 21. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Forerunner 230 og 235 med Garmin Elevate pulsteknologi

Garmin presenterer Forerunner 230 og 235, to nye GPS-klokker for løpemarkedet. Se distanse, tempo, tid, puls1 og mer, Forerunner 230 og 235 løfter løperen til et nytt nivå. Forerunner 235 er det første produktet fra Garmin med egenutviklet Garmin Elevate pulsteknologi for måling av puls på håndleddet. Se pulssone og pulsslag med grafisk fargevisning i oversiktlige grafer. Forerunner 230 pares med pulsmåler som festes rundt brystet. Forerunner 230 og 235 leveres med smartfunksjonalitet, som gir løpere mulighet til å motta smartvarsler og å få ulike varsler om e-post, sms, telefonanrop med mer under løpeturen. I tillegg kan lydvarsler sendes via smarttelefon, som gir mulighet til å få varsler om tempo og rundetid ved bruk av hodetelefoner under løping. Forerunner 230 og 235 leveres også med funksjoner for daglig aktivitetsmåling, som gir daglige aktivitetsmål, måler skritt, kalorier og søvn. Med 235 vises også puls. Begge GPS-klokkene er kompatible med Connect IQ™ hvor kan løperen tilpasse klokken med ulike app’er, widgets, klokkeskjermer og datafelter.

“Vi er stolte av å presentere Forerunner 230 og 235 som to nye enheter i vår serie av GPS-klokker for løpere», forteller Andrew Silver, produktsjef for sport hos Garmin i Europa. «Med Forerunner 230 og 235 presenterer vi ny teknologi som hjelper løperen til å nå nye mål enten det er korte løp eller maratondistanse.»

Pulstrening

Mål mer enn distanse og tempo med Forerunner 230 og 235, se også puls, pulssone og VO2 maks. Forerunner 235 med Garmin Elevate pulsteknologi leveres med en innebygd optisk sensor som måler puls på håndleddet, Forerunner 230 er ANT+® kompatibel og kobles enkelt mot pulsmåler som brukes rundt brystet. Begge modellene har nye, større skjermer enn sine forgjengere, og data vises på klare, tydelige fargeskjermer. I kombinasjon med pulsdata gir både Forerunner 230 og 235 informasjon som VO2 maks (kondisjon), beregner løpetid for gitte distanser og restitusjonstid før neste hardøkt.

Trådløs tilkobling

Forerunner 230 og 235 leveres med teknologi som kobles mot kompatibel smarttelefon. Med smartfunksjonalitet mottas varsler fra smarttelefon som e-post, sms, telefonanrop og mer slik at løperen alltid er tilkoblet selv om telefonen er lagt vekk under løpingen. I tillegg kan musikkspillelisten styres via klokken, og løperen kan få lydvarsler om tempo og rundetid via smarttelefonen til hodetelefonene.

Forerunner 230 og 235 synkroniseres automatisk mot treningsportalen Garmin Connect™, via Garmin Connect™ Mobile App, slik at brukere til enhver tid kan sjekke rapporter, se aktivitetsstatus, få informasjon om søvn, motta utfordringer og mye annet. Garmin Connect Mobile’s brukervennlige grensesnitt leverer daglig informasjon, viser ulike trender og gir motivasjon til å nå nye mål. Man kan også koble mot MyFitnessPal konto slik at brukerkontoen oppdateres mot ulike kalorimål og forbruk, basert på mål satt i MyFitnessPal.

Modellene leveres med opptil 16 timers batterilevetid i GPS-modus og opptil 5 uker i klokkemodus basert på oppsett med smartfunksjonalitet. Begge modellene er vanntette ned til 50 meter.

Forerunner 230 leveres i sort/hvit, lilla/hvit og sort/gul versjon. Forerunner 235 leveres I sort/grå, sort/marshalarød og sort/frostblå versjon.

1ANT+ kompatibel HRM pulsmåler kreves for bruk mot Forerunner 230, for Forerunner 235 kreves ikke tilleggsutstyr.

2 Se www.garmin.com/BLE for en liste over kompatible smarttelefoner.

3 Se www.garmin.com/ataccuracy

4 For mer informasjon, se www.garmin.com/waterrating.

Powered by Labrador CMS