Genos har en stor fargeskjerm med all tilgjengelig informasjon. Foto: Jan Røsholm
Genos har en stor fargeskjerm med all tilgjengelig informasjon. Foto: Jan Røsholm

FULLT ORKESTER FRA YAMAHA

Det nye Genos er ifølge Yamaha et profesjonelt keyboard tilpasset komponister, underholdere, profesjonelle og amatører.

Publisert

Keyboardet har en rekke nye og spennende finesser, og mulighet til å tilpasse de ulike lydene etter eget ønske. Genos er etterfølgeren til Tyros, og ble lansert før jul.

I Genos er det integrert 1700 lyder, Revo!-trommeteknologi og en helt ny spillelistefunksjon skal gjøre det enklere å holde oversikt over materialet når det brukes live. Keyboardet har 76 tangenter og en 9-tommers berøringsskjerm. Fargeskjermen og kontrollpanelet gir all nødvendig informasjon under bruk. I tillegg er det ifølge Yamaha lagt inn et stort bibliotek av arpeggiotyper, utvidede Multi pads og sterke DSP-krefter.

– Forgjengeren var veldig populær i danseband-kategorien, og hos de litt voksne brukerne. Genos håper vi vil appellere også til popkulturen og de yngre aktørene, sier Jens Amtoft, som er produktsjef i Norden for digital piano og keyboard i Yamaha.

Det krever litt kunnskap å selge et så avansert produkt

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham på Yamahas Genos lansering i Oslo. I følge Amtoft har Genos en rekke nye og smarte løsninger som vil forenkle bruken.

– Song Playeren støtter både MIDI- og lydfiler med crossfader- og låttekst funksjon via MP3, i tillegg har den flere knapper du selv kan programmere, sier Antoft.

Han viser frem Live-Controllen med ni skyvekontroller, seks knotter og 9 knapper som brukeren selv kan definere. Den viktigste informasjon vises på berøringsskjermen, og på en sekundær skjerm får brukeren oversikten over Live-Controllen. En integrert joystick for Pitch- og Mod-justeringer. Et internminne på 60 GB skal gi mulighet til å lagre mye musikk.

Jens Amtoft i Yamaha demonstrer hvilke muligheter som ligger i Genos. Foto: Jan Røsholm.
Jens Amtoft i Yamaha demonstrer hvilke muligheter som ligger i Genos. Foto: Jan Røsholm.

Et faghandelsprodukt

Genos leveres ifølge Yamaha med høykvalitets høyttalerutganger, og Yamahas høyttalersystem GSN1 er tilgjengelig som tilleggsutstyr. Det samme er stativ. I tillegg har keyboardet fått en ny digital utgang og støtte for kondensatormikrofoner som krever +48 Phantom power. Prisen på Genos er 45.500 kroner. Et tilhørende stativ vil koste 2.200, mens høyttalersettet ligger på 3.150 kroner inkludert dypbasshøyttaler.

– Genos vil vi kun selge i musikkbutikker med avtale. Det krever litt kunnskap å selge et så avansert produkt, sier Amtoft.

Powered by Labrador CMS