NY TOPPSJEF I TDC

Danmarks største teleoperatør har fått ny toppsjef. Pernille Erenbjerg har overtatt sjefsstolen, og blir også styreleder for TDC/Get i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dermed tar hun over roret fra Carsten Dilling, som ikke har levert tilfredsstillende resultater for 2014.

Både styreformann Vagn Sørensen og Erenbjerg framhever i pressemeldingen for selskapet behovet for sterkere fokus på bedriftsmarkedet i Danmark. Avtroppende sjef Carsten Dilling får likevel gode skussmål av styrelederen.

– Carsten Dilling har i mer enn tre år stått i spissen for TDC, og gjort et fremragende og avgjørende stykke arbeid i å utvikle og effektivisere TDC, sier Sørensen i en pressemelding

Vi skal fokusere på å skape enda bedre kommunikasjons- og underholdningsprodukter i Skandinavia, og fortsatt arbeide med å løfte kundeopplevelsen

Slik begrunner Sørensen valget av Erenbjerg som ny toppsjef.

– Det er styrets klare oppfatning at Pernille har den rette profilen til å med sikker hånd føre TDC videre. Med sin dype kjennskap til hele selskapet og sin sterke finansielle bakgrunn kan hun sikre at vi fortsatt utvikler TDC som markedsleder i et meget dynamisk og konkurransepreget marked, sier han.

Erenbjerg har hatt flere stillinger i TDC opp gjennom årene og kommer fra jobben som konsernets finansdirektør, en stilling hun har innehatt siden 2011.

– Jeg er selvsagt glad for at styret har gitt meg denne muligheten. Det er ikke noen hemmelighet at vår danske business er under betydelig press, men sammen med våre dyktige ledere og medarbeidere gleder jeg meg til å ta opp utfordringen. Vi skal fokusere på å skape enda bedre kommunikasjons- og underholdningsprodukter i Skandinavia, og fortsatt arbeide med å løfte kundeopplevelsen, sier den nye toppsjefen.

TDC i Norge er et resultat av sammenslåingen mellom TDC Norge og Song Networks i 2004. Selskapet inngår i TDC konsernet, som har en årlig omsetning på rundt 25 milliarder danske kroner. I november 2014 fikk TDC fikk godkjent kjøp av Get, og ble med dette størst i Norden på TV, nest størst på bredbånd, og Nordens tredje største aktør på mobil.

I Norge hadde TDC og Get i 2014 samlet sett en omsetning på 3,6 milliarder norske kroner og 1,4 milliarder kroner i ebitda.

Powered by Labrador CMS