GOOGLE VIL KJØPE HTC

Google skal være nær ved å kjøpe den taiwanske mobilprodusenten HTC, og vil i så fall styrke sin posisjon i smartmobilmarkedet.

Publisert

Det skriver Business Insider, som sier Google og HTC er i siste runde med forhandlinger. Avtalen skal kun involvere HTCs forskning- og utviklingsavdeling innen smartmobiler, og det er ikke kjent hvor mye penger som er involvert.

Det er tre år siden Google solgte Motorola smartmobiler til Lenovo, og satset på utvikling av sine egne Pixel-modeller. Analytikere mener et oppkjøp nå kan gjøre Google til en sterkere konkurrent til Apples iPhone, og at en dypere integrasjon av maskin- og programvare kan forbedre noen av fragmenteringsproblemene Android har, og som Apples operativsystem ikke er plaget av.

Ifølge en rapport fra Bloomberg har HTC sendt ut følere etter å ha sett sitt mobilsalg falle, og salget av VR-hodesett ikke har tatt av.

Det er ikke første gang Google har forsøkt å kjøpe seg inn i smarttelefon-markedet. I 2011 kjøpte de Motorola for 12,5 milliarder dollar, men solgte selskapet til Lenovo i 2014 for 2,9 milliarder dollar.

Nå har Google vist en økt interesse for maskinvare igjen, og startet i fjor en produktdivisjon under ledelse av tidligere Motorola-sjef Rick Osterloh. Divisjonen har blant annet vært ansvarlig for Pixel-modellene, Google Home smarthøyttaleren og Daydream View VR.

Powered by Labrador CMS