Google Pixel Tablet har 11-tommers skjerm, og 128/256 GB minne. Pris: 7.400/8.500 kroner inkludert basen med lading og høyttaler. Her i Porcelain (elfenben). Foto: Google

MER ENN ET NETTBRETT

Google ønsker at Pixel Tablet skal brukes til mer enn et nettbrett, der ladebasen med høyttaler også gjør det til navet i smarthjemmet.

Publisert Sist oppdatert

– Pixel Tablet kan brukes til mye mer enn bare å lese aviser og se på favorittseriene. Med nettbrettet i ladebasen, åpner det seg en rekke nye muligheter. Nettbrettet kan brukes håndfritt med Google Assistant, og i Hub-modus til å overvåke og styre andre smarthjem-enheter, heter det i en pressemelding.

Pixel Tablet er Googles første nettbrett, og det skal kombinerer kjente Pixel-funksjoner med Googles produkter for hjemmet. Skjermen er 11 tommer i 16:10-format, og nettbrettet koster 7.400 kroner med 128 GB minne, eller 8.500 kroner med 256 GB. I begge utgaver følger basen med. Denne gir 15 watt lading, og fulltonehøyttaleren på 43,5 mm skal gi god lyd til underholdning og videomøter.

Nettbrettet skal tilby underholdning av høy kvalitet og enkel lading

Flere baser

– Basen holder nettbrettet fulladet og gir samtidig en lydopplevelse som fyller hele rommet med fire ganger så kraftig bass som nettbrettet selv, skriver Google i pressemeldingen.

Google Pixel Tablet med deksel, plassert i ladebasen. Her i Porcelain (elfenben). Foto: Google

Basen selges også separat for 1.600 kroner, hvis man vil ha tilgang til lading og forsterket lyd for eksempel både på kjøkkenet og soverommet. Her kan Pixel Tablet når den ikke er i aktivt bruk gi informasjon om tid og vær, brukes som fotoramme, som radio, til å se for eksempel nyhetssendingene fra NRK eller TV 2, eller til å vise oppskrifter på kjøkkenbenken.

Et deksel med metallring, som gjør at nettbrettet kan plasseres stående, selges som tilbehør for 1.100 kroner. Dette er konstruert slik at nettbrettet kan plasseres i basen, også når dekselet er på.

Pixel Tablet er det første nettbrettet med Google Tensor G2-brikken, som bruker Google AI kunstig intelligens for å gi sømløs strømming, høykvalitets videosamtaler, en nøyaktig tale til tekst-funksjon, samt kjøring av flere oppgaver samtidig med splittet skjerm.

Optimaliserte apper

Google Pixel Tablet i ladebasen med høyttaler, i fargen Hazel (grågrønn). Foto: Google
Dekselet selges som tilbehør, og er tilpasset ladebasen. Her i fargen Hazel (grågrønn). Pris: 1.100,-

Pixel Tablet veier 1,64 kilo, og består av over 30 prosent resirkulerte materialer.

– Dette nettbrettet skal ikke ende opp som elektronisk avfall nederst i en skuff. Nettbrettet skal tilby underholdning av høy kvalitet og enkel lading, slik at det er nyttig i nesten enhver situasjon, heter det fra Google.

Over 50 av de mest brukte Google-appene, i tillegg til apper som Spotify, Minecraft og Disney+, skal være optimalisert for å gi en sømløs opplevelse på Pixel Tablet.

Kameraene foran og bak har 8MP, f/2,0 lysstyrke og en 1/4" bildesensor. Videosamtaler gjennomføres i 1080p og 30 bilder per sekund, med Live HDR+ og bildestabilisering, mens lyden håndteres av tre mikrofoner. LCD-skjermen har en lysstyrke på 500 nits, og en oppløsning på 2560x1600 bildepunkter.

Pixel Tablet kommer med fotoredigeringsverktøy som Magic Eraser og Photo Unblur. Nettbrettet er det første på markedet med innebygd Chromecast, og kommer i fargene Porcelain (elfenben) og Hazel (grågrønn), med en nanobehandlet overflate.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS