Bjørn Mangset viser frem de nye tørketrommelen og vaskemaskinen, som mottok pris for sitt design. Foto: Jan Røsholm

FULL DAMP FOR GORENJE

De største nyhetene fra Gorenje var innen vaskemaskiner og tørketromler. Stikkordet her er damp. Deres første Hisense-produkt ble også vist.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til nyhetene på tørke- og vaskemaskiner hadde Gorenje flere smarte løsninger i de andre segmentene. På sikt kan det også komme en rekke nye produktområdet, etter at kinesiske Hisense kjøpte selskapet i høst.

To helt nye maskiner

Gorenje har utviklet en helt ny generasjon innen vask- og tørk-segmentet, Wave Active. Hver finnes i tre utgaver; Essential line, Advanced line og Superial line.

– Maskinene er bygget for å vare. Sjassiset er 80 prosent stødigere enn forrige generasjon, noe som resulterer i mindre slitasje og mindre bråk, sier norgessjef Bjørn Mangset.

Han forteller at den store døren åpnes i 180 grader og er testet opp til 140.000 ganger.

– Det burde holde for de fleste, sier Mangset.

Tromlene har bølgeformer, noe som ifølge Gorenje sørger for svært skånsom vask, samtidig som tøyet blir mykere og får mindre rynker.

– I vaskemaskinene har vi nye skovler som sørger for åtte ganger mer vanngjennomstrømning for bedre distribusjon av vann og mer effektiv vask, sier Mangset.

Kundene kan velge mellom maskiner for åtte og ti kilo tøy. Vaskemaskinen har i tillegg det Gorenje kaller Doseaid.

– Doseaid fungerer slik at når tøyet er puttet inn i vaskemaskinen, får du etter noen sekunder beskjed om hvor mye vaskemiddel som trengs. Da får du nøyaktig dosering hver gang og du slipper eventuelt såpeflekker på tøyet, samt at du skåner både maskinen og naturen, sier han.

Det er mulig å åpne døren på vaskemaskinen i ti minutter etter oppstart, for å legge inn tøy man kan ha glemt. Både vaskemaskinen og tørketrommelen har egen dampgenerator i Superial line.

– Dampen gjør at tøyet blir langt mykere, og strykingen blir mye lettere, sier Mangset.

Prisene på den nye Wave Active serien ligger fra 4.500 til 10.500 kroner.

Tre-i-en

Gorenje lanserer den nye 3-i-1-ovnen. Her er det kombinasjon av både varmluft, damping og mikrobølgeovn i samme produkt.

Gorenje vil bli et utviklingssenter for Hisense i Europa, og det er noe vi ser frem til med spenning og glede

– Bruk damp for å bevare alle næringsstoffene, varmluft for den perfekte oppvarmingen og mikrobølgeovnen for rask tilberedning av mat eller for oppvarming. Her har du alt i en ovn, sier Mangset.

I tillegg fikk vi se en ny generasjon med koketopper med smartfunksjoner. Sensorer merker når innholdet i kjelen koker, og skrur temperaturen automatisk ned, slik at man unngår overkoking.

Koketoppen med midtstilt vifte suger opptil 711 kubikkmeter med luft i timen. Foto: Jan Røsholm.

– I tillegg enda flere soner som dekker nesten hele platen. Det gir en rekke nye muligheter som for eksempel at koketoppen selv setter på samme temperatur, om du flytter kjelen til et annet sted på platen, sier Mangset.

Han viser samtidig frem annen koketopp som har viften montert midt på platen. Modellen heter HET945XSC og er tilpasset kjøkken-øyer.

 – Ikke alle vil ha en stor vifte i taket over kjøkkenøya, da er denne med avtrekk ned i gulvet perfekt, sier Mangset.

Gorenjes nordensjef Sandra Lubej og norgessjef Bjørn Mangset med den store vannbeholderen til stekeovnen. Foto: Jan Røsholm.

Viften har en sugeevne på 711 kubikkmeter luft i timen. Koketoppen med integrert vifte koster 25.000 kroner.

Nye områder med Hisense

Rett før IFA-messen kom pressemeldingen om at den kinesiske produsenten Hisense har overtatt aksjemajoriteten i Gorenje. Fagbladet Elektronikkbransjen traff Gorenjes nordiske direktør Sandra Lubej på IFA, og stilte spørsmålet om hvordan oppkjøpet vill påvirke Gorenje i Norden.

– Hisense er den nest største produsenten av kjølemøbler i verden, og den tredje største inne TV, så klart vi vil få nye produktområder, sier Lubej.

Hun viser frem et dobbelt kjøleskap som er det første produktet produsert av Hisense.

– Gorenje vil bli et utviklingssenter for Hisense i Europa, og det er noe vi ser frem til med spenning og glede, sier Lubej.

Powered by Labrador CMS