MIKROKLIMA I KJØLESKAPET

Gorenje introduserer mikroklima i kjøleskapene for å redusere kasting av mat, og for å forlenge matvarenes levetid.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn kaster i gjennomsnitt 63 kilo med mat. Det vil Gorenje nå gjøre noe med, heter det i en pressemelding. Selskapet kommer med en ny generasjon kjøleskap og frysere, og det spesielle mikroklimaet skal bevare de ernæringsmessige egenskapene i maten og øke matens levetid.

I hele seriens kjøle- og fryseskap finner man en IonAir-teknologi, som skal eliminere opp til 95 prosent av mikroorganismene som er med på å senke matens holdbarhet. IonAir skal i tillegg sørge for å minimere sterke lukter fra for eksempel fisk, ost eller annen krydret mat, heter det i meldingen.

Smarte hvitevarer

IonAir skal i tillegg sørge for å minimere sterke lukter fra for eksempel fisk, ost eller annen krydret mat

Gorenjes lover også at deres nye kjøle- og fryseskap er intelligente. Med AdaptCool sensorfunksjonen skal kjøleskapet selv holde styr på dine vaner og tilpasser klimaet til hvor ofte du åpner og lukker kjøleskapet.

De nye kjøle-/fryseskap fås med forskjellige kombinasjoner av teknologi. Multiflow 360° er et ventilasjonssystem som opprettholder en jevn temperatur på hver av hyllene. CrispZone Drawer er en spesiell skuff til frukt og grønt på bestemte temperaturer. ZeroZone skuffen gir fersk fisk og kjøtt det best tilpassede miljøet, som gjør at matvarene kan holde seg opptil tre ganger lengre sammenlignet med oppbevaring i vanlige kjøleskap, sier Gorenje. Alle kjøle- og fryseskapene fås i energiklasse A+ til A+++.

Powered by Labrador CMS