Nøkkelkundesjef Randulf Rossbach (t. v.) og distriktssjef Pål Schau i Witt A/S med iRoobot Roomba 980 (øverst), 965 og 891 – sistnevnte er helt ny. Foto: Stian Sønsteng

ROBOTSTØVSUGERE LIKE VANLIG SOM KJØLESKAP

– Robotstøvsugere kommer til å bli like vanlige som kjøleskap i norske hjem, sier Randulf Rossbach i Witt. På Powers samling viste han nye modeller fra iRobot.

Publisert

– iRobot Roomba 980, 965, 891 og 691, sistnevnte er helt nye, har alle wifi. For brukeren er dette en stor fordel, siden du kan få direktevarsler i appen underveis for eksempel hvis støvbeholderen er full, hvis den har kjørt seg fast eller lignende. Applikasjonen har også ulike brukerveiledninger for ulike utfordringer, sier nøkkelkundesjef Randulf Rossbach i danske Witt A/S til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på Powers samling for kategorien småelektriske produkter, den siste uken i august. Når det gjelder iRobot, har Witt ni modeller i sortimentet hos Power, av totalt 15 modeller på det norske markedet.

– iRobot var tidlig ute, og lenge nærmest alene på markedet for robotstøvsugere. Hvordan er situasjonen i dag, i en tid da veldig mange andre leverandører har kommet til?

– iRobot er et selskap som kun arbeider med robot-teknologi, og definitivt det selskapet med størst kompetanse. De har den største markedsandelen, og vi ser med glede at konkurrentene er kommet etter slik at interessen rundt kategorien blir større, sier Rossbach.

– Du mener altså at vi ikke har nådd toppen ennå?

– På langt nær. Robotstøvsugere kommer til å bli like vanlige som kjøleskap i norske hjem.

– Når er vi der?

– Det er nært forestående, og de som ikke har kastet med seg i dansen ennå får ingen partner, ler Rossbach.

QR-kode på moppen

Distrikssjef Kyrre Bjørnevik viser frem Witts platetopp One Touch. Foto: Stian Sønsteng.

– Er wifi og appstyring en selvsagt del av dette?

– Vi har lansert to nye modellserier med wifi; 600- og 800-seriene, mens 900-serien allerede har det. Jeg vil tro dette vil gjelde stadig flere modeller, nettopp på grunn av tilbakemeldingene vi får fra forbrukerne. Så blir det spennende å se hva fremtiden vil bringe. Kanskje blir det slik at robotene arbeider sammen, og gjør ulike arbeidsoppgaver fortløpende, for eksempel ved at robotvaskeren automatisk starter etter at robotstøvsugeren har gjort arbeidet sitt, sier Rossbach.

– Dere hadde tidligere robotvaskeren Scooba, som er erstattet av en mindre og rimeligere modell?

– Det stemmer; Scooba var en robotvasker som våtla, skurte og tørket gulvet i tre separate operasjoner. I det nordiske markedet er det mye parkett og laminatgulv, som ikke har godt av så mye vann, så vi lanserte derfor iRobot Braava Jet. Denne dusjer vann på gulvet, bruker ulike typer engangsmopper, og vasker på en annen måte. Moppene er innsatt med såpe, så det eneste man trenger å gjøre er å fylle på vann. En QR-kode på moppene forteller roboten hvilken jobb som skal gjøres, sier Rossbach.

– Hvordan går det med Witt A/S i Norge?

Sjekker godset

Kanskje blir det slik at robotene arbeider sammen, og gjør ulike arbeidsoppgaver fortløpende

– Vi har en veldig positiv utvikling i salget innen alle produktgrupper, spesielt støvsugere og juicemaskiner, men også kjøkkenmaskinen MyCook er svært godt tatt mot i markedet. Også innen hvitevarer har vi gode resultater, som innen platetopper og kjøkkenventilatorer, sier Rossbach.

Han sier Witt A/S er Nordens største merkevarehus innen småelektriske produkter og hvitevarer.

– Vi har mange meget gode samarbeidspartnere, og tilbyr innovative kvalitetsprodukter med utsøkt design, sier Rossbach.

Distriktssjef for Vestlandet, Kyrre Bjørnevik, viser frem Witts platetopp One Touch.

– Når du setter på kjelen, husker den hvor lenge varmen har stått på. Man kan stille inn ønsket temperatur i kjelen, og ikke minst kan platetoppen måle jerninnholdet i kjelen og gi en karakter på kvaliteten av denne, sier

Bjørnevik.

– Hvorfor er dette viktig?

– Når man bruker induksjonsteknologi er godset i gryta svært viktig, og det er nok mange som bør bytte ut kjelene sine, sier Bjørnevik.

One Touch kommer i 60 cm bredde med fire fleksisoner, og i 80 cm bredde med to store fleksisoner.

Witts platetopp One Touch leser av kvaliteten i godset på induksjonskjelene. Foto: Stian Sønsteng.

– Vi kommer også med en fantastisk kul versjon i 90 cm bredde med fem fleksisoner på 20x30 cm, sier Bjørnevik.

Powered by Labrador CMS