NESPRESSO TIL TRONDHEIM

Trønderne er Norges største kaffedrikkere. Nå har Nespresso åpnet sin syvende butikk i nettopp Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

– Trønderne er de som drikker mest kaffe i landet. Det er på høy tid å åpne en Nespresso Boutique i Trondheim, en av Norges mest vitale byer, sier Geir Kronbæck, leder for Nespresso Norge, i en pressemelding.

Butikken ble åpnet 20. juni, og holder til på Solsiden i Trondheim. Dette blir den syvende butikken i Norge.

Kun kapsler

Trønderne drikker i snitt 4,3 kopper kaffe en vanlig hverdag, tall som gjør Trondheim spesielt interessant for oss

– Trønderne drikker i snitt 4,3 kopper kaffe en vanlig hverdag, tall som gjør Trondheim spesielt interessant for oss. Dessuten er området rundt Solsiden i utvikling med nye boliger, butikker og mange nye arbeidsplasser. Blir resultatet som vi forventer, er planen å etablere en permanent Nespresso Boutique, sier Kronbæck.

Senterleder Geir Veie ved Solsiden forventer stor tilstrømming fra hele trondheimsregionen til Nespresso Boutique.

– En slik signalbutikk vil tiltrekke kunder fra en større omkrets enn det andre butikker har mulighet til. Nespresso byr på langt mer enn kaffe, de byr på unike opplevelse som kundene tar med seg hjem. Det vil også kunne få positive ringvirkninger for de andre butikkene på kjøpesenteret, sier Veie.

Petter Paulsen er Boutique Manager på Nespresso pop-up Boutique Solsiden. Han har fire heltidsansatte og fire deltidsansatte, som alle har vært gjennom omfattende kaffekursing før nyåpningen. Nespresso pop-up Boutique Solsiden selger selskapets Grand Cru-kapsler. Maskiner og tilbehør kan kjøpes hos maskinforhandlere i området, eller på Nespresso sine hjemmesider nespresso.com eller på Nespresso app.  

Oppfordrer til gjenvinning

– Før åpningen av en ny Nespresso Boutique kurses de ansatte grundig av våre egne opplæringsansvarlige. Derfor vil kundene møte godt forberedte kaffespesialister som gleder seg til å servere kundene på Solsiden, forteller Paulsen.

Med åpningen på Solsiden i Trondheim utvider Nespresso samtidig sin gjenvinningskapasitet.

– Jeg oppfordrer alle våre kunder til å levere inn brukte Grand Cru-kapslene til gjenvinning. Disse sendes videre til Norsk Gjenvinning som separerer kaffegruten fra aluminiumet, mens kaffegruten leveres til Norsk Matretur. Kaffegruten blir til biogass som blant annet brukes til drivstoff for Oslo-bussene. Aluminiumet går til Norsk Hydro, hvor kapslene får et nytt liv som for eksempel en sykkel, en støtfanger eller en hermetikkboks, sier Kronbæck.

Kaffeundersøkelsen 2016: Fakta om trøndernes kaffevaner

• Syv av ti nordmenn drikker kaffe hver dag.

• Trønderne drikker mest kaffe med 4,3 kopper i snitt på hverdager blant de som drikker kaffe. Landsgjennomsnittet er 3,7 kopper.

• I Midt-Norge drikkes nær halvparten av kaffen hjemme, mens nær én tredjedel drikkes på jobb.

• Helgekonsumet til kaffedrikkerne i Midt-Norge er i snitt 3 kopper.

• Fire av ti nordmenn har en kapsel- eller podmaskin hjemme.

• 21 prosent svarer at de vanligvis drikker kaffe fra kapsel-/podmaskin.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos for å kartlegge befolkningens holdning til, og forbruk av kaffe. Oppdragsgiver er opplysningskontoret Norsk Kaffeinformasjon.

Powered by Labrador CMS