KJELL TIL NORGE

Det svenske dingsevarehuset Kjell & Company har nå etablert sju butikker i Norge, og flere står på planen.

Publisert Sist oppdatert

Kjell & Company selger tilbehør til forbrukerelektronikk både via butikker og internett. Selskapet har så langt sju butikker fordelt på to steder i Norge, 87 butikker i Sverige og til sammen nesten 800 ansatte.

I dag er kjeden lokalisert i Oslo-området og Kristiansand her i Norge, men har planer om også å åpne butikk i Bergen.

På sine egne sider sier Kjell & Company at de har over 8.000 artikler i vareutvalget, fra småvarer som iPhone-deksler, mobilladere, klokker, eksterne harddisker, Raspberry Pi, fjernkontroller, USB-minnepinner og MP3-spillere, til mer avansert tilbehør som spesialkontakter, kabler på rull, motstandssett, sikringer, transistorer, PIC-kretser, tilbehør for antenneinstallasjon og mer.

Det er et selskap vi har fulgt over ganske mange år. Det er hatt en fantastisk utvikling og har en veldig unik posisjon i det svenske markedet

Knutepunkt for distribusjon og logistikk består av et 7.000 kvadratmeter stort logistikksenter i Malmö. I tillegg til kjente elektronikkvaremerker, har selskapet også flere egne varemerker som Roxcore, Ledsavers, Texgear, Rubicsson, Nikabe, Arrogant Bastard, Dibotech og Plexgear.

I 2014 bladde det norske oppkjøpsfondet FSN Capital opp 1,26 milliarder svenske kroner for ICAs del av det svenske forbrukerelektronikkselskapet.

– Det er et selskap vi har fulgt over ganske mange år. Det er hatt en fantastisk utvikling og har en veldig unik posisjon i det svenske markedet, i tillegg til en unik kultur, sa FSN Capital-sjef Frode Strand-Nielsen til DN den gang.

Omsetningen i Kjell & Company i 2014 var på 1040 millioner svenske kroner, mot 930,5 millioner i 2013, og driftsresultatet for 2014 var på 101,8 millioner svenske kroner mot 81,5 millioner i 2013.