Aslag Haugen (t. v.) fra Hellbillies er gjest hos Arne Kristoffer Hast i VintageGitars Facebook-sending. Foto: Ola Geir Raftevold

MØTTE KUNDENE MED FACEBOOK-SENDINGER

– Da vi måtte koronastenge var spørsmålet hvordan vi likevel kunne møte kundene våre. Løsningen ble direktesendinger, og dette har vi fortsatt med.

Publisert Sist oppdatert

Det sier butikksjef Joakim Tinderholt i VintageGitar i Oslo. Butikken holder til i Torggata, og selger nye og brukte elektriske og akustiske gitarer, forsterkere, effektpedaler og annet gitartilbehør.

– Vi har i all beskjedenhet en sentral posisjon i musikk- og entusiastmiljøet. Tanken var å koke ned den uformelle praten over disken til en halvtimes sending på Facebook, sier Tinderholt til fagbladet Elektronikkbransjen.

I februar kom han og de andre fast ansatte inn på eiersiden, sammen med et par eksterne investorer. Arne Kristoffer Hast, som grunnla og tidligere eide butikken alene, er styreleder og en av de fire fast ansatte. Daglig drift er det Tinderholt som har ansvaret for. I tillegg til de faste, kommer to butikkansatte på deltid og en servicetekniker som arbeider på oppdrag.

VintageGitar holder til i Torggata i Oslo. Foto: Ola Geir Raftevold.

Fredagssendingene fortsetter

Ola Geir Raftevold (t. h.) er deltidsansatt i VintageGitar, og var programleder da Knut Reiersrud var gjest. Raftevold er også tekniker for Reiersrud. Foto: Joakim Tinderholt.

Fra midten av mars og ut april sto han for det meste alene for daglige sendinger på Facebook.

– De fleste kundene våre er her, og vi har fått overveldende mange og utelukkende positive tilbakemeldinger på sendingene, sier Tinderholt.

På direkten fulgte 80-100 sendingene, i ettertid har 3.500 eller flere sett de fleste.

– Etter at butikken åpnet igjen på vanlig måte, har vi fortsatt med sendinger på fredager. Hittil har vi hatt Knut Reiersrud og Aslag Haugen i Hellbillies som gjester, og her er seertallet doblet, sier Tinderholt.

De økonomiske virkningene er ikke så avtagende som den faktiske smitten

Da Norge ble koronastengt 12. mars forsto VintageGitar at dette betydde alvor for selskapet, og det har vist seg å stemme.

– De økonomiske virkningene er ikke så avtagende som den faktiske smitten, og det er fortsatt en del som har mistet arbeidet eller er permittert. Det vi driver med er luksusprodukter for de fleste, og de av våre kunder som er utøvende musikere er kanskje dem som er hardest rammet. Det er i ikke i denne perioden de investerer i et instrument til mange titusener, og det er heller slik at de er interesserte at vi skal kjøpe noe av dem. Det har vi gjort, og vi velger å se dette som en vinn-vinn-situasjon, der vi både økonomisk og moralsk står inne for handlene vi gjør, sier Tinderholt.

VintageGitar holder til i Torggata i Oslo. Foto: Ola Geir Raftevold.

Måtte permittere

Da Norge ble koronastengt ble alle ansatte permittert, med unntak av Hast og Tinderholt.

– Et par uker senere gikk Arne ut i pappapermisjon, så da var det kun meg igjen. Det vil si; Arne har levd denne butikken i 15 år, så helt borte var han selvsagt ikke. I denne perioden slapp vi kun inn kunder etter avtale, sier Tinderholt.

– Hvordan har salget vært?

– Nettbutikken har vært operativ hele tiden, men her selger vi mest effektpedaler, kabler, strenger og annen rekvisita. De store salgene skjer vanligvis i butikk, og omsetningen i april og mai har vært merkbart lavere enn vanlig, sier Tinderholt.

Ambisjonen er å fortsette med fredagssendingene.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Etter at vi hadde med oss Knut og Aslag er det flere som har ymtet frempå om at også de har lyst til å være gjester, sier Tinderholt.

Powered by Labrador CMS