FORSKJELL PÅ CE OG CE

Osram gir følgende råd til kjøpere av led-baserte belysningsløsninger:

Publisert Sist oppdatert

· Kjøp anerkjente merker fra anerkjente selgere. Dette rådet gjelder for kjøp av individuelle lyspærer til komplette armatur- og belysningsløsninger. Velg et veletablert selskap som fortsatt vil være i drift når garantien utløper, og som fortsetter å investere i nye produkter.

· Entreprenører som er ansatt for å installere belysningsløsninger har en juridisk ansvarsperiode som kan være så kort som 12 måneder – lenge før enkelte produkter av utilstrekkelig kvalitet svikter. Ved å bruke anerkjente belysningsprodukter, gir det kjøperne en ekstra trygghet både under og etter ansvarsperioden.

· Velg produkter med gode garantiordninger.

· Kontroller at IP-beskyttelsen er spesifisert for produktets tiltenkte bruk. Dette er særlig viktig hvor belysningen er beregnet for utendørs bruk, eller hvor vær- eller vannsikring er påkrevet.

· Se etter CE-merket, men vær oppmerksom på at dette noen ganger er brukt i forbindelse med svindel. Noen produkter av utilstrekkelig kvalitet bruker et merke som ser ut som CE-merket, men som faktisk betyr ”China Export” og ikke ”Conformité Européenne”.

Powered by Labrador CMS